PDA

View Full Version : התקנת שלטי נוחות

matansab
01-03-13, 15:52
שלום לכולם,
רכשתי סט שלטי נוחות עם מפתח קפיצי.
כשהסתכלתי על חוברת ההוראות פתאום הבנתי שאני לא ממש יודע איך להתקין את זה לבד.

אשמח לעזרה והכוונה.

זה עיקר מה שמופיע בחוברת ההוראות:
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/293/013/503/503013293_339.jpg

ישנו עוד צד שמופיעה בו חלוקה ל"הדק חיובי", "הדק שלילי", ו"הדק חיובי ושלילי"

תודה רבה ושבת שלום :smile:

spice2003
01-03-13, 17:36
הי
אני קניתי את החיישנים באיביי והתקנתי אצל מתקין מקצועי ב130 ש"ח + 60 ש"ח המחיר של החיישנים.
חסכתי יותר מ150 ש"ח בערך.

לדעתי אם אתה לא בקיא אז עדיף לך להתקין אצל חשמלאי, אני חשבתי שאני מבין ואז ראיתי את הסכמה והעדפתי לקחת צעד אחורה ולא להסתבך :)

matansab
01-03-13, 17:48
אלו לא חיישני חניה, למרות שנראה לי שחיישני חניה אמורים להיות יותר קלים להתקנה.
נראה לי שיספיק לי לדעת אם מדובר אצלי בהדק חיובי או שלילי,
היכן לחפש את החיווט של הנעילה המרכזית (נעילה ופתיחה) ולאן לחבר את מרים החלונות.
כך נראה מה שהזמנתי:
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/101/695/567/567695101_665.jpg

spice2003
01-03-13, 21:51
אויש סליחה פשוט חשבתי על פתחית הנושא שלי לגבי חיישני רוורס ושרבבתי את זה פה בטעות. אני התכוונתי להגיד שקניתי את שלטי הנוחות באיביי והתקנתי אצל מתקין מקצועי.

nils
02-03-13, 23:50
spice - כל הערכה + התקנה עלו 190? זה גם מרים חלונות? אפשר לינק למוצר + איפה התקנת?

תודה !

matansab
03-03-13, 20:59
היום שכפלתי צ'יפ ומפתח. אבל את המוח של המערכת עדיין לא חיברתי. אז אני פותח את הרכב דרך המנעול שבדלת :(
היכן אוכל למצוא את החוטים הרלוונטים לחיבור המערכת?
קריאה לעזרה מרפי לין :)

תודה :D

matansab
04-03-13, 01:09
זו חוברת ההוראות במלואה:

http://i01.i.aliimg.com/img/pb/293/013/503/503013293_339.jpg

http://i01.i.aliimg.com/img/pb/294/013/503/503013294_442.jpg

spice2003
04-03-13, 12:11
spice - כל הערכה + התקנה עלו 190? זה גם מרים חלונות? אפשר לינק למוצר + איפה התקנת?

תודה !

כן כל הערכה + התקנה.
זאת הערכה http://www.ebay.com/itm/Vehicle-Car-Remote-Central-Locking-Lock-Keyless-Entry-System-Remote-Controllers-/140906030993?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20cea76791
זה לא מרים לי חלונות, והתקנתי אצל חשמלאי בעפולה.

רפי לין
04-03-13, 13:05
אות נעילת/פתיחת הדלתות, הנו אות מינוס.
מצורף השרטוט של המע' המקורית של פיאט עם המקרא לצבעי החוטים:

צבעי חוטים בשרטוטי פיאט

M חום N שחור R אדום

S ורוד L כחול V ירוק

Z סגול A תכלת B לבן

C כתום G צהוב H אפור

שלובי צבעים לדוגמא: VB ירוק/לבן

סימנים מוסכמים

חץ אדום על החוט – מסמן כוון זרימה במתח חיובי ( + )

חץ שחור על החוט – מסמן כוון זרימה במתח שלילי ( - )

חץ כחול על החוט – מסמן כוון זרימה של אות נתון משתנה או מידע מחיישנים וכו'

30 - מתח חיובי קבוע מהמצבר.

31 - הארקה קבועה.

15 - מתח חיובי בהפעלת מתג הצתה.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

matansab
04-03-13, 20:15
רפי, המון המון תודה!

היכן נמצא מודול הנעילה ואיך אזהה אותו ?

רפי לין
05-03-13, 09:53
פתח את דלת תא הכפפות שבדשבורד בצד ימין ובתוכה תראה עוד דלתית ואז פתח גם אותה ושם יתגלו לעיניך ממסרים של החלונות ונעילת הדלתות, ממסר מרובע רגיל לחלנות החשמל וימודול נעילת הדלתות שהוא מלבני ולמיטב זכרוני צבעו ירוק.
אינך צריך בכלל להגיע לשם, כי את חוטי פיקוד ההפעלה של השלטים תוכל לחבר אל חוטי הפיקוד שיוצאים מנועל דלת הנהג או דלת קד' ימין (פיקוד ההפעלה הנו משתי דלתות קדמיות).
את חטי הפיקוד מהדלתות, מצא מתחת לריפוד הדופן צד לפני הגיעם אל המחבר העגול שבדופן שמעביר המגעים למחבר הנגדי שבדלת.
דרך אגב, כשתחבר את חוטי הפעלת האיתות מיחידת בקרת השלטים, אל פנס אחד בצד כלשהוא, בזמן הפעלה יהבהבו כל פנסי אותו צד, שמחוברים ישירות ביניהם (במקביל).
בתקוה שעשיתי לך את החיים קלים יותר.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

matansab
05-03-13, 18:51
רפי אתה פשוט אלוף!
בכל הודעה שלך יש הרבה ידע שאפשר לשאוב.

מצאתי בקופסת הפיוזים מודול מרים חלונות. בדקתי את תקינותו ומצאתי אותו תקין.
אבל בגלל שהחלונות שלי מאוד עייפים, כששניהם פתוחים עד הסוף, הוא סוגר אותם עד לחצי התורן ומחליט שזה מספיק. כנראה בגלל ההתנגדות הגדולה מידי שמפורשת כאילו הגיעו לסוף המהלך.

פעם כבר שאלתי בפורום על העניין הזה, והצעת לי לרסס ספריי מגעים וספריי סיליקון. וכך עשיתי.
ריססתי ספריי מגעים בלחצנים של שני החלונות, בקונקטורים שבשתי בדלתות וספריי סיליקון בכל מקום שהחלון נוגע בו. וגם WD-40 על החלקים המתכתיים שנעים בפנים.
זה החזיק ליומיים וזהו.

יש עוד עצות מה לעשות כדי לשחרר את החלונות מפעולתם העילגת?
יש לציין שכשהנוסע משתמש במתג המיועד לו החלון שלו נפתח בקלות.

רפי לין
05-03-13, 19:34
זה שחלון ימין עולה מהר בהפעלתו ממתג הנוסע, מעיד שיש מפל מתח ממתג צד הנהג ועד למתג הנוסע
(הם מחוברים בטור) ונסה לבטל את המפלי מתח האלו, אם כי יתכן שהם גם בתוך המתגים עצמם.
יתכן שלאחר הסרת דיפון הדלת ונקוי וגרוז קל של כבל המנגנון חלון הוא יפעל מהר יותר.
אם אתה מסיר את דיפון הדלת, לאחר נקוי וגרוז הכבל, נתק את מחבר חוטי מנגנון החלון וחבר אליו ישירות פלוס ומינוס מהמצבר וכך תראה אם המנגנון והחלון פועלים מהר, כראוי ומה קורה בהפעלה דרך המתגים עצמם.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

matansab
08-03-13, 16:25
כרגע סיימתי להתקין את הסט. לקח לי כחצי שעה בלי הלחמות (אלחים ביום אחר, אני רוצה לראות כמה ימים שזה פועל בסדר)
ואני רוצה להודות לרפי לין התותח, שבעזרתו הצלחתי למצוא את החיווט בלי תקלות!!

לסיכום, מי שמתעניין בעלויות:
שכפול מפתח וצ'יפ: 100 שקל
סט שלטי נוחות עם מפתח מתקפל כ-80 שקל ברשת.
התקנה לבד.

סה"כ: כ-180 ש"ח עבור שלט אולר שגם פותח ונועל את הרכב.

נשאר לי רק לחבר את האיתותים, לא מצאתי אותם בצורה מידית. רפי, אשמח לעזרתך :)
בנוגע למרים החלונות, חיברתי אותו למודול והוא מצליח להרים רק חלון אחד בכל פעם עד הסוף אחרי ריסוס ספריי סיליקון.
אם שני החלונות פתוחים אז הוא מצליח להרים אותם לחצי. ואח"כ משמיע רעשים מוזרים כאלה (אלי המוח של הנעילה ממשיך לתת לו מינוס)

רפי לין
08-03-13, 18:08
הכי קל להתחבר אל חוטי האתות במחבר D הנמצא בחזית תיבת הנתיכים (בשרטוט העליון המצורף):
אתות ימין - חוט בצבע תכלת בפין 17
אתות שמאל - חוט בצבע תכלת/שחור בפין 16
בהצלחה ובברכה - רפי לין

matansab
10-03-13, 11:51
תודה רפי,
אבל איני מוצא את החוטים שציינת במחבר D
מצורפת תמונה.
מחבר D ריק במקומות 16-17

רפי לין
10-03-13, 13:32
אם כך, הסר את 2 ברגי 10 מ"מ של תיבת הנתיכים ומשוך אותה (בעדינות) אליך כך שתראה ותגיע אל אחורי התיבת נתיכים.
חוטי איתות ימין - בצבע תכלת תמצא במחבר H בפינים 5 ו 9.
חוטי איתו שמאל - בצבע תכלת/שחור תמצא באותו מחבר H בפינים 6 ו 8.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

matansab
10-03-13, 14:54
שוב תודה רפי,
לא הצלחתי לראות את אחורי תיבת הפיוזים בצורה נוחה.
מה שכן ראיתי, זה שיש חוט כחול/שחור שנכנס יחד עם חוט שחור אל קיר האש.
ליד דלת הנוסע מצאתי חוט כחול וחוט שחור שגם הם נכנסים יחד לקיר האש, ניחשתי שמדובר בחוטים שאחראים לאיתותים.
חיברתי את המוח של הנעילה לחוט של האיתות בצד הנהג, וכל האיתותים נדלקו בפתיחה ונעילה, חשבתי שגיליתי איזה משהו חדש :D ואז הבנתי שאיתות החירום דולק :(
אחרי רבע שעה של ניסיונות (הכפתור שם מקולקל), הצלחתי לכבות את איתות החירום, ואז ראיתי שרק צד הנהג נדלק בפתיחה ונעילה.

היכן בסביבת הנהג ניתן למצוא את החוט הכחול שמגיע לאיתות צד הנוסע?
מצאתי שם הרבה חוטים כחולים, לאחד מהם התחברתי עם אות הנעילה או הפתיחה.
החוט שיוצא מאחורי תיבת הפיוזים בצמוד לחוט הכחול שחור אליו התחברתי, עולה במעלה הדשבורד ומאוד לא נוח להגיע אליו כדי להתחבר.

רפי לין
10-03-13, 18:23
לא ברור לי למה אינך יכול להגיע אל אחורי תיבת הנתיכים, לאחר הסרת 2 הברגים שמחברים אותה.
תוכל לפרק את הפלסטיקים חובקי ההגה ושם תראה באחד המחברים אל מנגנון ידיות האתות/אורות/מגבים, גם את 2 החוטים בצבעים תכלת ותכלת/שחור ( הם מביאים הזרם איתותים אל תיבת הנתיכים).
עידכון:
לאחר שנברתי בשרטוטים מצאתי שיש עידכון משנת 1996 לתיבת הנתיכים ובמחבר D שבחזית תיבת הנתיכים שינו את מיקום החיבורים ולכן זה צריך להיות כך - איתות ימין בחוט תכלת בפין 15 ואיתות שמאל בחוט תכלת/שחור בפין 4.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

matansab
10-03-13, 19:27
שוב רפי מציל את המצב :-)

פירקתי את שני הברגים שמחזיקים את תיבת הנתיכים, אחד נפל ומקום קבורתו לא נודע.
אח"כ גיליתי שאי אפשר להזיז את התיבת ממקומה בלי לנתק אותה מהפלסטיק שהיא תפוסה אליו מלמטה, הסרתי בורג אחד והצלחתי להזיז את התיבה. אבל בגלל שהחוטים קצרים מידי אי אפשר להרחיק אותה הרבה מאיפה שהיא נמצאת. הגישה מאוד לא נוחה. לפחות לי.

אבל עכשיו שמצאת את העידכון, אפשר לגשת מחר לסיום המלאכה באופן סופי.

תודה רבה לך רפי!

matansab
11-03-13, 15:56
זהו, רשמית הסתיים פרוייקט התקנת שלטי הנוחות!
כל הוינקרים מהבהבים בפתיחה ונעילה. אפשר להשאיר חלון אחד פתוח עד הסוף ומרים החלונות דואג לסגור אותו. בקיצור, ממש 2013 :D

עכשיו שאלה קצרה לסיום,
אתמול שמתי לב שבפניות, האטות, האצות, מד הדלק עולה ויורד ממש ממש מהר. פעם הוא היה מגיב מאוד לאט לשינויים, ואני מניח שכך אמור להיות.
מרוב שהשינויים קורים מהר, אפילו כשאני עומד עם הרכב ברמזור, המד מתנדנד (אמפליטודה של 0.5 מ"מ) בגלל הרוח או פעימות המנוע.
האם מדובר בעניין חשמלי? מה הסבירות שיש קשר להתקנת שלטי הנוחות?

רפי לין
11-03-13, 18:17
רוב הסכויים שתנודת מד הדלק נובעת ממצוף מיכל הדלק.
נסה לדומם מנוע ואז רק להפעיל את מתג ההצתה (ללא מנוע פועל?) וראה אם אז מחוג הדלק זז או שהוא קבוע.
בברכה - רפי לין

matansab
12-03-13, 11:44
בעמידה המחוג יציב יחסית.
הבעיה היא כשהדלק זז במיכל, לפני יומיים תנועת המחוג הייתה מרוסנת.
עכשיו זה נראה ככה: https://www.youtube.com/watch?v=L-ccGd4Iixs&feature=youtube_gdata_player

matansab
12-03-13, 18:58
עכשיו שמתי לב שהסרטון היה פרטי. פתחתי אותו להיות ציבורי.
הצילום בוצע בכיכר (הצלם זה לא הנהג, אל דאגה) ואפשר לראות שבכניסה לכיכר המחוג ירד אל החצי, וביציאה עלה עד למעלה. כשבעמידה הוא היה על 3/4.
השינוי מאוד מהיר כמו שאפשר לראות.

האם הריסון של המחוג הוא חשמלי?
או שאצל כולם זה ככה מהיר, ורק עכשיו שמתי לב לזה?

bearsdov
01-02-14, 17:45
מצאתי מדריך באנגלית שעשו התקנת שלטי נוחות לפיאט פונטו
מצורף
http://www.fiatforum.com/punto-mk2-2b-guides/224806-how-fit-hawk-remote-central-locking-universal-upgrade-kit-mk2-8v-punto.html

napok
13-05-14, 00:08
היי,
חשבתי להתקין את השלט על גרנדה פונטו
האם השלט מתאים?
האם הוא יכול לפתוח את תא המטען?

תודה

matansab
13-05-14, 00:31
מדובר בקיט אוניברסלי, כך שאמור להתאים.
יש גם אפשרות לפתיחת תא מטען, אך חייבת להיות פתיחה חשמלית. (לא מכנית עם כבל)

בכל מקרה אני ממליץ לנסות מערכת שלטים קצת יותר איכותית, כי השלטים שקניתי על הפנים, על המערכת עצמה אין שום תלונות, אבל השלטים באמת באיכות ירודה.
המקוריים נהרסו אחרי בערך חודש. ואז הזמנתי שלטים של VW ועשיתי למוח של השלט הסבה שיכנס בפנים, כמו שאפשר לראות כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?476588-%D7%A9%D7%9C%D7%98%D7%99-%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-2003&p=3908610&viewfull=1#post3908610

אגב, אתמול שיכפלתי מפתח נוסף, ואת הצ'יפ הוצאתי מהמפתח המקורי בעזרת סכין יפנית. לוגו של פיאט לא נשאר לי, אז שמתי לוגו של VW :D

שיהיה בהצלחה.