PDA

View Full Version : לא מצליח להניע את המנוע,אונו 1300 ,עזרה דחוף!

01-01-07, 19:24
שלום רב!
לא ענית לארילו, על שאלה חשובה, האם יש קומפרסייה?
האם הרוטור במפלג מסתובב? במידה וחגורת הטיימינג לא יושבת במקומה, הרכב לא יתניע, ולא תיהיה קופרסייה, או תיהיה קומפרסייה נמוכה בגל אי אטימות של השסתומים, בגלל תזמון לא נכון. חזור לעדכן.
בהצלחה!
צביקה

01-01-07, 20:39
אין לי מד קומפרסיה בכדי לבדוק קומפרסיה בבוכנות מחר אני אנסה להשיג אחד .
ואעדכן אותכם . לגבי המפלג הוא מסתובב בחופשיות ואכן ממתג את הניצוצות לפלגים.
עמית

02-01-07, 13:47
עמית, יש לי גם מד קומפרסיה להשאיל לך אם לא תמצא אחד.

את הטלפון שלי אתה כבר מכיר :)

02-01-07, 18:34
לצביקה!
שמתי אצבע הרגשתי לחץ כלומר יש קומפרסיה השאלה כמה, אני אגש היום לאריאלו ואקח מכשיר מדידת קומפרסיה ואמדוד את הקומפרסיה. אני אעדכן אותך להמשך
עמית

02-01-07, 20:06
רפי לין נתן לך טיפ ואת הטלפון שלי בעבודה ,
בכל זאת הייתי מבקש ממך לפי תאורך על צורת הרכבת רצועת הטיימיג+אם עשו כיוון שסתומים
לפי המידה הנכונה.תנסה להחליף בין חוטי ההצתה בין 1-4 ו2-3 תן סטרטר ודווח.כאשר אתה נותן
סטרטר(עם עזרה )תשאיר את בורג המפלג פתוח ותסובב את המפלג לאט שמאלה ואם לא מגיב ימינה.קבל תיקון--- תנסה להזיז את המפלג לפני החלפת החוטים. ואם לא ידלק אז תנסה להפוך את החוטים.
נתי קובלנץ

02-01-07, 20:53
נתי תודה !
אז את החלפת חוטי ההצתה עשיתי אתמול ומה שקיבלתי זה בק פייר ביניקה ,ולאחר סיבוב המפלג עבר לפליטה . ללא שוב סימן להנעה. ניסיתי לסובב את המפלג לשני הצדדים ללא הצלחה.
אני מותש....

02-01-07, 21:00
עמית ,המתן להדרכה נוספת של יידידי נתי קובלנץ!
בברכה
צביקה

02-01-07, 22:00
תיתקשר מחר בבוקר אנסה לעזור .
טל:03-5468898 משעה 0800

נתי

03-01-07, 18:06
לאחר בדיקת קומפרסיה גיליתי כי היא לא עוברת את ה 40 psi
לאחר שיחה עם נתי נאמר לי לשים שמן בצילידנדרים ולנסות למדוד שוב . וכך עשיתי והפלא ופלא הקומפרסיה זינקה ל140 . והמנוע אף הניע לכמה שניות . אך שוב נכבה וירדה הקומפרסיה ל40 .
האם המנוע מת ??? האם יתכן כי למרות שהחלפתי רינגים למידה גדולה יותר אין המנוע מצליח ליצור דחיסה ?
מה דעתכם ????.

03-01-07, 18:54
עמית האבחנה הראשונה שקיבלת ממני, על אפשרות של אטימה לא טובה של השסתומים מכל סיבה שהיא מתחילה להתממש, ולקרום עור וגידים, למרות שבדיקה על ידי החדרת שמן לצילנדר ,
מנסה לבדוק אטימות טבעות דחיסה, ולפי הבדיקה שאמרת על ידי החדרת נפט לצילנדר ובדיקת חלחול לפני הרכבת הראש, הבדיקה עברה בשלום, עובדה זאת מחזקת את אבחנתי שהקומפרסייה נמוכה בגלל שסתומים לא אוטמים, אם כי לא הייתי דוחה על הסף , בעיית אטימות של טבעות דחיסה, או חס וחלילה טבעות שנשבר, או לא התישבו היטב.

אנא המשך לעדכן(והמתן לנתי קובלנץ)
צביקה

03-01-07, 20:29
ערב טוב!
לפי מה שהבנתי מדרך הפעולה שלך ,או ששסתומים יתעקמו בגלל הרכבה לקויה של חגורת
התיזמון(יתכן שגם כרגע לא מורכבת כמו שצריך ויש פתיחה של שסתומים לפני הזמן)או שהם כמו שצביקה כתב שיש חוסר אטימה במנוע(שסתומים ואו טבעות הבוכנה)הייתי הולך יותר על הטבעות.
יתכן שבסופו של דבר תיצטרך לפרק את ראש המנוע שנית ולבדוק את הראש ואת המנוע(בוכנות)
שכר לימוד.
נתי

03-01-07, 22:52
מצטרף ומחזק לצערי את דברי חברי נתי, החשד בשסתומים שהתעקמו בגלל הרכבה לקוייה של חגורת הטיימינג, ו/או חוסר אטימה של טבעות הדחיסה... שכר למוד כבר אמרנו?!
בברכה
צביקה

04-01-07, 00:28
תודה על התגובות . לא נגרם שוב נזק לשסתומים נהגתי במשנה זהירות . אני מניח שנתי צודק לגבי נושא טבעות הבוכנה . יתכן שבגלל שלא ליטשתי את הצילינדרים טבעות הבוכנה לא אוטמות היטב אך אני מאמין כי במידה והמנוע יתחיל לעבוד . הם יתאימו את עצמם והקופרסיה תעלה . כמובן למשך זמן.
תקנו אותי אם אני טועה.
עמית

04-01-07, 01:32
ואם איני טועה אז יש גם להקפיד באיזה כוון מורכבות טבעות הבוכנה ובסדר מיקומן, אך נתי יענה על זה מקצועית יותר.
בברכה - רפי לין :)

04-01-07, 09:00
רפי - אתה לא טועה :)

כנראה שהכי יעיל יהיה לבצע בדיקת ליקג' של לחץ אוויר בצילינדרים. (ואז נדע מאיפה ולאן בורחת הקומפרסיה.

05-01-07, 07:38
שלום למומחים.
אני עוקב אחרי התשובות שלכם ,והטיפים שאתם נותנים ,אולם דבר אחד צורם לי ,
האתר נוצר בכדי לשווק גורמי פירסום או לחילופין מוסכים שונים ,??? אם יש בינכם כיאלו שאכפת להם ,אני שם לב שעמית כבר מתחיל להקיז דם מהמנוע שלו ,ואם מישהו מבין הקוראים או מנהלי האתר שיודע על בעל מקצוע שיכול לעזור ,בזמנכם החופשי ,תיצרו איתו קשר ולא היה קורה כלום אם היו קופצים לעזור לו ,אני מכיר מועדונים אחרים ששם כן עוזרים אחד לשני ,ואז תצאו גדולים,
ולא רק מילים מילים,אלה מעשים ומעשים.

ואני ממתכוון לרפי לין ,צביקה ,ארילו וכל השאר.
יום טוב.
אני מאמין שבמקרה הגרוע תקבלו כוס קפה.
אבל לעזור.

05-01-07, 14:40
הי חנן,

אתה לא יודע, אבל גם מאחורי האתר אנחנו נפגשים ומדברים ומנסים לעזור. יש פתגם שאומר "הפוסל במומו פוסל".

(וכן, עמית מקיז דם מהמנוע שלו, זה נכון)

06-01-07, 09:55
היי חברה ארילו ,אל תיפגעו והערות אפשר לכתוב כמה שרוצים ,תעזרו לו פיזית עכשיו ,ואולי אתם מכירים מישהו שכן יכול להגיע אליו .

היהודים תמיד עוזרים אבל מתי שמתחשק להם.
ברגע של הארה.

06-01-07, 10:08
יתכן שצריך לנסות יותר לעזור, אבל להקיז דם ? אני בטוח שהוא עושה זאת בשביל תחביב או ו הספורט. אחרת מזמן בן אדם שפוי היה מקבל המלצה טובה על מוסך קרוב ....ושם קץ "לסבל האין סופי"

07-01-07, 02:07
חנן תודה על האיכפתיות . אני אכן מקבל עזרה מחברים באתר שתורמים יותר מרק זמן פנוי .
אך כמובן שעזרה פיזית מתקבלת תמיד . הרכב המדובר הוא אכן תחביב ולא רכב יום יומי ולכן אין אני מעוניין לשלוח אותו למוסך. כמו כן שאני לא מחבב את המוסכים בארץ.
אני אשוב לעדכן במשך השבוע.
עמית