PDA

View Full Version : רעש של שריקה מכיוון משאבת הדלק

glmn180
16-08-12, 19:46
הרכב פונטו 55 שנת 96. היום בפעם הראשונה שמעתי רעש של שריקה או ציפצוף מאזור משאבת הדלק שמתחת למושב האחורי. הרעש נשמע גם כשמתכופפים מתחת לרכב. הרעש קיים כשמכניסים את המפתח למצב שלפני התנעה (מנוע לא פועל) וגם לאחר ההתנעה. כמו כן, שמתי לב שמחוג הדלק יורד מהר מידי לכיוון התחתית שלו.. מטנק מלא לגמרי, המד דלק הגיע לשנתה הלפני אחרונה וזה לפני שהרכב עשה 250 ק"מ מהמילוי האחרון. לא מדדתי עדיין צריכת דלק כי עדיין לא תידלקתי לפול טנק, אבל זה נראה לי חריג.

davidmzr
17-08-12, 09:43
מה זה, " הרעש קיים כשמכניסים את המפתח למצב שלפני התנעה".
הסוייצ' פתוח או סגור ?.
דוד.

glmn180
17-08-12, 17:16
סוויץ' פתוח. אורות בלוח המחוונים דולקים . מנוע לא מונע. וכמובן, כנ"ל כשהמנוע מותנע.

davidmzr
17-08-12, 19:32
אין קשר בין הציפצוף לצריכת הדלק.
השריקה נובעת מהמשאבה. אם זה לא מציק, זה יחזיק זמן רב. עדיף להחליף אותה.
נסעתי כך עם פורד זטא 1.6 עם הציפצוף כשלושה חודשים. המנוע לא זייף ולא הייתה שום בעיה.
בסוף הרעש הציק והחלפתי משאבה.
דוד.

GreaseDonkey
20-08-12, 21:25
הרכב פונטו 55 שנת 96. היום בפעם הראשונה שמעתי רעש של שריקה או ציפצוף מאזור משאבת הדלק שמתחת למושב האחורי. הרעש נשמע גם כשמתכופפים מתחת לרכב. הרעש קיים כשמכניסים את המפתח למצב שלפני התנעה (מנוע לא פועל) וגם לאחר ההתנעה. כמו כן, שמתי לב שמחוג הדלק יורד מהר מידי לכיוון התחתית שלו.. מטנק מלא לגמרי, המד דלק הגיע לשנתה הלפני אחרונה וזה לפני שהרכב עשה 250 ק"מ מהמילוי האחרון. לא מדדתי עדיין צריכת דלק כי עדיין לא תידלקתי לפול טנק, אבל זה נראה לי חריג.

יכול מאוד להיות שמצוף שבור, ז"א הרגלים שמחזיקות את המצוף ואת יחידת המשאבה התנקתו ומהמכסה העליון, יש לחץ דלק והכל בסדר רק המצוף מזייף וכמובן שיהיה רעש.
בכל מקרה אם הרעש מכון המשאבה, אז במוסך יפרקו אותה ויראו..

glmn180
21-08-12, 16:55
איך אני מגיע למשאבה? האם לנתק את הצינורות המגיעים לשם ואז לסובב את המכסה? ואז המשאבה יוצאת החוצה כולה?

davidmzr
21-08-12, 20:00
כן, לנתק צנרת וחיבור חשמל ולסובב.
דוד.

glmn180
22-08-12, 11:24
ניתקתי את החיבורים ניסיתי לסובב נגד כיוון השעון.. שום דבר לא זז. אני די חזק אז לא נראה לי שכאן טמונה הבעיה. יכול להיות שפיספסתי משהו? אולי הברגה הפוכה או איזושהי אבטחה נגד פתיחה שלא ראיתי?

GreaseDonkey
23-08-12, 20:10
ההברגה היא רגילה אבל העסק תפוס דיי חזק.
צריך כלי יעודי כדי לפתוח את זה ואם יש לך נסיון ורגש אפשר גם עם מברג דפיקה ופטיש...למה רגש? מכה לא נכונה ואתה גורם לנזק או שלא תצליח לפתוח את הטבעת.

davidmzr
23-08-12, 21:42
שלילי.
אין לדפוק עם מברג ופטיש. יש לדפוק עם פטיש ועץ.
דוד.