PDA

View Full Version : שריקה מוזרה מהמנוע ולאחר מכן רעשים מוזרים כשהגז לחוץ

syn
17-08-13, 23:48
אהלן, רציתי להתייעץ עם חברי הפורום... מדובר על פונטו SX75 שנת 98

היום בצהריים הנעתי את הרכב, הפעלתי מזגן על 4 ויצאתי מהרכב כדי שיתקרר כמה דקות. (אמרו לי שלא "בריא" לעשות ככה, אלא רק אחרי כמה דקות של עבודת מנוע, האם זה נכון?)

לאחר דקה או 2, שמעתי שריקה חזקה מכיוון המנוע, כיביתי את המזגן והיא הפסיקה (יכול להיות שאין קשר בין הדברים). בכל מקרה, כיביתי את המנוע ופתחתי מכסה מנוע. לא ראיתי שום דבר מוזר, לא עשן, לא נזילות, שמן מים תקינים.

בכל מקרה, הנעתי ונסעתי לדרכי.

נסיעה אחת אחרי המקרה הזה, התחלתי להבחין ברעש מוזר מהמנוע כל פעם כשאני לוחץ על הגז. לא יודע איך לתאר את הרעש הזה, אבל הוא לא נשמע כמו משהו חריג, אלא כאילו המנוע מאוד מתאמץ (לא אותו רעש של עבודה בטורים גבוהים).

רציתי להתייעץ עם חברי הפורום לגבי המקרים הנ"ל ומה כדאי לעשות? האם לפנות כבר עכשיו למוסך או לחכות לעוד "סימפטומים"?

נ"ב,
לא יודע אם זה קשור, אבל תמיד כשאני לפני נסיעה, הטורים קצת מעל 1000, אבל אחרי שאני נוסע כמה דקות ועומד על ניוטרל הטורים "נרגעים" אך עדיין לא פחות מ-1000 (שזה ההמלצה לפי מה שהבנתי?)

אשמח לשמוע את דעתכם ;)

רפי לין
18-08-13, 00:03
גש למוסך לאיתור מקור הרעש (רצועת אביזרים או מדחס מזגן) ואין טעם לעכב זאת.
לגבי סבובי המנוע, זה נראה תקין כי כשהמנוע קר מתבצעת העשרת דלק שזה כעין הפעלת משנק (צ'וק) כפי שהיה ברכבי הקרבורטור.
בברכה - רפי לין

syn
05-09-13, 20:30
תודה על התגובה ומצטער על האיחור של התגובה שלי...

קפצתי למוסכניק כי הרכב היה מעלים מים מהרדיאטור, אמר לי להחליף פקק, ובינתיים (שבוע) לא נעלם מים אז כנראה שזאת הבעיה.

בקשר לרעשים הוא אמר שזה פשוט ויברציות של המנוע... הוא לא עשה נסיעת מבחן אבל נתן גז דרך המנוע (ברח לי השם של הכבל הזה שהוא משך בו... סליחה על הבורות)

יכול להיות שהרעש נובע רק כאשר אני לוחץ על דוושת הגז? משהו שמחבר ביניהם התקלקל?

yair791
06-09-13, 00:37
אהלן, רציתי להתייעץ עם חברי הפורום... מדובר על פונטו SX75 שנת 98

היום בצהריים הנעתי את הרכב, הפעלתי מזגן על 4 ויצאתי מהרכב כדי שיתקרר כמה דקות. (אמרו לי שלא "בריא" לעשות ככה, אלא רק אחרי כמה דקות של עבודת מנוע, האם זה נכון?)
מה לא בריא להדליק מזגן מיד אחרי שמניעים אם המנוע מונע אני עושה אותו הדבר בכל המכוניות שלי ולא קרה לי אף תקלה בגלל זה וגם לא יקרה אף תקלה
לאחר דקה או 2, שמעתי שריקה חזקה מכיוון המנוע, כיביתי את המזגן והיא הפסיקה (יכול להיות שאין קשר בין הדברים). בכל מקרה, כיביתי את המנוע ופתחתי מכסה מנוע. לא ראיתי שום דבר מוזר, לא עשן, לא נזילות, שמן מים תקינים.בנוגע לרעש בהפעלת המזגן זה יכול לנבוע מרצועה שצריכה הידוק או החלפה כמובן שבלי לשמוע את הרעש לא ניתן לדעת בוודאות אם לא מדבור במדחס המזגן או ברצועה

בכל מקרה, הנעתי ונסעתי לדרכי.

נסיעה אחת אחרי המקרה הזה, התחלתי להבחין ברעש מוזר מהמנוע כל פעם כשאני לוחץ על הגז. לא יודע איך לתאר את הרעש הזה, אבל הוא לא נשמע כמו משהו חריג, אלא כאילו המנוע מאוד מתאמץ (לא אותו רעש של עבודה בטורים גבוהים).צריכים לשמוע את הרעש זה בעיתי לאבחן דבר כזה דרך המסך

רציתי להתייעץ עם חברי הפורום לגבי המקרים הנ"ל ומה כדאי לעשות? האם לפנות כבר עכשיו למוסך או לחכות לעוד "סימפטומים"?

נ"ב,
לא יודע אם זה קשור, אבל תמיד כשאני לפני נסיעה, הטורים קצת מעל 1000, אבל אחרי שאני נוסע כמה דקות ועומד על ניוטרל הטורים "נרגעים" אך עדיין לא פחות מ-1000 (שזה ההמלצה לפי מה שהבנתי?)

אשמח לשמוע את דעתכם ;)

התשובה באדום