View Full Version : הפונטו שלי מנשנשת יותר מידי דלק או שאני לא יודע?
יש לי פונטו 99 XTZ במצב הכי טוב שיש קניתי אותה לפני 3שבועות בערך יד ראשונה עשתה 88 אלף עכשיו עדיין לא יצא לי למלאות פול אבל הלך לי משו כמו 300 שקל על נסיעות ועוד קיבלתי תאוטו עם חצי טנק...נסעתי רק בעיר ופעם אחת יצאתי מחוץ לעיר נסיעה של כ 12-15 קילומטר בחודש הזה חח הגיוני שהלך לי 300 שקל על נסיעה בעיר ללא מזגן בכלל במשך פחות מ חודש ? ותבינו אוטו ראשון שלי אז קצת מתלהבים וקצת גז פה ושם אבל עדיין 300 שקל? :P קיבלתי תאוטו עם 87991 עכשיו האוטו עומד על 88605 מוזר לא?
עשית 614 קילומטר.
300*7.20 =41.6
לפי ה 300 שקל שלך זה יוצא צריכת דלק של ליטר אחד ל 14.7 קילומטר סביר ++ עכשיו אתה אומר שהיה לך עוד חצי מיכל. משמע 15 ליטר נוספים.
וסביר יותר שהרכב שלך צורך 1 ליטר לכל 11 +(- קילומטר בעיר.
אז עדיין יצא לנו סביר מאד .
אחרי שיכלול של 41.6 ליטר ועוד 15 ליטר בערך(כי אני לא יודע כמה דלק זה בדיוק חצי מיכל רק מעריך....
יוצא שהרכב צרך בתוך העיר בנסיעה עירונית בלבד בהערכה בלבד!!
1 ליטר ל 9.82 ק"מ. כביכול 1ל10 .
שגם מישתמע כסביר.
בקיצור תהיה רגוע .
ואל תלחץ מהחישובים רק פתח את ה ראש ונסה להבין הכל.
*** תודה שסידרת לי תראש קצת נשאר לי עכשיו עוד רבע מיכל מה 300 שקל :P אז... יוצא שהאוטו עושה בערך 1-11 בעיר?
דווקא לי זה נשמע כמו צריכה גבוהה מהרגיל. הבראבו שלי 1600 עושה בערך 1:11 בנסיעה המשלבת תנאי דרך שונים וצורות נהיגה שונות. מהעדויות ששמעתי מאנשים בעלי פונטו מדובר ברכב מאוד חסכוני והצריכה שלך אמורה לעמוד סביבות 1:14
זה 1.3 נכון? לא 1.6....!?
הפונטו 60 כ"ס xtz שהייתה לי הייתה עושה בעיר \ נסיעות "חזקות" - 1-10 באופן קבוע. ככה שהאוטו שלך בסדר.. אני יודע שכיף לנהוג בפונטו אבל אם תרגע עם הגז תוכל לשפר את זה.
הפנדה עם אותו מנוע בדיוק ואותה צורת נהיגה בזבזנית, רק עם מערכת הזרקה יותר מודרנית עושה בין 1-14 ל 1-16.
ובכל מקרה תנסה לחשב צריכת דלק באופן מדוייק יותר, לתדלק באותו מקום כל פעם שהמחוג ברבע ולראות כמה ק"מ נסעת על הכמות. ככה תבדוק כל פעם ואם תהיה חריגה פתאום תדע שיש תקלה וגם תלמד איך לחסוך דלק בהדרגה עם הזמן.
הבדיקה שביצעת אינה נכונה, תבצע חיפוש בפורום, תמצא איך עושים בדיקה נכונה, תעשה, תחזור עם תוצאות.
בהצלחה ותתחדש.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.