PDA

View Full Version : [פיאט אונו 93'] חלון חשמל צד נהג עולה לאט ולא נסגר

16-01-07, 20:02
שלום לכולם,

5 וחצי שנים יש לי את האוטו ואף פעם לא היתה לי בעיות בחלונות חשמל, אז הגיעו הבעיות.
החלון חשמל בצד הנהג עולה ממש ממש לאט, בנוסף שמורידים את החלון והוא מגיע לחצי שומעים "קליק", כל החלון רועד ואז הוא ממשיך לרדת כרגיל. כמו כן שמתי לב שאם מורידים את החלון עד הסוף הוא נכנס יותר מידי לתוך הדלת בניגוד למה שהיה עד עכשיו.
היום התחילה תופעה חדשה: בנעילת הרכב עם שלט האזעקה, החלון עולה כמעט עד הסוף ונעצר (מספיק כדי שגנב יוכל להשחיל את היד, להרים את הכפתור ואז לפתוח את הדלת) אם פותחים ונועלים שוב הוא נסגר עד הסוף.

קצת רקע:
מדובר ברכב מסוג פיאט אונו, מודל 93 1.4 70S, מזגן מקורי, מותקנים בו 2 חלונות חשמל קדמיים ונעילה מרכזית מקוריים, בנוסף מותקנת בו אזעקת נפח מסוג "גראד" ומרים חלונות.

מה הבעיה?

תודה מראש.

העתק: קארס פורום

16-01-07, 20:17
לאור הניסיון שלי לאחרונה עם חלונות חשמל יתכנו שני בעיות .
1) בעיה בפיוז הטרמי במרימי החלונות שלך .
2) בתוך המנוע יש צמד טרמי שעם הזמן מתכלה ומשבש את פעולת

האם החלון נע כהלכה במשחק עם הכפתור ? האם העיה רק כאשר מפעילים את האזעקה ?

16-01-07, 20:29
במשחק עם הכפתור הוא נסגר אבל לאט. שמרים החלונות נכנס לפעולה הוא נסגר עד החצי או קצת יותר מזה. המצב מחמיר במיוחד אם החלון רטוב מגשם או אדים.

16-01-07, 20:54
לדעתי צריך פשוט לשמן את המערכת . או אולי יש חול ולכלוך במסילות .
תנסה לפרק את כיסוי הדלת לנקות ולשמן ותחזיר לי תשובה..

16-01-07, 21:49
איך אני מפרק את הכיסוי? לא התעסקתי עם זה אף פעם.

16-01-07, 21:55
יש לי אונו 70S כמו שלך
הלכתי לחשמלאי
אמרתי לו לא עובד לי נעילה מרכזית
הוא בדק ואמר שאין לי בכלל חוטים שנכנסים לדלת שמראים שיש נעילה מרכזית בכלל

ורצה לקחת לי 300 שקל בשביל נעילה מרכזית ל2 דלתות הקדמיות
האם הוא מנסה סתם לרמות אותי? כדאי לי לקחת את האוטו למקום אחר שיסתכלו?
הדגם זה 70S

16-01-07, 22:01
תפרק כל בורג נראה לעין ותמשוך בזהירות יש קלפיסים שתופסים את הכיסוי לדלת .רק תוודא כי אין עוד ברגים שלא תשבור משהו .

16-01-07, 22:06
איך אני מפרק את הכיסוי? לא התעסקתי עם זה אף פעם.

קודם תוציא מה שיש תלוי בה ברגים מורכבים כגוון ידית,תא מטען בצד וכדומה...
לאחר שהוצאת כל ברגים כבר מהלוח של דלת(לא יודע איך קוראים לזה)מורכבים בפנימי את תפסנים מפלסטיקות. תוציא את לוח של דלת בעדינות את תפסן אחר תפסן.ולאחר שסיימת לשמן את המערכת, החזר את כולה למקומם.
מקווה שעזרתי איכשהו.

16-01-07, 22:21
גיא, אל תפרק דבר אלא דבר ראשון יש לרסס ספריי סיליקון להחלקה לאורך מסילות החלון שבדלת
(כמובן כשהחלון מורד) ולאחר מכן להעלות ולהוריד כמה פעמים את החלון ואז השימון מתפזר גם למסילות שבתוך הדלת.
בהרבה מקרים רק טיפול כזה גורם לכך שהחלון יעלה וירד כשורה.
נא עדכן בתוצאות.
בברכה - רפי לין :)

19-01-07, 20:36
תודה על התשובות.

רפי, היום החלון נסגר כשורה עם נעילת הדלתות (כנראה מתי שהחלון רטוב מגשם או אדים הוא נעצר בחצי, אם הוא יבש הוא עולה עד הסוף), אבל הוא עדיין עולה לאט מאוד. אם אני תופס את החלון ועוזר לו לעלות אז הוא עולה יותר מהר.

מה זה ספריי סיליקון? האם מדובר על WD40?

20-01-07, 00:29
לא מוחלט ואסור להשתשמש ב WD40 אלא כפי שכתבתי וניתן לרכוש זאת בטמבוריות, חנויות חומרי בניין או תוכל לבקש בכל זגגית רכב שירססו לך מעט ולמשל אצל
"ברוך ובניו זגגות רכב - קאר גלס" שברח' החרמש 8 א.ת צ'ק פוסט חיפה, טל' 04-8726333
או 057-7663200 ובקש את אורן ותגיד לו שבקשתי שיסייע לך.
בדוק אולי לדני זומרשטיין יש גם ספריי כזה.
נא עדכן בתוצאות.

21-01-07, 03:54
יש לי אונו 70S כמו שלך?.....
הדגם זה 70S

חוות דעת של חשמלאי נוסף היא חשובה, בלי שום קשר.

אכן, קצת תמוה לי שמישהו ישלוף את החוטים מתוך הדלת, מאוד לא הגיוני, במיוחד ברכב שמגיע עם נעילה מרכזית, במקרה של בעיה בנעילה המרכזית, היה יותר סביר שישלפו את הנתיך בשביל לנתק אותה ולא יוציאו החוטים.

בכל מקרה , מחיר קיט נעילה מרכזית ללא שלטים הוא כ-150 ש"ח, מחיר קיט נעילה מרכזית עם שלטים הינו 180-200 ש"ח. ההתקנה אינה מסובכת, אם כי כוללת פירוק מסילות בדפנות הדלתות והשחלת חוטים, עבודה שאורכת זמן מה, כך שעלות של 350-500 שקל היא הגיוני עבור התקנת נעילה מרכזית ב4 דלתות.

21-01-07, 14:54
לא מוחלט ואסור להשתשמש ב WD40 אלא כפי שכתבתי וניתן לרכוש זאת בטמבוריות, חנויות חומרי בניין או תוכל לבקש בכל זגגית רכב שירססו לך מעט ולמשל אצל
"ברוך ובניו זגגות רכב - קאר גלס" שברח' החרמש 8 א.ת צ'ק פוסט חיפה, טל' 04-8726333
או 057-7663200 ובקש את אורן ותגיד לו שבקשתי שיסייע לך.
בדוק אולי לדני זומרשטיין יש גם ספריי כזה.
נא עדכן בתוצאות.

איך קוראים לספריי הזה??
ואיפה בידיוק צריך לרסס??

21-01-07, 23:58
ספריי סיליקון להחלקה ויש להוריד את החלו למטה ואז לרסס בתוך 2 המסילות הצדדיות שבתוכן נע החלון.

22-01-07, 01:38
(כנראה מתי שהחלון רטוב מגשם או אדים הוא נעצר בחצי, אם הוא יבש הוא עולה עד הסוף), אבל הוא עדיין עולה לאט מאוד. אם אני תופס את החלון ועוזר לו לעלות אז הוא עולה יותר מהר.

מנגנון החלון החשמלי נמצא בין שתי יריעות ניילון.
מכיוון שציינת בהתחלה שלא התעסקת אף פעם עם פתיחת כיסוי הדלת ו 5 וחצי שנים לא הייתה התופעה, קשה לי להאמין שזו הסיבה אבל ייתכן שהמנגנון לא מבודד יותר.
אם ריסוס הספריי לא מספק אותך, אתה יכול לבדוק שהמנגנון מבודד (קיימות 2 יריעות שלמות ולא קרועות/חסרות).
להורדת הכיסוי, צריך לפתוח 6 ברגים. 3 למטה ו-3 ברגים במשענת היד (מאחורי פלאחים/ כיסויי פלסטיק שניתנים להוצאה בעזרת מברג), להוציא את מסגרת הפלסטיק שמסביב לידית הפתיחה של הדלת ולנתק את הקליפסים המחוברים לכיסוי (ביחד עם הכיסוי) בעדינות מהדלת.

שוב, אם התופעה מופיעה בגשמים/אדים, חשוב שלא תשחק עם החלון, אתה עלול לשרוף את המנגנון.

לפני כ-4 שנים החלפתי מנגנון (לאחר ששלי הלך לעולמו), בזמנו קניתי מנגנון תקין ב-200 ש"ח מפרוקיה (במקרה שלך לא נראה שיש צורך בכך).
אם אתה מתכנן להגיע למפגש הקרוב, אשמח לעזור, מדובר בבדיקה של פחות מ-10 דק' (פירוק והרכבה).