PDA

View Full Version : עזרה בקניית רכב ראשון.

שלומקההההה
08-02-12, 20:54
חברים יקרים, בשבוע שעבר השתחררתי מהצבא ולאחר שחסכתי תקופה ארוכה סכום כסף ברצוני לקנות רכב.
האמת היא שאני לא מבין במכוניות מי יודע מה ולכן פניתי אליכם כי אני יודע שיש כאן אנשים תותחים עם הרבה נסיון ידע ודעות שונות שיכולות כמובן לעזור לי בבחירה.

אני מעוניין בפונטו ספייס בין השנים 2000-2003 הבנתי שיש כמה דגמים שונים והמומלץ מבניהם הוא דגם הELX עם ה80 כוחות סוס, מה שלא הבנתי הוא מה ההבדל בין הELX הידני, לבין האוטומט רציף, טיפטרוניק. ואיזה מבין הגירים האלו עדיף, מה נוטה יותר לעשות בעיות.
- מה נפח המנוע של האוטו
- איך ניתן לזהות בקניה שזהו באמת דגם ה80 כוחות סוס ולא מוכרים לי בעצם את ה60 כוחות סוס ללא ידעתי. (אם יש שוני חיצוני או שוני מתחת למכסה המנוע)
- איפה יש לשים דגש לגבי רכב זה ואיזה שאלות לשאול ביום הקניה.

יש לציין שאני מתגורר בחיפה עיר שכידוע יש בה הרבה עליות ולכן האוטו בוודאי יתאמץ.

אשמח לתגובות ועוד דברים שאני צריך לקחת בחשבון :)

תודה מראש לכל צוות הפורום!!
[/B][/B]

Caveman
08-02-12, 23:42
יש דביק בראש הפורום הטכני של הפונטו, תתחיל משם :)

בקשר לשאלותיך:
1. 1242 סמ"ק, 1747 לדגם הHGT.
2. לELX יש משענות ראש מלאות מתכווננות, וכיסוי פלסטיק מרובע מעל מכסה השסתומים במנוע. כמו כן הריפודים שונים.
3. יש ידני, ויש רציף (שבו קיים מצב הפעלה טיפטרוניק). הכל שאלה של מה אתה מחפש. רציף יהיה קל יותר למצוא, ידניות פחות נפוצות. אין בעיות מיוחדות עם הגיר הרציף, הוא נחשב לאמין ויעיל מאוד.
4. לשים לב להיסטורית טיפולים מסודרת, שימוש בנוזל קירור פראפלו של פיאט (כחול/אדום).

בהצלחה

שלומקההההה
09-02-12, 18:34
תודה רבה על ההסבר חבר, רק דבר אחד עדיין לא הצלחתי להבין וזהו השוני החיצוני בין הELX לשאר הדגמים.. אם תוכל להראות לי בתמונות אודה לך מאוד (לפחות את השוני של כיסוי הפלסטיק שאני מעריך שלפחות תמונה של זה ניתן להשיג בקלות)

Caveman
09-02-12, 19:46
אין הבדלים חיצוניים בין רמות הגימור (SX מול ELX), מלבד טסות שונות + כיתוב שונה מאחור.
לרמת גימור S יש פגושים שחורים ואין לה פסי קישוט בדלתות.

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229

שלומקההההה
10-02-12, 16:08
תודה רבה על ההסבר,אפשר לנעול