PDA

View Full Version : לא מרוצה מצריכת הדלק, פונטו-ספייס 2005 אוטו'

mtk12b
17-11-11, 16:42
שלום! הצטרפתי זה לא מכבר (העברת הבעלות היתה לפני יומיים...) למועדון הפיאט.

קניתי פיאט פונטו ספייס 2005, אוטומט (ELX, דגם דינאמיק..).

אני גר בצפון ונוסע מפעם לפעם למרכז להורים, כ200 ק"מ.
כיוון שרכשתי את הפונטו במטרה לחסוך בדלק, בדקתי כמה עשיתי בנסיעה האחרונה לצפון וחזור (יום אחרי יום).
לפי הבדיקה יצא לי 12.8 ק"מ\ל', כשרוב השימוש ברכב בין התדלוקים היה בבין עירוני ומעט מעט עירוני (ממש זניח יחסית).
(ל411 ק"מ הרכב צרך 33 ליטר, לא מעט בכלל...).

לפי מה שהבנתי הדגם אמור לעשות בצריכה משולבת כ15 ק"מ\ל.
משום מה מחשב הרכב גם חישב לי 15 ק"מ\ל.
איך זה יכול להיות?? מה לא תקין?

אתן לכם את כל הנתונים:
לא נסעתי מהר במיוחד, השתדלתי לשמור על מהירות קבועה וסל"ד נמוך, המזגן היה דלוק על נמוך מאד ולא בכל בדרך. החלונות היו סגורים.
בהלוך הייתי לבד באוטו, בחזור היינו 4 + תיקים.
הרכב עבר יום לפני טיפול 80K והחלפת רצועת טיימינג.

אשמח מאד לעזרתכם המלומדת....

מתן.

gsk
17-11-11, 17:14
נראה לי שה"בעהי" כאן היא נסיעה של 200 ק"מ עם רכב עמוס. נתוני צריכת דלק מתייחסים לרוב לרכב ריק + נהג (רזה) בלבד.

mtk12b
17-11-11, 17:53
אז 12.8 זה סביר לנתונים שכתבתי? בהלוך נסעתי אר אני והרגשתי שהצריכה היתה דומה (אם כי "הרגשתי" זה לא מדוייק במיוחד..).
ולמה מחשב הרכב טעה?

ben_david7
17-11-11, 18:32
15 ק"מ לליטר אחד היא התוצאה בתנאי מעבדה.

הרכב כבר בן 6 שנים, צריכת הדלק לדעת מצויינת.

mtk12b
17-11-11, 18:47
ובכל זאת, תנאי המעבדה לנסיעה בין עירונית הם כמעט 1\20, ציפיתי שזה יהיה באיזור 15. גם ראיתי שאנשים כתבו בפורומים על שהם הגיעו לאיזור הזה.
אין שום דבר שאפשר לעשות (שמנים חיזוקים לא יודע מה) כדי לשפר את הצריכה..?

chenrp
17-11-11, 19:26
אצלי 2006 עושה 1:15 ממוצע! כולל נסיעות בין עירוניות של 30KM ונסיעות עירוניות שכוללות נסיעה לחיפה (כרמל)...

-אודי-
17-11-11, 22:00
אם תסע לבד במהירות של 90 קמ"ש עם טורים יציבים
אתה תגיע בקלות ל1\15

Piposh
19-11-11, 15:18
אם תסע לבד במהירות של 90 קמ"ש עם טורים יציבים
אתה תגיע בקלות ל1\15

וכמובן עם האצות רגועות, בלי לסחוט את הדוושה..
הפונטו שלי (2004, דינמיק) יכולה להגיע ל1:16 בכיף, ועדיין לא יצא לי להגיע ל1:17 אבל אני חושב שזה גם אפשרי, אבל רק בנסיעה רגועה מאוד.. ובעיקר בינעירוני..

ואגב אצלי כשמחשב דרך מראה שהצריכת דלק הממוצעת היא X_kml, אז בתכלס במציאות זה X-2_kml

laptawp
19-11-11, 18:06
(ל411 ק"מ הרכב צרך 33 ליטר, לא מעט בכלל...).

מה אתה אומר?
באמת?
אצלי ב HGT 40 ליטר מספיק לי ל400 ק''מ.

Caveman
20-11-11, 10:32
כן, אבל אצלך המנוע גדול יותר.
ההבדל בצריכת הדלק לא עצום, אבל הוא בהחלט קיים ומשמעותי.

mtk12b
20-11-11, 22:47
תודה חברים, אשמח להסברים שיעזרו לי להבין קצת יותר:
(יען כי אני חדש בעסק)

מה הכוונה טורים קבועים? סל"ד קבוע?
כמו כן, מה משמעותי לצריכה נמוכה - סל"ד נמוך (ואם כן - מה נחשב נמוך בדגם הנ"ל) \ סל"ד קבוע (ולאו דווקא נמוך) \ מהירות נמוכה (או שאפשר ליסוע גם 110 עם סל"ד נמוך, כשמאיצים ברוגע על הדוושה)?

ואחרונה - האם יכול לעזור להשתמש בתיבה הרובוטית-מעין-ידנית שיש בדגם הזה או שזה לא משמעותי?

שוב המוני תודות.

laptawp
21-11-11, 01:38
הצריכה כזאת היא בגללי. בתכלס אני יכול ללחוץ קצת פחות.
אגב לפני הHGT היתה לי ספייס young 8v
וגם טנק מלא אחרי חישוב 1/12 1/14 זאת הממוצע.

Caveman
21-11-11, 09:41
תודה חברים, אשמח להסברים שיעזרו לי להבין קצת יותר:
(יען כי אני חדש בעסק)

מה הכוונה טורים קבועים? סל"ד קבוע?
כמו כן, מה משמעותי לצריכה נמוכה - סל"ד נמוך (ואם כן - מה נחשב נמוך בדגם הנ"ל) \ סל"ד קבוע (ולאו דווקא נמוך) \ מהירות נמוכה (או שאפשר ליסוע גם 110 עם סל"ד נמוך, כשמאיצים ברוגע על הדוושה)?

ואחרונה - האם יכול לעזור להשתמש בתיבה הרובוטית-מעין-ידנית שיש בדגם הזה או שזה לא משמעותי?

שוב המוני תודות.

כדי לקבל את הנתון הטוב ביותר, תדלק מיכל מלא, סע כמה עשרות ק"מ במהירות 90 קמ"ש, שאתה לבד ברכב, בלי מזגן ושהצמיגים מנופחים כראוי.
לאחר מכן תדלק שוב מיכל מלא וחשב את צריכת הדלק.

אצלך יש תיבה רציפה, לא רובוטית. בשימוש יומי, עדיף לך לנסוע במצב האוטומטי, כאשר פונקצית האקונומי כבויה.

laptawp
21-11-11, 11:11
אז מה הקטע באפציה אקונומי ?:)

Caveman
21-11-11, 17:09
בנסיעות ממושכות על מהירות קבועה (לא בהכרח שיוט), לאורך זמן, זה אכן יכול לחסוך קצת.
הלכה למעשה זה סתם מעיק.

mtk12b
05-12-11, 23:23
כדי לקבל את הנתון הטוב ביותר, תדלק מיכל מלא, סע כמה עשרות ק"מ במהירות 90 קמ"ש, שאתה לבד ברכב, בלי מזגן ושהצמיגים מנופחים כראוי.
לאחר מכן תדלק שוב מיכל מלא וחשב את צריכת הדלק.

אצלך יש תיבה רציפה, לא רובוטית. בשימוש יומי, עדיף לך לנסוע במצב האוטומטי, כאשר פונקצית האקונומי כבויה.

חשבתי (בטעות, לא יודע מאיפה זה נכנס לי) שהמעבר לתיבה מעין ידנית נקרא רובוטי, עכשיו אני מבין שזה נקרא אקונומי.
אני יודע שהתיבה רציפה עקרונית.

עידכון: בנסיעה בין עירונית אחרונה, בה היינו 2 (אני ואישתי), והרבה תיקים (נסענו מהצפון למרכז לקראת לידה, מה שאומר שנולד לנו בשבוע שעבר בן בשעה טובה), הגעתי ל13.7. אני מאמין שלבד זה אפילו היה יותר טוב.
נראה עד כמה אוכל לשפר.

בכל מקרה אשמח לתשובתכם העקרונית, לגבי - מה חשוב לצריכה (סל"ד\מהירות\קבוע\נמוך) ששאלתי למעלה...

בברכה ובשורות טובות לכולם,
מתן