PDA

View Full Version : בעיית זיהום אוויר שלא מוצאים לה פתרוןHGT

מאפיונר
17-06-12, 20:45
hgt 2002 71000 קמ'

האלן אז בסופו של דבר בעיית זיהום האוויר לא עברה לה אלה פעם היא ישנה ופעם לא מתי שבא לה היא מופיע הייתי היום אצל חיים ממוסך שמשון הוא בעצמו כבר לא יודע מה לעשות את כול הבדיקות האפשריות הוא עשה על האוטו יש לציין שהלמדות הם חדשות ומקוריות מאיטליה השלב הבא שחיים חשב עליו זה לשלוח את מחשב הרכב לבדיקה מה אתם חושבים לגבי זה יכול להיות שמחשב ככה משגע את הרכב? כאשר חיים חיבר את האוטו למחשב אין תקלות אבל הלמדות מראות שהם כול הזמן על פלוס על תערובת עשירה מאוד , לאוטו יש גם תופעה אחרת של נפילות טורים שגם לא יודעים ממה זה, יכול להיות שבגלל התערובת העשירה וזיהום האוויר זה קורה? הנפילות טורים מופיעות מתי שבא להם לא משנה עם הרכב קר או חם זה יכול לקרות בכול מצב וכאשר יש נפילות טורים הרכב מתכבה לפעמים עם אני לא מספיק לתת קצת גז וליצב את האוטו עד שהוא מתייצב לבד ואז ההנעה ניהית קשה.
מה אתם חושבים? כי אני כבר ממש לא יודע מה לעשות מקוו שהסברתי את התופעות כמו שצריך.

תודה ויום טוב איתי.

yair068
17-06-12, 22:15
לדעתי יש לך כמה בעיות במשולב
הייתי בודק שלב ראשון קומפרסיה כדי לשלול בעיות מנוע
לאחר מכן בודק בעיות של יניקת אויר מסעפת יניקה,או בית מצערת,ז"א סדק או חוסר בסיליקון לאטימה
בודק היטב את מערכת הפליטה שאם יש חור יכול לשגע את המערכת
שלב אחרון מערכת הצתה +מחשב רכב
האם הוחלף איגקטורים לרכב או צנרת פליטה
מתי זה קורה כשהרכב חם או בכל מצב
הצעתי גש לאייל נוימן ברשל"צ יפתור לך את הבעיה מכון ממוחשב לתקלות מסוג זה

מאפיונר
18-06-12, 00:35
לדעתי יש לך כמה בעיות במשולב
הייתי בודק שלב ראשון קומפרסיה כדי לשלול בעיות מנוע
לאחר מכן בודק בעיות של יניקת אויר מסעפת יניקה,או בית מצערת,ז"א סדק או חוסר בסיליקון לאטימה
בודק היטב את מערכת הפליטה שאם יש חור יכול לשגע את המערכת
שלב אחרון מערכת הצתה +מחשב רכב
האם הוחלף איגקטורים לרכב או צנרת פליטה לא
מתי זה קורה כשהרכב חם או בכל מצב בכול מצב זה קורה
הצעתי גש לאייל נוימן ברשל"צ יפתור לך את הבעיה מכון ממוחשב לתקלות מסוג זה

כול הדברים שכתבת פה מתייחסים גם לזיהום אוויר וגם לנפילות טורים או רק לנפילות טורים?

davidmzr
18-06-12, 10:12
שתי הבעיות שציינת קשורות האחת לשנייה.
האם בדקת את מה שהצעתי לך בשרשור הקודם. לבדוק או להחליף את חיישן טמפרטורה.
אני בטוח שהחיישן לא נבדק בשלושת המוסכים שטיפלו בבעיה. משום שמחשב הבדיקה לא מצביע על בעיה, שגם זאת בעיה בפני עצמה.
ב- 29/05/12 כתבת: "עדכון חם הייתי היום במוסך מוטי ניסים בראשון לציון ממליץ בטרוף אחלה בן אדם עם ידע עצום והוא פתר לי את התקלה
לאחר בדיקות רבות שלו של כמה שעות הוא החליף בין המחברים של החיישני חמצן אחד עם השני והכול הסתדר כנראה במורשה לא חיברו כמו שצריך .
ועד עכשיו לא היו גמגומים והרכב יציב."
לא צריך למהר ולהמליץ על מוסך, שנכנסים אליו בפעם הראשונה. ובכלל, לדעתי יש להיזהר בהמלצות
או לקחת אותם בערבון מוגבל. :)
דוד.

מאפיונר
18-06-12, 12:19
האמת שלא נבדק חיישן הטמפרטורה כי כמו שציינת המחשב לא מראה על תקלה המלצתי על המוסך שהייתי היא בצדק לפי דעתי הבן אדם עם קישרון גדול ועם סבלנות גדולה

davidmzr
18-06-12, 12:31
"הבן אדם עם קישרון גדול ועם סבלנות גדולה"
לדעתי זה לא מספיק, צריך גם לפתור את הבעיה. והוא לא פתר. :)
קיבלתי את הה"פ , אתאם איתך זמן.
דוד.

מאפיונר
18-06-12, 12:57
אוקי דד תודה רבה
אם למישהו יש עוד דעות לגבי התקלה אשמח לשמוע
יום טוב איתי.

idango
30-06-12, 11:05
איך הצריכת דלק שלך?

מתי פעם אחרונה ביצעת ניקיון של בית מצערת?

האם יש לך ריח של גזי פליטה שהרכב קר ועומד במקום ?

GreaseDonkey
01-07-12, 20:32
אוקי דד תודה רבה
אם למישהו יש עוד דעות לגבי התקלה אשמח לשמוע
יום טוב איתי.
אנסה לעזור אם רק תגיד לי מה תוצאות 4 גזים בסרק ובסל"ד בינוני.

davidmzr
01-07-12, 20:47
GreaseDonkey, זכור שהרכב היה בשלושה מוסכים, אחד מהם מורשה פיאט, ולא מצאו.
נשמח אם תעלה רעיון.
"לגבי הזיהום אויר שיש לו ברכב שעומד על 6.5 CO "
דוד

GreaseDonkey
01-07-12, 20:58
מה שיטת מדידת האויר למנוע, MAF או MAP?

davidmzr
01-07-12, 21:00
לא זוכר. מיד אבדוק ואגיד לך.
דוד.

davidmzr
01-07-12, 21:05
MAF סנסור.
דוד.

GreaseDonkey
01-07-12, 21:10
יפה! זה החיישן המרכזי בחישוב כמות הדלק המוזרקת ומספיק זיוף קטן של החיישן ב 0.1 וולט כדי לגרום לתערובת להיות מאוד עשירה או להיפך, ענייה.

מציע לבדוק אספקת מתחים לחיישן, מינוס מלא ופלוס 5 וולט מדוייק ומיוצב.
אם בדיקות אלו תקינות אז אני ממליץ לקחת חיישן אחר מרכב שאין לו תקלות או בעיות תערובת דלק ולנסות לפני שממשיכים הלאה.

אגב, אם לרכב יש מסנן אויר משופר (פתוח או סגור) בבקשה להרכיב את המסנן המקורי לפני שמתחילים בבדיקות המצויינות לעיל.

davidmzr
01-07-12, 21:17
אני מתאר לי שאת זה יודעים לפחות במוסך המורשה.
הרכב חובר בשלושה מוסכים למחשב בדיקה, פעמיים החליפו חיישני חמצן. תחליפי ומקורי.
שלושת המחשבים לא העלו שחיישן MAF תקול.
בכול מוסך הרכב היה מס' ימים.
דוד.

GreaseDonkey
01-07-12, 21:29
לפעמים הבורות שיש במוסכים מורשים על כל הסורקים והחומר טכני שברשותם מאכזבת אותי מאוד...

למה להחליף חיישן חמצן? ברור שאם התערובת עשירה החיישן חמצן יהיה תקוע לכוון ה 1 וולט? זה רק אומר שהחיישן עובד ולכן שאלתי מה ה 4 גזים.

לגבי חיישן MAF, זה היופי בו, הוא יכול לזייף ברמה פחותה מאוד ומחשב ההזרקה כלל לא ירגיש שהוא מחוץ לערכים הנכונים, להיפך...הוא לוקח את הסיגנל של החיישן כאלו זו תורה מסיני ומעשיר תערובת, בשלב כלשהו תתקבל תקלה של חיישן חמצן בגלל אותה ההעשרה.
חשוב לזכור כי מדובר ברכב מיושן בעל תקן זיהום אויר יורו 3 כמדומני וככזה, אין הרבה תחכום במחשב הזרקה.

אני מציע לנסות את מה שהצעתי כשלב ראשון.
שלב שני זה בדיקת לחץ דלק, בדיקת סינגלים והזנות מתח של חיישני טמפ' מנוע, זווית מצערת , בדיקת מתח אלטרנטור לישור DC לא תקין ועוד......

davidmzr
01-07-12, 21:36
"למה להחליף חיישן חמצן? ברור שאם התערובת עשירה החיישן חמצן יהיה תקוע ".
זה בדיוק מה שכתבתי לו כאשר כתב, שהוזמנו לו חיישנים מקורים.
האם אתה מוכן לקחת על עצמך את התיקון ?.
כן מאפיונר אתה תיסע לירושלים. המגיב מוכר לי כתותח.
לא בכדי חייזרים חטפו רק אותו. :)
דוד.

מאפיונר
07-07-12, 18:37
הנה הבדיקת 4 גזים -
CO2- 10.6
HC- 465
O2- 0.12
CO- 6.853
CO COR-6.85
למדה-0.807
זה גם ללא סלד וגם ב2500-3000 סלד
עשיתי כמה פעמים ניקיון לבית מצערת היא מבריקה ויש ריח חזרק של גזי פליטה והואטו לא יציב גם כאשר אין נפילות טורים הוא ממש לא יציב.
יש לי פילטר אוויר מקורי של הרכב, בדיקת לחץ דלק עשו ויצאה תקינה.
ההצעה הבאה של חיים ממוסך שמשון הייתה לשלוח את מחשב הרכב לבדיקה במעבדה פשוט בגלל העבודה לא היה לי זמן ללכת אליו ואז ראיתי את ההודעות שלכם פה.

מאפיונר
20-07-12, 18:45
אשמח לעוד רעיונות ולדעה לגבי שליחת המחשב למעבדה לבדוק אם יש תקלה
אני זוכר שבנושא הראשון שפתחתי על בעיית נפילות הטורים אז אחד בשם דור כתב שהוא מכיר את התקלה וכתב שהחליפו מחשב לHGT שהוא מכיר ורק אז זה עזר אני לא מוצא את האשכול...
בעזרת השם יום ראשון שני אני הולך שוב למוסך ואשמח ללכת מוכן אם רעיונות לבדיקות לרכב שאני יגיד לחיים לבצע לפני שליחת המחשב למעבדה אני מזכיר שני החיישני חמצן מראים במחשב שאחד הוא על תערובת דלק הכי גבוה והשני על הכי נמוכה.

מאפיונר
22-07-12, 15:52
מישהו?

davidmzr
22-07-12, 16:47
המישהו צריך להיות אתה, כתבת שהיום אתה מכניס את הרכב לחיים לבדיקת מחשב.
כתבת או שלא היו הדברים מעולם, ורק חלמתי ?.
כדברי השיר של רחל המשוררת, "ואולי לא היו הדברים מעולם... ההיית, או חלמתי חלום?" :)
דוד.

מאפיונר
22-07-12, 19:20
כתבתי ראשון שני אני מכניס אותו מחר

davidmzr
22-07-12, 19:37
העיקר שלא חלמתי. :)
אין ברירה, לפחות נדע אם הבעיה ממחשב. אני בספק.
דוד.

מאפיונר
22-07-12, 20:17
יש לך עוד הצעות לבדיקה לפני בדיקת המחשב?

davidmzr
22-07-12, 21:05
כן יש עוד הצעות.
גם ההצעות של GreaseDonkey הם מקצועיות (הוא בעל מוסך בירושלים). אבל כאשר כתבתי לו שיקבל את העבודה, ברח.
שלושה מוסכים חיברו את הרכב שלך למחשב ולא נמצאו תוצאות. לכן מה שנותר הוא להחליף חלקים בשיטת "ננסה". הבעיה היא שברכב שלך החלקים מאוד יקרים, ואם קונים חלק חשמלי והוא לא פותר את הבעיה, לא ניתן להחזירו. במצב הזה התיקון עלול להגיע לכמה אלפי שקלים.
אודה על האמת, עם כל הרצון שלי לעזור לך, נסוגתי מאותה סיבה. מצטער שכך היה.
תן לחיים לשלוח את המחשב שלך לבדיקה, ונחכה לעדכון.
דוד.

מאפיונר
22-07-12, 22:55
אוקי הבנתי ונגיד שיש באמת בעיה במחשב ואי אפשר לסדר אותה מה השלב הבא? מחשב חדש בטח עולה הון לא?

רפי לין
22-07-12, 23:27
בקש שישימו לב, במוסך, אם חיישן טמפרטורת מנוע אינו מזייף.
בברכה - רפי לין

davidmzr
22-07-12, 23:59
רפי, יש מצב למה שכתבת . הצעתי לו את זה.
ענה, "האמת שלא נבדק חיישן הטמפרטורה."
אני בטוח שעד עכשיו החיישן לא נבדק. הבחור בבעיה וכבר הוציא לא מעט כסף.
דוד.

מאפיונר
23-07-12, 02:11
כששאלתי את חיים על חיישן חום מנוע השיב שלא יכול להיות כזה דבר כי כאשר הרכב חובר למחשב הראה על חום תקין חיים אומר שאם החיישן לא תקין אז הוא יראה טמפ קיצוניות

davidmzr
23-07-12, 09:49
מאחר שהאגזימר לא מצביע על שום חלק תקול, אני לא קונה את הסיפור הזה, שחיישן טמפ' תקין.
נראה שגם חיים לחוץ מהתקלה. עובדה שעברו לשיטת "ננסה". קודם חיישני חמצן ועכשיו לשלוח את המחשב לבדיקה. לדעתי במצב הזה אין ברירה אחרת, מאשר לנסות.
וחוץ מיזה, חום המנוע יכול להיות תקין, אבל החיישן תקול ומשדר למחשב שהמנוע קר, ואז המחשב נותן יותר דלק מאוויר ומשבש את קריאת חיישן החמצן.
דוד.

yair791
23-07-12, 09:54
בדקו לך את מע' הפליטה כלומר שאין חורים באזור חישן החמצן כי לי היתה בעיה ביונדאי שלי שהיא אכלה המון דלק ובחיבור מחשב לא הראה כל תקלה אבל בקריאת המתחים מהחישנים ראו שהחישן חמצן לא משהוא והומלץ לי על להחליף אותו כשהתחלתי לפרק את המגני חום באזור החישן ראיתי שהסעפת סדוקה וזה למה החישן לא נותן קריאה נכונה

davidmzr
23-07-12, 10:43
יאיר, הסיכוי קלוש שהבעיה מסעפת סדוקה. אבל אין לשלול את זה על הסף.
קל לבדוק אם אכן זאת הבעיה. יש לסתום את יציאת האגזוז עם סמרטוט. אם המנוע לא נכבה, זאת הבעיה או חלק ממנה..
דוד.

מאפיונר
23-07-12, 12:19
עדכון קטן בינתיים לא שולחים את המחשב כי המעבדה אמרה שהסיכוי ממש קטן שמימנו הבעיה אז כרגע חיים בודק את הצמה של הרכב בודק רציפויות של מתחים לחיישנים ... אני יעדכן כשחיים יעדכן אותי

davidmzr
23-07-12, 13:13
"המעבדה אמרה שהסיכוי ממש קטן שמימנו הבעיה". זה בדיוק מה שכתבתי לך.ש"אני בספק".
עדקן את חיים שבמוסך האחרון שהיית, הפכו את הקונקטורים של חיישני החמצן.
אחרת הוא לא ימצא את הראש והידיים.
דוד.

davidmzr
26-07-12, 17:37
מאפיונר, עברו 4 ימים שלמים מאז שהכנסת את הרכב למוסך.
החברה רוצים עדכון, מה נגמר ? :)
דוד.

מאפיונר
27-07-12, 01:02
צודק היום בבוקר הוצאתי את הרכב מהמוסך חיים בדק את כול הרציפויות של הצמה וראה שמאיזה פין אחד שבמחשב לא משדר את מה שאמור לשדר אז חיים הבין שזה בדוק מהמחשב של הרכב אתמול הוא שלח את המחשב לשיפוץ עשה בדיקות והרכב כמו חדש :) אין זיהום אוויר אין גמגום טפו טפו טפו היום לאחר שלקחתי את האוטו מהמוסך נסעתי לים המלח וכול הדרך היה ברוך השם בסדר גמור בסיום המיכל אני יעדכן גם את צריכת הדלק . מילה טובה על חיים איש זהב עם סבלנות וידע , התרגשתי כמו מטורף שחיים אמר לי אתמול שהזיהום אוויר עומד על אפס:) אני אם התקלה הזאת חצי שנה כבר.
דוד תודה רבה על כול העצות שלך ועל הרצון הרב לעזור :)

plats
27-07-12, 17:51
יופי, משתתף בשמחתך
חיים באמת תותח .

מה העלות הסופית של כל הסיפור?

מאפיונר
29-07-12, 23:22
יופי, משתתף בשמחתך
חיים באמת תותח .

מה העלות הסופית של כל הסיפור?

השיפוץ מחשב 1400 שקל ועוד כסף על עבודה

מאפיונר
01-08-12, 16:26
הבטחתי שאני יעדכן את צריכת הדלק אז עכשיו היא עומדת על 1 ל10.7 לפני זה זה היה 1ל8 וזה היה עכשיו עם נסיעה אגרסיבית לים המלח.

plats
01-08-12, 19:25
וכמה על העבודה?
מה הייתה העלות הסופית?