View Full Version : האם אחריות כוללת גם החלפת ברקסים ?.
לפני החג הבן הגדול שלי עשה טרייד אין על מאזדה 2008 נפח 2000 אוטומט.
החליף על הונדה 2008 יד ראשונה עם 80K ק"מ אוטומט. הוסיף 75K ש"ח.
קיבל בכתב אחריות לשנה וטיפול 75K ק"מ במוסך מורשה יבואן, חינם.
היום הכניס את הרכב לטיפול, נאמר לו שמחיר הטיפול 4800 ש"ח. ושהאחריות לא כוללת ברקסים, משום שבטיפול 75K לא עושים ברקסים. בדקתי את הברקסים לפני, ארבעת הצלחות דורשות החלפה.
העיסקה בוצעה עם "אטו-סנטר". מאחר שקיבל אחריות בכתב לשנה, לא לקח את ההונדה לבדיקה, למרות שלפני ההחלפה עמדתי שייקח.
ביקשו שיוסיף 1800 ש"ח לפני מע"מ.
השאלה שלי האם הם יכולים להתחמק מאחריות על תיקון הברקס ?.
אני מנהל דין ודברים עם החברה.
עדכון בהמשך.
דוד.
אהלן דוד
קודם כל שנה טובה מקווה שהחג עבר עליך בצורה כי מיטבית שאפשר
השאלה הגדולה היא מה רשום בכתב האחריות האם מצוין במפורש שאין אחריות על ברקסים או שיש אחריות על ברקסים
עוד שאלה והיא מחוסר ידע שלי בתחום האם רכב שניקנה חדש 0 קילומטרז מקבל אחריות על הברקסים או לא?
רשמת שבעקבות הקניה בנך קיבל טיפול 75 אלף חינם תקן אותי אם אני טועה בכל טיפול יש צורך לבדוק את מצב הבלמים וכי אין קשר לבין סוג הטיפול לבין מצב הבלמים וכי מצב הבלמים בהגעה לטיפול נובע מאופן השימוש ברכב
לדעתי אם רשום אחריות מקיפה על הרכב ולא מצוין כל דבר בשום צורה שהיא שמבטא שאין אחריות על מע' הבלמים במקרה של בלאי סביר או לא סביר וכו' אז יש מקום להיתעקש כי הבלמים הם באחריות מלאה של יצרן הרכב
בברכה
יאיר
דוד שנה טובה בריאות ונחת
לגבי אחריות לשנה מדובר על מנוע וגיר ושלדה
לגבי טיפול 75 או איך שיקראו לזה אז אפשר להתעקש כי אין קשר טיפול צריך לעשות ולא משנה מתי הולכים הברקסים
עדכון.
לאחר חילופי דברים לא עדינים. הוחלפו ארבעת הצלחות פלוס הרפידות מקורי, חינם.
דוד.
זכיתי היום לביקור של הבן הגדול עם ההונדה.הרכב לאחר טיפול 75K. במוסך מורשה הונדה.
לאחר שפתח את מכסא המנוע כדי לבדוק שמן ומים, מתוך סקרנות פתח גם את חופת מסנן האוויר. התגלה שהמסנן לא הוחלף.
עקב כך נוצר חשש שכל הטיפול לא נעשה כראוי, והמוסך עשה קומבינה עם "אוטו-סנטר".
מדובר היה בטיפול בסכום לא קטן במסגרת אחריות. 4800 ש"ח.
מה לדעתכם צריך לעשות ?.
דוד.
לפי דעתי תיפנה לאיגוד המוסכים ותישאל מה עושים בנוסף תיבדקו בקבלות מה רשום שעשו והחליפו ותיפנה לעורך דין אני מאמין שלא יהיה לך בעיה גדולה כי את בעצמך מכונאי מוסמך אז לא תיצתרך את חוות דעתו של אחר בתחום בשביל חוות דעת משפטית
בהצלחה ותיקרע אותם בשביל כולנו
יאיר
צריך לבדוק מה הוחלף יתכן שרק הפילטר לא הוחלף נטיל ספק
אח"כ הולך למוסך והופך להם אותו
סביר להניח שרק הפילטר אוויר לא הוחלף.
ביחס לשמן מנוע ומסנן שמן לא הצלחתי לקבוע. השמן נקי, היה כך גם קודם.
לא יכולתי להוריד פלג ולבדוק, משום שהמנוע היה חם.
צלחות ברקס, רואים שהם חדשים.
הבן רתח מזעם. אמר בהתחלה שמחר עד הצהריים המוסך יקבל מכתב מעו"ד. אפילו שהבן של אחותי הוא עו"ד, פסלתי בינתיים את הדבר. מחר על הבוקר הרכב יחזור למוסך. נשמע מה יגידו.
לא קיבלנו חשבונית או רשימה, משום ש"אוטו -סנטר" שילמה עבור הטיפול, מתוקף האחריות.
אבל בהמשך אבדוק במוסך הונדה מורשה יבואן ברחובות, מה כתוב במחשב.
ברור לי שהמוסך יכול לכתוב במחשב שהכול הוחלף. בכל זאת אבדוק אחרי החג.
עדכון בהמשך.
דוד.
עדכון. הבן חזר בבוקר למוסך.
נאמר לו שבטיפול 15K לא מחליפים את פילטר האוויר. אלא רק ב-30K ק"מ.
הראו לו שכך כתוב בספר הרכב, נטען שהמכונאי לא פותח את חופת הפילטר, כי זה לא כתוב בספר, אפילו שקל מאוד לפתוח ולהביט. סה"כ 4 קליפים שנוח מאוד לפתוח אתם.
אז איך קרה שהמסנן שחור וסתום ?. ביקשו 200 ש"ח להחליף.
קניתי בחנות פילטר ב-50 ש"ח החלפתי ונגמר.
ממש אין בושה.
דוד.
פילטר פעם ב30 אלף זה לא נישמע בסדר חבר שלי עם הונדה אקורד שעשיתי לו טיפול תקופתי ויש לו בדיוק אותו פילטר רשום בספר להחליף כל טיפול יש מכוניות אפילו שיצרן הרכב אומר להחליף כל 5אלף. 200 שח לפילטר על מי הם מנסים לעבוד שילך להם לתרופות זה פשוט מרתיח את הדם
שיהנה מהרכב
חג שמח:D
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.