PDA

View Full Version : פונטו 2001 - מי ברז ברדיאטור

IGAL
07-06-13, 12:52
שלום,
הלכתי לראות אתמול פונטו 2001, הרכב שמור מאד ועם קילומטר נמוך. מטריד אותי דבר אחד, מי הקירור.

הרכב קיבל פארפלו ב30 אלף הראשונים, מים ירוקים ב70 אלף הבאים ומי ברז ב20 אלף האחרונים.

אני יודע שזה לא טוב כי קראתי את זה כאן עשרות פעמים.

השאלה היא האם זה דיל ברייקר? מה יכול להינזק מ20 אלף קילומטר עם מי ברז?

תודה.

forum770
07-06-13, 13:22
איך אתה יודע ממתי המערכת עם מי ברז?
השאלה החשובה היא למה עברו למי ברז? יש הסטוריית טיפולים? הייתה עבודה או תיקון במערכת הקירור? המנוע עבר התחממות? אלו הדברים החשובים.
קח תרכב לבדיקה במכון !

דניאל_חיפה
07-06-13, 13:31
אם זה באמת ככה (ואין לי מושג איך אתה יודע על הק"מ), אז לדעתי, או שהוא חסך בקמצנות על מי קירור, וזה מעיד על שאר מכלולי הרכב ודרך התחזוקה שלו, או שפשוט מרוב שהכל נוזל במערכת נמאס לו כבר להשקיע כסף במי קירור, אז הוא ממלא מהברז ומעיף את האוטו.

אני לא הייתי נוגע, הק"מ הנמוך אולי בגלל שהרכב בילה הרבה במוסך בלי תזוזה, אל תתלהב יותר מידי.

מאור30
07-06-13, 15:01
20 אלף קילומטר על מיי ברז לא נורא כל כך. במידה והרכב ניראה לך והחלטת לקנות אותו פשוט לאחר הקנייה בצע ניקוי לרדיאטור והחלף את נוזל הקירור למקורי.

IGAL
07-06-13, 15:13
תודה על התגובות,
אתן יותר פרטים על מנת שתקבלו את התמונה הכללית.

הרכב על הכביש מדצמבר 2000. מאז ועד ינואר 2013 יש קבלות על כל הטיפולים.
עברתי על הכל ושמתי לב שב3 השנים הראשונות הרכב היה במוסך מרכזי וקיבל פארפלו.
בשנים לאחר מכן מתחילת 2004 ועד 2010 בכל כמה טיפולים הופיע "נוזל קירור" במוסך לא מרכזי שלא זוכר את שמו.
המוכר הוא יד (01 ברישיון) והרכב אצלו שנתיים וקצת, במהלך השנתיים האלו הוא לא החליף מים אלא רק הוסיף מספר פעמים מי ברז. טוען שבתמימות, הבנאדם נראה אמין מאד.
הרכב מאד מוצא חן בעיניי ועם קילומטראז' נמוך מאד - כ9 אלף לשנה בממוצע.

מה שמטריד אותי זה מה שקראתי בפורומים לגבי מי קירור בספייס והשאלה היא מה בפועל מי הברז האלו עושים למערכת הקירור ולמנוע.

תודה רבה לעוזרים.

IGAL
07-06-13, 17:05
ובנוסף - מהי העלות של הפארפלו הכחול? האם קיים רק במוסכים מרכזיים של פיאט?

כמה יעלה לנקז את כל מי הקירור ולמלא פארפלו כחול במרכזי?

eli_h1
07-06-13, 17:53
אני הייתי מסתכל על הזמן ולא על כמות הק"מ עם מי ברז .
בשנתיים עם מי ברז עם כל הכבוד, המצב לא טוב.

גיא .ב
07-06-13, 18:20
סביר מאוד שבמשך שנתיים וקצת לא הוחלף נוזל קירור אלא רק הוסיפו מי ברז - שדרך אגב הוראת היצרן היא לערבב 50%-50% מי ברז עם פאראפלו. אפשרי גם עם מים רכים.
לראיה:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7587

IGAL
07-06-13, 18:37
אתה צודק, הוא הוסיף ולא החליף את כל המים. הבעיה היא שכמה מי ברז בדיוק נכנסו לשם - אני לא יודע.

1. אלי - אמרת שהמצב בשנתיים עם מי ברז הוא לא טוב, למה? מה למשל יכול לקרות כתוצאה מזה?
2. מישהו יודע האם בבדיקת קנייה אפשר לראות האם יש כבר איזשהו נזק למנוע (שעשוי מאלומיניום נכון?) בעקבות השימוש במי ברז? או שזה רק להחליף ולהחזיק אצבעות שהכל בסדר?
3. אתם בתור בעלי פונטו, רובכם בעלי פונטו בנות 8 ומעלה, כולכם משתמשים בפארפלו??

מאור30
07-06-13, 19:41
אני עם פונטו שנת 95 וניראה שכל חייה נסעה על מיים ירוקים ולא פראפלו.

גיא .ב
07-06-13, 19:42
אצלי החליפו נוזל קירור במוסך מורשה של פיאט לפני 3 שנים לפאראפלו כחול מהול 50-50 עם מי ברז.
מאז יצא לי להוסיף בערך חצי ליטר של פאראפלו שמהלתי 50-50 עם מי מסוננים בפילטר בשיטת אוסמוזה הפוכה.
בטיפול האחרון (לפני חודש) שאלתי האם כדאי להחליף את הנוזל קירור - ואמרו לי שאין צורך.

chesh
07-06-13, 20:30
ובקיצור, אם זאת הבעיה היחידה של הרכב
קח אותו, בצע ניקוי רדיאטור, שטוף את כל מערכת הקירור ושים פרפלו

IGAL
08-06-13, 09:33
תודה,
איזה חלקים בעצם צריך לשטוף בשטיפה יסודית כזו? (זאת אומרת מה כלול במערכת הקירור בספייס)
ומישהו יודע מהי העלות לשטיפה ובכלל לפראפלו הזה? אני מדבר על החלפה של כל נוזל הקירור כמובן.

דניאל_חיפה
08-06-13, 12:50
החלפה די פשוטה במוסך, אם זכרוני לא בוגד בי, 130 ש"ח, ריקון ניקוי ומילוי.

dohof2
08-06-13, 13:56
יותר לכיוון המאתיים אבל אילו המחירים..

IGAL
08-06-13, 20:06
ומה דעתכם לגבי החלפת סוג הנוזל? האם מעבר פתאומי מתערובת של אנטי פריז עם מי ברז לפארפלו כחול יכול ליצור איזשהי בעיה או נזק?

גיא .ב
08-06-13, 22:37
IGAL - אם תעבור על תכנית הטיפולים תראה שאין הנחיה להחליף נוזל קירור- אלא רק למלא בכל טיפול (אם חסר כמובן).

IGAL
08-06-13, 23:46
גיא התכוונתי אם עכשיו יש שם אנטי פריז ירוק מהול במי ברז, האם עכשיו אחרי שהמנוע/מערכת קירור "התרגלה" למים האלו, האם יש איזשהי בעיה לרוקן ולהחליף בפארפלו כחול?

IGAL
09-06-13, 13:19
החלפה די פשוטה במוסך, אם זכרוני לא בוגד בי, 130 ש"ח, ריקון ניקוי ומילוי.

איך אגב מתבצע הניקוי הזה?
מעניין אותי לדעת האם אותם מים מגיעים לעוד מקומות מלבד מערכת הקירור?
זאת אומרת האם כדאי לנקות גם את משאבת המים? דברים נוספים?

IGAL
10-06-13, 12:15
סביר מאוד שבמשך שנתיים וקצת לא הוחלף נוזל קירור אלא רק הוסיפו מי ברז - שדרך אגב הוראת היצרן היא לערבב 50%-50% מי ברז עם פאראפלו. אפשרי גם עם מים רכים.
לראיה:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7587

קראתי את זה גיא, תודה. האמת שזה מאד מפתיע.

היתכן שפשוט באיטליה מי הברז נקיים הרבה יותר מהמים שלנו בארץ?

liorwohl
11-06-13, 20:08
יגאל אתה צודק בזה שצריך פראפלו אבל זה לא קריטי כמו שאתה עושה מזה- ממילוי של קצת מי ברז לא יקרה כלום כנראה. אם נראה נקי ובלי ג'יפה במיכל מים אז הכל סבבה.
כדי לנקות את זה במידה והכל תקין כרגע, יספיק לנתק את הצינורות מים ולהשפריץ עם זרם חזק מצינור (כמו של גינה) עד שרואים שיוצאים מים נקיים ולא מים בצבע ירוק+חום.
ואז שמים פראפלו והולכים לישון בשקט.

IGAL
12-06-13, 09:39
תודה רבה.
האמת שהאוטו הספציפי ברח לי בין הידיים ונמכר למישהו אחר אבל היום אראה עוד 2 מכוניות.