PDA

View Full Version : בעיה חוזרת בפונטו ספייס ( FUN) סמק 1300

אדר
09-04-13, 18:10
החלפתי לפני מספר חודשים ראש מנוע מאז התחילו בעיות חדשות- מדי כמה ימים נדלקה הנורה צהובה של וסת הדלק.
לאחר כמה זמן שנדלקה הנורה, היא נדלקה במקביל לירידת הטורים עד ששחררתי את רגלי מהגז . לאחר מספר פעמים שזה קרה בנסיעה רציפה הרכב גם נכבה ואף "הוצף" ונכבה שוב ושוב לאחר התנעה. כאשר השארתי את הרכב לנוח ליום הוא חזר לפעול כרגיל וחוזר חלילה.
ניגשתי למוסך שלא ידע מה הבעיה ולבסוף חשב שיש להחליף "מתאם קרנק" או "וסת קרנק". מאז הבעיה נפסקה אולם היום לאחר שבועיים של נסיעה שוב נדלקה הנורה הצהובה של וסת הדלק ואני חושש שהבעיה פשוט התעכבה עד שתקרה שוב
משהו יודע על מה מדובר? יש למישהו פתרון?

davidmzr
09-04-13, 18:31
לפי מה קבעת שהסיבה שהרכב נכבה היא תוצאה של הצפה ?.
מה זה "מתאם קרנק" או "וסת קרנק" ?.
דוד.

רפי לין
09-04-13, 19:49
כנראה שהכוונה הנה לחיישן גל ארכובה (קראנק).
באיזה מוסך והיכן בוצע כל זה?.
הנורה שנדלקת אינה נורת וסת דלק אלא גורה שמתריעה על תקלה במערכות ניהול המנוע שכוללות את מע' הזרקת הדלק, מע' ההצתה ומערכות למניעת זיהום אויר והחיישנים השונים.
מכיוון שנדלקת נורת ההתרעה, אז נרשמת התקלה במחשב ניהול המנוע וצריך להתחבר אליו עם מחשב/סורק איבחון תקלות ולאבחן מה מקור הבעייה ולתקנה.
בברכה - רפי לין

אדר
09-04-13, 19:50
התכוונתי "חיישן קראנק" - נראה לי שמטרתו לווסת את כמות הדלק.
לא יודע אם באמת "הוצף" המנוע אך זו הייתה התחושה . כאילו לפתע הרכב "נחנק" ודוושת הדלק לא מעבירה דלק עד שהטורים יורדים ואז וב אפשר ללחוץ על הדוושה או שהרכב פשוט נכבה.

אדר
09-04-13, 19:54
תודה רפי
זה נעשה במוסך ואן מוטורס- מוסך רגיל בתל אביב
ניתן לעשות זאת רק במוסך מורשה?? האם עצם כך שהנורה עדיין דולקת בהכרח מצביע על תקלה או שיכול להיות שזו רק בעיית נורה שנדלקת ( כמו הנורה הצהובה של הנורות שכמעט דלוקה לי כל הזמן באופן רציף לא משנה מה אני עושה)
תודה

רפי לין
09-04-13, 19:56
קצת על חיישן גל ארכובה כאן www.autoshow.co.il/default.aspx?Pageid=86
בברכה - רפי לין

eliyashi
01-07-14, 10:51
שלום אדר,
גם לי הייתה בעיה דומה לשלך ואחרי טיפול בראש מנוע נדלקה הנורה הצהובה של מערכות ניהול המנוע והרכב כבה. במוסך לאחר יום הרכב נדלק ולא נכבה בנסיעה קצרה שנערכה לו, המוסכניק "ניחש" שחיישן גל הארכובה אינו תקין והחליף אותו.
האם אצלך הבעיה נפתרה עם החלפת החיישן הזה?

תודה,
אליה

davidmzr
01-07-14, 11:02
בעיה דומה בשני רכבים, לא מובילה בהכרח לאותו הפתרון.
דוד.