PDA

View Full Version : אחריות מוסך על התחממות רכב ונזק חודשיים לאחר שיפוץ ראש מנוע

יונתן 24
15-05-12, 17:13
שלום לכולם
אני יונתן, סטודנט מבאר שבע. ברשותי פיאט פונטו אוטומטית שנת 2000
לפני חודשייים הגעתי למוסך המרכזי של פיאט בבאר שבע בעקבות התחחממויות חוזרות של המנוע.
הם עשו טיפול של שיפוץ ראש מנוע, ואמרו לי שהאוטו פיקס. לפני שבוע, כלומר חודשיים אחרי שיפוץ ראש המנוע, הרכב לא הניע וחזרתי למוסך. הם בדקו את הרכב ואמרו שראש המנוע שוב נדפק וצריך לשפצו שוב, ושהפעם גם שאר המנוע תקול (בעייה בשסתומים) ושצריך להחליף את המנוע. כל זאת לטענתם קרה בגלל שהמנוע התחממם שוב. יש אחריות על ראש המנוע, ולכן הם דרשו ממני תשלום רק על המנוע החדש כ 5000 ש"ח. השאלה שלי- האם אני צריך לדרוש מהם אחריות על כל הנזק, כלומר גם על החלפת המנוע? האם הגיוני שהמנוע מתחמם שוב וגורם לכזה נזק חודשיים בלבד אחרי שיפוץ ראש מנוע? מבחינתי הגעתי אליהם לפני חודשיים בגלל התחממות מנוע ושילמתי סכום גדול כדי שיפתרו את הבעייה, ואם התחממות קרתה שוב, אז הם לא פתרו את הבעייה בפעם הראשונה, ולכן האחריות על הנזק שנגרם מההתחממות השנייה היא שלהם. היום הייתי שוב במוסך וניסיתי להציג להם את הדברים כמו שאני רואה אותם, והם הסכימו להוריד לי את התשלום על המנוע חדש לכ3400 ש"ח. זה עדיין סכום גבוה בעיניי, ואני מאד מתלבט מה לעשות. הבנתי שיש גם אפשרות לתלונה או תביעה דרך איגוד המוסכים או בית משפט לתביעות קטנות, אך אינני בטוח שיש לי "קייס". אשמח מאד לקבל את דעתכם, ואני מודה מראש לכל מי שיגיב. אני בהחלט זקוק לעזרה ודעה מקצועית
תודה ושבוע טוב
יונתן

yair791
15-05-12, 17:28
ברוך הבא לפורום
היתחממות יכולה להיות עקב מספר גורמים : חוסר נוזל קירור , מאורר שלא עובד באופן תקין , רדיאטור סתום, טרמוסטט דפוק (תפוס במצב סגור ולא מאפשר מעבר מים לרדיאוטור) כשהולך ראש מנוע אמורים ליבדוק אם הראש מעוות אם כן אז עושים מילוי לשטח איפו שצריך אם צריך ומישרים ע"י שיוף המישטח שבו הוא מיתחבר לבלוק המנוע בנוסף בודקים את הקדחים של השסתומים מחליפים גומוית שסתומים מחזירי שמן בודקים את גל הזיזים משחיזים במידת הצורך ומכוונים את השסתומים מקווה שלא פיספסתי משהוא
מהשאמרו לך במוסך לגבי התיקון של ההיתחממות השניה שאמרו שצריך צריך להחליף את המנוע עקב בעית שסתומים היוא לא נכון כי הסתומים יושבים בראש המנוע אם אם אתה רוצה דבר איתי ואני יעזור לך לתקן את הרכב שלך אני גר בעיר ואני מיסתובב באוטו שלי תמיד עם כלים לכל מצב וסיתואציה כמעט
0547257532
יאיר

mechtech
15-05-12, 19:16
שלום יונתן!
זה אכן מצב מבאס ומרתיח (בלשון המעטה), והיה כדאי להימנע ממצב כזה טרם ביצוע העבודה במוסך.

האם קיבלת אחריות בכתב מהמוסך כולל פירוט החלקים והעבודה ומהי תקופת האחריות שקיבלת עבור השיפוץ ומה היא מכסה?

עלות ממוצעת כוללת לשיפוץ ראש מנוע כ-2500ש"ח. וזה אמור לכלול בדיקה מקיפה של מער' הקירור והחלקים הנלווים כמו רדיאטור, תרמוסטט, משאבת מים, צנרת, חיישנים וכו'..

על פניו, נראה שחיפפו בביצוע בדיקה מקיפה של המנוע בעת השיפוץ. ראש מנוע (שבו השסתומים) לאחר שיפוץ איכותי נורמלי לא נגמר תוך חודשיים, אלא אם השיפוץ נעשה שלא כנדרש.
יכולות להיות המון סיבות- אולי החליפו לך רק את אטם ראש המנוע בלי לשפץ כלל, או שהרכיבו ראש מנוע מפירוק שלא שופץ כלל, או פגום ועוד מיליון סיבות אפשריות.
מה בדיוק קרה לבלוק המנוע שדורש החלפה- האם נסדק? נתפס? בוכנות גמורות? מה הם אמרו לך?

בכל מקרה נראה שהיה פה מחדל, קח את זה כהשערה בלבד וזאת עפ"י המידע שהצגת.
אני במקומך הייתי מפסיק את השירות של המוסך והולך לקבל יעוץ מעורך דין, לדעתי יש לך "קייס".

נ.ב. מי משלם 5000ש"ח עבור מנוע מפירוק כשעלות הרכב זהה.
כמה שילמת כבר למוסך עבור השיפוץ? קיבלת חשבונית?

davidmzr
15-05-12, 20:15
מחזק כל מילה שכתב mechtech.
רק לא הבנתי איך בדיוק בחור שנכנס למוסך, יכול להימנע ממצב כזה טרם ביצוע העבודה במוסך ?.
דוד.

yair068
15-05-12, 21:01
לפני כמה ק"מ טיפלו בראש המנוע וכמה זמן עבר מאז
לדעתי החליפו טרמוסטט סיני ואו לא החליפו בכלל מה שגרם לנעילת הטרמוסטט והתחממות הרכב וכתוצאה מזה ראש המנוע נפגם
השאלה פשוטה האם חום המנוע עלה במכה אחת בהתחממות שהיתה אם כן יש לך יופי של קייס
ואם זה כך הייתי מפעיל שמאי שיצלם את הטרמוסטט וגם לבדוק אותו חיצונית ועלות הטיפול הדרוש לראש המנוע זאת ההוכחה שתהיה לך בבית משפט לתביעות קטנות .
שתי התגובות המפורטות הנ"ל לא רלוונטיות כי אי אפשר להוכיח אותם
הבעיה הייתה התחממות ראש המנוע שנפגע מזה זאת הנקודה
אם הוונטה לא פעלה ועקב כך המנוע התחמם לא תוכל להאשים את המוסך
אם הרדיאטור סתום אז גם אפשר להאשים את המוסך שלא בדק וטיפל
הצעתי היא לבדוק במוסך אחר מהיכן הרכב מתחמם ואם כמו שאמרתי אז להפעיל שמאי רכב ותביעה

mechtech
15-05-12, 21:49
כדי להימנע ממקרים כאלה או לכל הפחות לנסות להימנע, לפני שיפוץ ראש המנוע או תיקון, זה לא משנה, הייתי ניגש קודם למס' מוסכים מוכרים (לא צריך מוסך מרכזי, מניסיון! אין להם אבקת קסמים מיוחדת), לוקח מבעל המקצוע הצעת מחיר ובנוסף דורש הסבר מפורט לגבי העבודה שיש לבצע והחלקים שצריך להחליף ברכב.

שואל מה האחריות שמקבלים, מה תקופת האחריות הניתנת ומה היא מכסה במקרה הצורך. מה שנותר בסוף הסבב, זה לגשת למוסך הכי משתלם מבחינת מחיר סביר, אחריות מקיפה עם פירוט החלקים והעבודה בכתב ולא פחות חשוב שתהיה לבעל המקצוע הבנה וסבלנות.

ככה אתה מונע מעצמך לא מעט הפתעות בדרך. אתה מקבל מושג מהי העלות הממוצעת עבור תיקון כזה. מההסבר שתקבל לגבי השיפוץ אתה תדע אילו חלקים מחליפים ומהי העבודה שצריך לבצע ברכב, ומה כל מוסך הציע (לרוב אלה ש"זורקים" את הרכב במוסך ואח"כ לוקחים אותו בלי שאלות, הם לקוחות "מושחלים" בפוטנציה, לדוגמה רכב מהעבודה ולא רק..).
אתה מקבל אחריות בכתב שתוכל לממש במקרה שלא יקרה (אפילו אם בביהמ"ש).

זה נכון שאין זמן לריצות, נכון שזה כאב ראש לא קטן, ושמונים אחוז מאיתנו פשוט "זורמים" למוסך הראשון שעולה בראש, אז אין פלא שיש לפעמים גם הפתעות על הדרך ולא מעט.
וזה קשור כמעט לכל תחום ועניין בחיים.

עוד עצה קטנה, לפני שאתה עושה רעש וצילצולים, תעשה שיעורי בית, תברר במדויק מהי העבודה שביצעו ברכב, מהם החלקים שהחליפו, מה ידוע לך על המצב המכני של הרכב לפני הטיפול במוסך, מדוע הם דורשים להחליף מנוע, מהו הגורם להתחממות השניה של המנוע ומדוע לא מנעו זאת בבדיקה מקדימה וכו'..
אחרי שיש בידך את כל המידע ואתה מבין פחות או יותר מה בוצע או לא בוצע בשיפוץ, תוכל לדעת האם הייתה רשלנות של המוסך, כמו שאמרתי קודם, על פניו נראה שהייתה פה "פשלה" ולו רק בגלל שראש המנוע כשל תוך חודשיים מהשיפוץ.
גם אם היו בעיות אחרות במנוע שהביאו לכשל, בכל מקרה המוסך היה צריך לגלות אותן וליידע את הלקוח.

davidmzr
15-05-12, 22:13
אהבתי את המילה "מושחלים". :)
דוד.