התחבר

View Full Version : בעייה בחיוט רדיו - פונטו ספייס

djbbtiesto
28-06-12, 11:57
היי, בפונטו שלי התקנתי מערכת רגילה, חיברתי את כל הצבעים נכון (צהוב לצהוב, אדום לאדום וכו') בקיצור מה שקורה הוא שכדי להדליק את הרדיו אני צריך להדליק את האורות של האוטו כדי שזה יעבוד ומה גם שהוא לא זוכר איפה הייתי (דוגמא הייתי ברדיו לפני שכיביתי את האוטו, הוא מתחיל בחזרה בדיסק) והוא גם לא זוכר כיוונים (באס, טרבל).
המערכת הקודמת שהיתה היתה מחוברת למצבר כל הזמן והייתי צריך לכבות אותה אחרי כל נסיעה אחרת זה גומר את המצבר..

יש פיתרון לזה??

forum770
28-06-12, 14:16
עלול להגרם נזק למערכת החשמל או למחשב הרכב.
בעקרון אמור להיות חוט ישיר מהמצבר שמחובר למערכת ובנוסף חוט מהסוויץ׳ ככה שהחוט הקבוע בעקרון גורם לזה שלא ייעלם הזכרון של המערכת והחוט סוויץ׳ קשור להפעלה וכיבוי המערכת.
אצלך נהיה בלאגן ולא יודע איך הגעת לחוט של התאורה אבל תסדר את זה מהר.
לא קשה לאתר את החוטי אתה צריך רק מנורת בדיקה : חוט מהמצבר ייתן קבוע זרם וחוט הסוויץ ייתן רק שהסוויץ דלוק ויכבה כאשר סוגרים את הסוויץ, לגביי החיבור החוטים למערכת אני לא יודע בדיוק לאן, אבל תבצע חיפוש פה בפורום היה שרשור הסבר על זה!

bil
29-06-12, 11:14
היי, בפונטו שלי התקנתי מערכת רגילה, חיברתי את כל הצבעים נכון (צהוב לצהוב, אדום לאדום וכו') בקיצור מה שקורה הוא שכדי להדליק את הרדיו אני צריך להדליק את האורות של האוטו כדי שזה יעבוד ומה גם שהוא לא זוכר איפה הייתי (דוגמא הייתי ברדיו לפני שכיביתי את האוטו, הוא מתחיל בחזרה בדיסק) והוא גם לא זוכר כיוונים (באס, טרבל).
המערכת הקודמת שהיתה היתה מחוברת למצבר כל הזמן והייתי צריך לכבות אותה אחרי כל נסיעה אחרת זה גומר את המצבר..

יש פיתרון לזה??

תעבור על החיווט שוב , לפי מה שאתה מתאר כנראה שחיברת את החוט הצהוב לא נכון לכן כל פעם שאתה מכבה את האורות המערכת "מתאפסת" ...

על האיזה מערכת מדובר ?

djbbtiesto
29-06-12, 14:44
המערכת היא kd-g347 של JVC, ואין שם עוד כבל שנותן מתח, אולי עדיף לתת + ישיר כל הזמן וזהו כדי לא לגרום לבעיות?

bil
29-06-12, 17:57
יש פה קישור (http://www.manualslib.com/manual/81656/Jvc-Kd-G337.html) לחוברת של המכשיר

החוט הצהוב צריך לקבל מתח קבוע , גם כשרכב כבוי והאדום צריך ללכת לסוויץ'

איך חיברת את המערכת ? דרך הרתמה המקורית או חוט לחוט ?