View Full Version : חוטי הצתה פונטו ספייס ELX 2001
מהיכן ניתן לקנות באשדוד חוטי הצתה לפונטו ספייס ידנית ELX 2001 ?
במורשה רוצים מחיר גבוה מדי, מהיכן ניתן לקנות במקום אחר?
*שואל בשביל חבר.
תן לחברך לקרוא את הסברי שכאן:
ברוב הרכבים המודרניים יש חשיבות רבה לשימוש בחלקי מע' הצתה מקוריים
כמצתים (פלאגים), חוטי הצתה וסלילי הצתה (COIL) והסבר לכך:
מתח ההצתה הנוצר בסליל המשני שבסליל הצתה עולה בערכו עד שהוא מצליח לפרוץ את המרווח שבמצת (פלאג).
אם המרווח מצת גבוה מדי, או הוא פגום או אינו מקורי עלול מתח ההצתה לא לפרוץ במתח הנכון ומתח ההצתה הזה ממשיך לעלות לערך גבוה עד שהוא פורץ, פנימית, בתוך סליל ההצתה. פריצת מתח פנימית זאת, משרה בחזרה מתח כלשהוא, גבוה מדי, בסליל הראשוני של סליל ההצתה ומתח מושרה זה חוזר אחורנית למודול ההצתה שנמצא בתוך מחשב נהול המנוע והמודול הצתה (עם המחשב) עלול להיפגע.
במכוניות רנו לדוגמא, במקרים רבים, מצתים לא מקוריים עם תופעה זאת גורמים גם להשראות על מחשב ההילוכים האוטומטיים ושיבוש פעולת ההילוכים האוטומטיים.
ברכב המודרני יש חשיבות גדולה לתחזוקתו בדיוק לפי הוראות היצרן, הקפדה על חלפים מקוריים/תחליפיים מתאימים ואי הקפדה על כך עלולה לעלות אח"כ ביוקר רב.
בברכה - רפי לין
הוא שאל מאיפה ניתן לקנות במחיר יותר זול , כי במורשה רוצים יותר יקר, לא חליפי של 5 שקל.
מה המחיר במורשה?
את מחיר חוטי הצתה מקוריים ניתן לברר במוסכים מורשי היבואן (http://www.fiat.co.il/heb/services.aspx) ו/או בחנויות החלפים מורשות היבואן שבת"א.
יש יצרן חוטי הצתה איכותיים BERU אבל גם הם אינם זולים.
בהרבה מקרים בחיים (ולא רק בחוטי הצתה) הזול נהיה יקר והיקר, בסופו של דבר, הוא הזול.
מאז שיש הצתות אלקטרוניות עם מתח הצתה גבוה, תמיד החלפתי רק לחוטי הצתה מקוריים, כשהיה צורך בכך.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.