PDA

View Full Version : קלאץ ניתקע

yair791
29-08-12, 19:59
יש לחבר שלי פונטו 2006 1242 8שסתומים דגם אקטואל
בשיחרור הקלאץ הדבשה עולה לעט מידי כלומר הרגל באוויר והדבשה עדין לחוצה והדבשה ניתקעת ליפעמים (זה בטווח בו מורגש השילוב של ההילוך)
הוחלף קלאץ לפני שנה
איך אני יכול לפתור את זה ????

תודה

יאיר

davidmzr
29-08-12, 20:10
משאבות הקלאץ.
אחת הגומיות התנפחה.
דוד.

forum770
29-08-12, 20:44
שאלה: שאני לוחץ על הקלאץ יש חריקה מעצבנת ושחם או שהאוטו עמד בשמש אז החריקה יותר רצינית.
ניסיתי לשמן או מנגנון הדוושה אבל זה לא עזר.

ממה נובעת החריקה?
סוג הרכב רשום בחתימה , תודה לעונים.

yair791
30-08-12, 00:12
אחלה תודה איפו היא יושבת אני לא בטוח שיש לו משאבה כי אני לא רואיתי אצלו איזה מיכל באזור הגיר ויש שם כבל לכיוון הדבשה אם אני זוכר נכון

davidmzr
30-08-12, 08:28
בספייס 2006 יש משאבות.
בדוק אם משאבת הרגלית, מקבלת שמן ממיכל הברקס.
דוד.

GreaseDonkey
01-09-12, 12:11
יש לחבר שלי פונטו 2006 1242 8שסתומים דגם אקטואל
בשיחרור הקלאץ הדבשה עולה לעט מידי כלומר הרגל באוויר והדבשה עדין לחוצה והדבשה ניתקעת ליפעמים (זה בטווח בו מורגש השילוב של ההילוך)
הוחלף קלאץ לפני שנה
איך אני יכול לפתור את זה ????

תודה

יאיר

צריך לבדוק את כוון דוושת הבלם כי כוון לא נכון גורם לתקיעה של דוושה למטה.

davidmzr
01-09-12, 14:52
יש הבדל בין דוושה תקועה למטה, לבין "הדבשה עולה לאט מידי".
במצב שאתה מתאר, הדרוק לחץ את השמש לכיוון הפוך ונוצרת נעילה, וזה יכול לקרות במערכת עם כבל.
במערכת עם משאבות, גם אם תלחץ את כל מהלך משאבת הרגלית עד הסוף, הלחץ לא יספיק כדי להפוך את השמש. כיוון דוושת הבלם במערכת הנ"ל, הוא רק לכוון את גובה הרגלית. הכיוון לדרוק נעשה אוטומטי, ע"י חזרת הבוכנה.
עד כמה שזכור לי בספייס לפני כמה חודשים החלפתי משאבה עליונה, ולא היה על השטנגה כיוון.
לדעתי הבעיה במשאבות.
דוד.

yair791
17-09-12, 01:31
אוקי עידכון קטן היום הגיע אלי הבחור עם הרכב ונישמע רעש בעט לחיצה על הקלאץ רעש שנישמע כמו חריקה אבל גם כמו רעש של גומי יבש משתפשף
תמונה מצורפת של החלק שעושה את הרעש ואפשר גם להרגיש את זה כשסמים את היד על החלק ומישהוא לוחץ על הקלאץ
לא בדקתי אם מגיע נוזל ממיכל הבלמים כי ראיתי שאין צינור ישיר להמיכל אל החלק אלה צינור שמגיע איפו שהוא מאחורה זה הולך איפו שהוא
לציערי לא היה לי זמן ואפשרות לחטט יותר מידי
דוד איך עבר הערב חג ? יש רעיון?

תודה

יאיר

yair791
17-09-12, 01:36
שחכתי לצרף בהודעה הקודמת

יש רעיונות או כיוון ?

yair791
20-09-12, 22:45
הקפצה כי זה נידחף אי שם לסוף הטור

davidmzr
21-09-12, 19:24
מקווה שעניתי על השאלה בה"פ. אם לא אתה מוזמן להמשיך ולשאול.
תודה לך ולכל אלה ששלחו לי איחולים לחג. מצטער שלא היה לי זמן לחזור. :)
דוד.

yair791
21-09-12, 19:44
ביצוע כיוון למוט שהכוונת אותי אליו יכול לפתור את הבעיה ?
כיוון המוט משנה את גובה הדבשה של הקלאצ' ?
או שאני יחליף לו את המשאבה ואם כן להחליף אז היא מיתפרקת עם כמה ברגים שריאים בתמונה שצירפתי מוקדם יותר וניתוק המוט וצינור ההידראולי שלה?
איך אני אמור להקיז אוויר אם אני מחליף משאבה ? והאם יהיה צורך להקיז אוויר מהבלמים גם או שזה קו ניפרד לחלוטין כי לא היה לי זמן לחפור כמו שצריך אז כשהוא בא אלי

אין בעיה עם זה שלקח לך זמן אתה האחרון שאני יכאס עליו במקרה כזה:razz:

davidmzr
21-09-12, 19:58
לדעתי כיוון המוט לא יפתור את הבעיה.
כיוון המוט לא משנה את גובה הדבשה של הקלאצ'.
כן תחליף, בדיוק כמו שכתבת.
על המשאבה יש פייה לניקוז אוויר. אין קשר לברקס.
דוד.

yair791
21-09-12, 20:05
בסדר אני יחליף את המשאבה ואני יעדכן הפית הקזה זה כמו במשאבות ברקס בהברגה פותחים ומחברים צינור אוויר

davidmzr
21-09-12, 20:16
כן כמו במשאבת ברקס. לא צריך שום צינור אוויר, אלא רק לפמפם ברגלית הקלאץ.
דוד.

yair791
21-09-12, 20:53
הכוונה היא לחבר צינור לפיה כדי שלא ישפרוץ לכל הכיוונים

davidmzr
23-09-12, 12:11
כן זה בסדר.
רק אל תגיד לי שאתה מתכונן להשתמש שוב בשמן המנוקז, כפי שביקש ממני חבר פורום שאנקז את משאבות הברקס בגללים שלו, לתוך מיכל נקי. :)
דוד.

yair791
23-09-12, 15:03
כן זה בסדר.
רק אל תגיד לי שאתה מתכונן להשתמש שוב בשמן המנוקז, כפי שביקש ממני חבר פורום שאנקז את משאבות הברקס בגללים שלו, לתוך מיכל נקי. :)
דוד.

אל תידאג לא היתחלקתי על השכל או משהוא אני יודע שדבר כזה הוא אסור ויכול להיות מסוכן

אני היתי אצל החבר ובדקתי את הרעש שנית וניתקתי את המשאבה ובעת הפעלת המשאבה לא היה שום רעש ודבשת הקלאצ' לא ניתקעת
בהעזנה יותר קפדנית ניתן לשמוע שהרעש נובע מהקלאצ עצמו בעת לחיצה ניראה לי שמהוא לא בסדר עם השמש או שלא מרכזו את הקלאצ כמו שצריך בהרכבה אני לא בטוח שאת זה אני יכול לתקן בעצמי וניראה לי שצריך עוד חוות דעת כי רעשים ותחושות לא ניתן להעביר דרך המסך
אשמח לקבל את עזרתך

davidmzr
23-09-12, 19:36
לא הבנתי מה בדיוק עשית. "וניתקתי את המשאבה ובעת הפעלת המשאבה, לא היה שום רעש"
אין מצב שלא מרכזו את הקלאצ כמו שצריך בהרכבה. המרכוז הוא רק כדי להכניס את הגיר בקלות.
בלחיצה הראשונה הדיסק מתמרכז לבד.
דוד.

yair791
23-09-12, 20:01
את המשאבה שבתמונה אני ניתקתי מהגיר ולחצתי אותה כדי שהבוכנה תהיה באותו מצב כאילו היתה מורכבת וחבר שלי לחץ על הקלאץ עד הסוף ולא היה רעש ולא היה בעיה בחזרה של הדבשה (וכן אני יודע שהלחץ שאני מפעיל לא מיתקרב ללחץ שיש להפעיל בכדי להפריד או לשלב את ההילוך )
הרעש שנישמע כשהכל מחובר הוא רעש מטכתי מכיוון הגיר ניראה לי משהוא לא בסדר עם מנגנון השיחרור או משהוא שם
חבר שלי אמר לי שהרעש לא היה קים לפני החלפת הקלאץ והוא גם לא היה ניתקע הרעש והרגשה של חיקוח והיתקעות מסוית הופיעו רק לאחר ההחלפה והמכונאי אמר שזה בסדר עד שהיום זה כבר ניתקע קצת יותר חזק מבעבר עדין לא קרה מיקרה בו הקלאץ סירב לעבוד

davidmzr
23-09-12, 20:29
"(וכן אני יודע שהלחץ שאני מפעיל לא מיתקרב ללחץ שיש להפעיל בכדי להפריד או לשלב את ההילוך)"
לכן הבדיקה לא שווה כלום.
האם הוחלף גם המסב לחץ, בזמן החלפת הקלאץ ?.
דוד.

yair791
23-09-12, 20:38
ממה שאני יודע הוחלף מיסב לחץ אבל אי אפשר לדעת מה באמת בוצע לך תסמוך על מוסכים אני חושב שיש בעיה בקלאץ ולא במשאבה אני לא רוצה לבזבז כסף וסתם להחליף משאבה בלי חוות דעת יותר מעמיקה
כשאני פירקתי את המשאבה שעל הגיר אני לא הרגשתי שהתנועה שלה קשה או לא אחידה כי דבר כזה היתי מרגיש בהפעלה קלה של כוח לצורך קיוץ הבוכנה כי במצב המדובר שהקלאץ ניתקע ואם המשאבה באמת היתה ניתפסת אז לא היתי יכול לקבץ אותה עד הסוף עם היד

davidmzr
23-09-12, 20:47
מה שכתבת סביר ביותר.
דוד.

yair791
23-09-12, 20:51
וזה היה כל הרעיון בבדיקה שעשיתי
עכשיו אם יש בעיה של ממש בקלאץ לי אין את האפשרות לפרק את הדבר הזה לבד כי אין לי מספיק מקום וציוד לתמוך את הבלאגן הזה ואין לי מוסג גם על מה להסתקל ברגע שזה מפורק כי חוץ מהפלטות שמורכבות על הגלגל תנופה אני לא יודע מה ואיך זה נירה בצד של הגיר:shock:

davidmzr
23-09-12, 21:12
מאחר שאתה רציני ואוהב לעבוד במקצוע, עלה לי רעיון כדי שתוכל לבצע.
תן לי לחשוב על זה כמה ימים.
דוד.

yair791
23-09-12, 21:17
:grin:

yair791
02-11-12, 12:30
ביום רבעי הוחלף קלאצ לחדש מקורי גלגל התנופה ניבדק על מחרטה ונימצא לא מאוזן ואובלי בוצע חריטה ואתמול בערב הוחלפו משאבות קלאצ עקב בעיה של דבשה שלא חוזרת והבחור מרוצה עד הגג
דוד תודה על העזרה לא היתי עושה את זה ללא העזרה שלך.

יאיר

davidmzr
02-11-12, 16:57
קודם כל congratulation ליום ההולדת שלך יאיר, שחל היום.
אתמול זכיתי לביקור של יאיר ואישתו. היגשתי להם פפיה לטעום. לא רצו לעזוב כי חשבו שיקבלו עוד. :)
אישתו סיפרה לי שהיום יש לו יום הולדת, והוא יקבל ממנה עוגה. "רק עוגה" שאלתי, "לא רק עוגה" אמרה, חייכה ולא הוסיפה. :)
אז שיהיה מזל טוב, עד 120.
דוד.

yair791
02-11-12, 17:08
תודה דוד :D