View Full Version : תושבת מנוע שחוקה - ייעוץ במחיר
ערב טוב :)
הבנתי שאני צריך להחליף את התושבת מנוע כשגיליתי שיש רעידות בסרק ובמיוחד כשהמזגן פועל..
כמו כן התושבת אכולה וצריכה החלפה..
מהנסיון שלכם כמה אמורה לעלות תושבת ?
במוסך כולל עבודה ?
האם אפשרי לעשות את זה בבית עם הכלים הנכונים ?
זה מצריך פירוק של התושבת והחלפה או שהמנוע צריך תמיכה בינתיים ??
תודה חבר'ה אתם חוסכים לי המון בזכות הידע שלכם!
תלוי באיזה תושבת מדובר, אם מדובר בעליונה, בהחלט ניתן לבצע זאת עצמאית ובבית, אם מדובר בתחתונה העניינים קצת יותר מסובכים!
חבל שלא ציינתי את זה אבל התכוונתי לעליונה...סכומים אתה יודע בערך ? כמה עולה עצמאית וכמה במוסך ?
תודה!
במוסך זה יכול להגיע ל 1300 ש״ח כולל עבודה!
רק התושבת עולה בסביבות ה 400 ש״ח.
עם ציוד מתאים חסכת 900 ש״ח!
1300 ??? זה כולל יום ספא או מה ??
ממה שהבנתי העליונה היא הכי זולה בסביבות ה280-350 לתושבת...גם מבחינת הרכבה במוסך..
המשקפיים בסביבות ה700 וההכי יקרה זאת התושבת התלויה (של הגיר ?) שהיא עולה סביבות ה1200-1400
אני יקפוץ מחר למוסך להחליף אותה...הגיע הזמן האוטו רועד כמו מרוקאי עצבני...
תודה חבר'ה!
תושבת עליונה מקורית עולה אצל סודאי בסביבות 1,100 ש"ח. ניתן להשיג אצלו תושבת תחליפית איטלקית באיכות טובה בסביבות 500 ש"ח .עלות עבודה 900 ש"ח? חסר היגיון לחלוטין. אתה יכול לבצע את העבודה באופן עצמאי. תמוך את המנוע ע"י מיקום ג'ק מתחת לקרטר . התושבת מחוזקת ע"י 7 ברגים (4 בצד המנוע , 3 בשלדה). פתח את האומים באמצעות בוקסה 17 , הסר את התושבת, והרכב את החדשה. 5-10 דקות עבודה. על זה לוקחים 900 ש"ח במוסך? יש לי תושבת עליונה מקורית במצב חדש - הייתה מותקנת ברכב 3 חודשים.אם הינך מעוניין דבר איתי.
יובל
יובל אין עליך....המוןןןןן תודה מצאת לי פרויקט :)
לאחרונה, יבואני פיאט, הוזילו את מחירי התושבות (מנוע וגיר) המקוריות עד שמחיריהן אפילו תחרותיות לתושבות התחליפיות וגם יש עליהן אחריות ארוכה יותר (כמדומני שנה).
מחיר תושבת מנוע עליונה לפונטו ספייס ELX הנו 308-369 ש"ח + מע"מ (תלוי בשנת ייצור המכונית).
נראה לי שכדאי לבדוק במוסך מורשה היבואן, את עלות תושבת מקורית ואפילו את עלות החלפתה במוסך.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.