PDA

View Full Version : פונטו ספייס - חריקות מוזרות

25-02-07, 23:34
ערב טוב לפורום,

הרכב שלי (פונטו ספייס 2003) משמיע חריקות חלשות בזמן נסיעה בכל פעם שיש את המהמורה הקטנה ביותר על הכביש.
החריקות נשמעות כמו חריקות קפיצים מהחלק האחורי של הרכב.
יש למישהו מושג במה מדובר?

תודה,
ניצן.

26-02-07, 07:27
תשים גריז בקצוות הבולם (בחלק העליון) .. הגומיה חורקת מול הברזל

27-02-07, 02:34
מדובר ברעש מכיוון הפינה האחורית (מאחורי הנהג) שמשמיעה רעשים מכל מהמורה קטנה ככל שתהיה.
אינסטינקטיבית זה נשמע כאילו המגש לא יושב טוב, מצד שני הוא נבלם ע"י גומיות והרעש לא כ"כ מתאים לרעשים של פלסטיק.
אופציה נוספת שנשמעת לי היא מכיוון התופסן של המושב האחורי.

>> לגבי אופציית הגירוז של המגיב מעלי, איפה בדיוק אמורים לגרז ?

03-03-07, 11:48
חריקות מוזרות אלו באות מהקפיצים של הרכב,
גם אצלי אותו סיפור לא יודע מה לעשות...

מה שכן תבדוק מהיכן הרעש מגיע!
כשהרכב עומד, השען על הרכב (בכל 4 פינות הרכב)
נענע את הרכב בצד כל גלגל... ככה תוכל לדעת מהיכן הרעש מגיע

לגבי טיפול.. אני בודק... אולי שימון או גירוז יספיק בהחלט..

06-03-07, 21:10
ניסיתי להשען על הרכב ולנענע אותו כאשר מכסה הבגאג' פתוח (ככה יותר קל ללחות את הרכב למטה)
ואין קול ואין עונה!

לא הצלחתי לגרום לרעש הזה להופיע כשהרכב עומד. יש חריקות קטנות, אבל זה משהו אחר, ואת זה לא שומעים בנסיעה, או דילוג בין בורות הכבישים משנות ה-50.

06-03-07, 22:09
כדאי לבדוק שגומיה של האגזוז לא קרועה - זו שנמצאת בדיוק מתחת למושב האחורי מאחורי הנהג.

צריך בשביל זה ליפט!

06-03-07, 23:12
כדאי לבדוק שגומיה של האגזוז לא קרועה - זו שנמצאת בדיוק מתחת למושב האחורי מאחורי הנהג.

צריך בשביל זה ליפט!

אם זו אכן גומית האגזוז - האם זה ישמע כאילו זה בא מהפינה האחורית עליונה (בצד הנהג) ?

06-03-07, 23:33
שלילי. זה ישמע כאילו זה מגיע מצד ימין ואחורה של הנהג.
אני כבר רגיל לזה שבחורף הבולמים מצייצים קצת. זה עניין שמוכר לי עוד מלפני מספיק זמן כדי לדעת שזה לא בעיה רצינית.

07-03-07, 04:11
היתה לי בעיה כמעט בדיוק כזאת.. רק שלא היתי קורה לזה חריקות אלה מן טיקים כאלו שבאים מאחורה כל מהמורה או הורדת רגל מהגז ושוב גז...

אז כן. האומנם חשבתי שזה בא מאחורה (גם ככה זה נשמע) אבל אחרי שדוד שלי בדק את האוטו
הפלא ופלא גילה כי תושבת מנוע תחתונה היא זאת שעושה את הרעשים.. למרות שהם בכלל לא נשמעים מקדימה

אז החלפנו עלה 320 לפני מעמ רק התושבת... והנה לי נסיעה שקטה ללא טיקים חריקות או איך שניקרא לזה...

תחשוב על זה..

08-03-07, 19:55
אני אחשוב גם על זה.

הרעשים הללו מפסיקים כשמישהו יושב במושב האחורי מאחורי הנהג.
אלא אם זה ממש בור רצחני, ואז כמובן ששום דבר לא עוזר.

מכאן אני חושב שאולי זה משהו בחיבורים של המושב, למרות שהוא דיי מקובע.

בכל מקרה, אני אקפוץ עם זה למוסך בהזדמנות הראשונה ונראה מה יגידו המומחים.

08-03-07, 20:58
ווידוי קטן. גם לי יש צקצוקים מהאיזור של החלון האחורי מאחורי הנהג. כבר בודדתי את הבעיה למושב האחורי.
כרגע אני נוסע עם המושב מקופל (עד מחר) וזה כמובן מעלים את הרעשים. מה שאומר שזה בטח מהפלסטיקה שם.
מחר נפרק ונראה, כמה כיף :)

08-03-07, 21:43
למה זה ככה בפיאט? למה זה נשמע כמו תופעה?
הכל חייב להיות מחוזק אם לא יתחיל לרטוט....

לי נראה, גם מההתכתבות וגם מבעיות דומות שישנם הרבה אפשרויות (כל מה שלא מולחם שילדה :) ) צריך לבודד אופציות.. כל צקצוק/רשרוש יכול לבא מכל מקום..

גם אצלי יש תופעות דומות... בפעם האחרונה נתתי למישהו להנהוג והתחלתי לבדוק את הרכב מבפנים בנסיעה.

פיאט לא משקיעה בטיב הגימור, או שבתכנון לא נלקח בחישוב שהרכב בתנועה..
חבל רכב כל כך יפה ומושקע מחשבתית ממש יצירת אומנות אבל...

אני מטפל בבעיות רק כדי שלא יגידו "זה פיאט, מה אתה רוצה?" (ואולי גם קצת בשבילי).
כנראה זה קנאה של אחרים אבל למה לתת להם הזדמנות (אני פונה לפיאט)

בהצלחה לכולנו...

09-03-07, 02:19
אז הפלסטיקה מקרקשת קצת. אני מעדיף שהיא תקרקש מאשר שההגה שלי יתחיל להתקלף כמו ברכבים אחרים, או שהדשבורד יסדק.
זה גם מביא קצת תעסוקה, רכב זה לא רק נהיגה.

09-03-07, 12:09
תמיד טוב להתוודות מידי פעם (ואני לא כומר).

לא חשבתי לקפל את המושב ולבדוק האם זה נפתר - אני קצת לא מאמין על עצמי שלא חשבתי על זה -
בכל מקרה, אולי אנסה זאת גם.

שמתי לב היום שאם אני מנענע (שלא לומר מטלטל) את המושב האחורי, הצד המרעיש זז מעט, בעוד שהצד השני לא זז מילימטר.

חומר למחשבה.

09-03-07, 16:51
אז הפלסטיקה מקרקשת קצת. אני מעדיף שהיא תקרקש מאשר שההגה שלי יתחיל להתקלף כמו ברכבים אחרים, או שהדשבורד יסדק.
זה גם מביא קצת תעסוקה, רכב זה לא רק נהיגה.

תעסוקה? יש לי מספיק תעסוקה אבל כשזה מגיע לך ממש בזמן הלא מתאים.. ולא הכי נעים זו בעיה... מעיק ומציק!

אם אתה מתכוון להעלת איכות הרכב זה טוב, אולי נשתף את כולם היכן נקודות הטורפה אבל זה בגדול לא התפקיד שלנו.

דבר ראשון שאדם אחר שיושב ברכב מרגיש זה את איכות הנסיעה.. הוא לא נכנס למנוע או בודק מאיזה חומר עשוי הדשבורד (דרך אגב ההגה אצלי לא משהו... מרוב שהיה הרבה פעם בשמש התעוות בחלק מהגומי).

דשבורד אצלנו לא יכול להסדק? צריך לשמור על הרכב... אבל לרכב אמור להיות רמת חוזק לאורך שנים.

אין משהו מושלם, אבל צריך לשאוף לזה... (מבחינת החברה)