PDA

View Full Version : צמיג רחב HGT

Sharky
14-08-11, 09:39
שלום לכולם.
הבנתי שדיברו על זה כבר בפורום הרבה אך לא מצאתי איפה.. אז מבקש לרענן קצת.

יש לי טסט בחודש 10. ואני חושש שאני יפסל על צמיגים קידמיים. האחוריים חדשים..
אם זה אני מעוניין בצמיג רחב ומוכן לוותר על הצמיגים האחוריים החדשים.

אם אפשר מדריך מפורט איך אני עושה זאת.. מספר טלפון של טניה מפיאט וכל מה שקשור בזה.
מה שמאוד מעניין אותי זה המידה המדיוקת של הצמיג, כדי שאני מה להגיד לטניה. צמיד T1R נראה לי ככה קוראים לו ;) מבקש לדייק במידה מדובר ב 15-?-195
ועוד שאלה.. אם אני עכשיו יקבל אישור מפיאט על הצמיג.. חייב להרכיב מיד? או האני יכול לנסוע אם הצמיג הקיים עד הטסט, ובטסט כבר להגיע אם הצמיגים החדשים.
למה? כי אני רוצה אישור מוכן ביד. וכי כרגע לא יכול לקנות אותם.. וגם זה חשש שלי שאני לא יעבור טסט ומה אם כן? :o:):)

ואם יש לכם להציא מקום בו מוכרים צמיגים כאלה. אני גר בראשל"צ.
תודה.

ליאור23
14-08-11, 10:22
סתם לידע כללי, מה רע לך במידה הנוכחית? בכל אופן תתקשר לטניה הזאת ותגיד לה שאתה רוצה אישור ל195 45 15, היא תפקסס לך אותו וברגע שיש לך את הצמיגים אתה הולך למכון טסטים ומציג את האישור, הם מבצעים אימות שהאישור תקין ולא מזויף וכעבור יום יומיים תקבל אישור סופי וחתום ממכון הטסטים.

Sharky
14-08-11, 10:28
ליאור גם לך היו כאלה לא?:) זה יפה יותר לדעתי.
ולא הבנתי משהו.. היא תפקסס לי את האישור זה סבבה. אבל לטסט אני יסע רק בעוד חודשיים. אני יכול לנסוע אם הצמיגים הנוכחיים? למרות שיש לי אישור לצמיג רחב יותר..?

Caveman
14-08-11, 11:33
אישור מפיאט ואישור דרך הצינורות המקובלים במשרד הרישוי ל195.45 אפשרי רק ל2003 ומעלה.
אלא אם היה שינוי מאז שאני עשיתי זאת...

בגדול מה שעושים זה ככה.
קודם כל תברר במכון טסטים מה המידות שאתה יכול לאשר. ככל הנראה, במקרה שלך, אתה לא יכול לאשר אף מידה אחרת מאשר ה185.55. אלא אם אתה הולך לא דרך הצינורות המקובלים.
אתה קונה צמיגים במידה שאתה רוצה, מגיע איתם למכון, לא חייב במעמד הטסט, משלם 30 ש"ח, מקבל אישור זמני, ונוסע לשלום.
הרשיון הבא יגיע עם המידה החדשה רשומה בו.

dodihob
14-08-11, 13:44
גדעון היו זמנים.
דברים השתנו מאז שנפרדת מהצהובה
כיום, גם אני עם אישור מפיאט ל-195.45.15 :)
(עדיין לא הוחלף אבל בקרוב)

Sharky
14-08-11, 16:01
dodihob מה שאני מבין שאני יכול לקבל אישור ולא להחליף בנתיים?

dodihob
14-08-11, 16:49
נכון, תפנה לטניה בשירות הלקוחות של פיאט ותבקש אישור למידה הרחבה יחד עם מספר רכב, שנה ודגם. תתחדש :)

Caveman
14-08-11, 17:17
יפה, טוב לשמוע שדברים השתנו לטובה :)

ליאור23
14-08-11, 17:23
יותר מזה, גם ל195 50 15 אפשרי לקבל אישור מפיאט לhgt ללא קומבינות. ולא היו לי שום t1r מעפנים אלא r1r:)

Sharky
14-08-11, 19:42
ליאור23 - יש הבדל בין T1R ל R1R ? שניהם קיימים בכלל?.. ואם כן יש הבדלי מחירים?

dodihob - תודה רבה לך!

ליאור23
14-08-11, 20:45
מה זאת אומרת אם הם קיימים?
לא שזה כזה משנה לי אבל זה נשמע שאתה סתם רץ לזרוק כסף על משהו שאתה לא מכיר ולא ממש יודע אם הוא מתאים לייעוד שלך. תכלס R1R לא קונים אם לא יודעים מה זה, T1R זה צמיג בסיסי זול עם אחיזה טיפה יותר גבוהה מצמיג בקטגוריה שלו.
עצה שלי, תיסגר על עצמך מה הדרישות שלך מהצמיג לפני שאתה זורק קרוב ל1800 ש''ח.

turbo guy
14-08-11, 21:30
בשבוע שעבר עברתי ל R1R הצמיג הפתיע אותי בטירוף הוא מדבקה ..היתי עם T1R לפני .
אין מה להשוות בכלל.
הR1R מדהים ..ותאמינו לי שאני יודע איך להביא צמיג למגבלות ..
ולעינינו קיבלתי אישור מפיאט ל 195-50-15 הכל תקין הכל חוקי .
הגברת טניה עזבה את שירות הלקוחות
היום נמצא שם בחור, מה בחור ?אחלה בחור..מה אחלה בחור ? גבר ..
שמו שחף .הוא עזר לי לסדר הכל .בעזרתו של שחר {שחרון }תודה אח יקר .
בקיצור תתקשרו ל 1800225759 ,לבקש את שחף .
להזכיר שהיה תקדים לאישורה של המידה הזאת .
גם 45 וגם 50 .
ה45 אפילו קל יותר לאישור .
ולא לשכוח לדחוף את האישור לפניו של הבוחן שיציק .:eek:

-אודי-
15-08-11, 13:35
רגע רגע, מר ערן הובר, יש אפשרות לאשר 195-45-15 לפונטו ספייס רגילה 5 דל' ????

dodihob
15-08-11, 14:10
חח איך ידעתי שתקפוץ אודי :)
רציתי שזאת תהיה הפתעה, אבל מה נעשה לא נעזור לחבר פורום
בכל מקרה אני הראשון שקיבלתי אישור :p!
עכשיו לרעיון יותר טוב...לא נארגן קבוצת רכישה לצמיגים? (אם אפשר בכלל בגלל הכמויות הזעומות של טויו)

Sharky
15-08-11, 15:38
ליאור אני כבר רשמתי.. שאני רוצה את הצמיג כי הוא יותר יפה. מוסיף למראה של האוטו. וגם ברור שקצת יציבות לא יזיק.
גם שאלתי בדיוק איזה צמיגים היו לך.. אהבתי נדלקתי.. מה עוד אני צריך?

turbo guy
דיברתי היום אם שחף. יש לי כמה שאלות.
קודם כל הוא אמר שהאישור לוקח פלוס מינוס כמה ימים. לא שזה מציק לי. הוא סתם נתן דוגמא של בן אדם שהוא עשה לו אישור שבוע שעבר וכנראה הוא דיבר אליך. זה לקח כמה ימים אבל בסופו של דבר היה אישור.
מה שכן.. האישור עולה כסף? לי הוא אמר שזה עולה 200 ש״ח. עוד פעם,זה לא שזה מציק.. סתם רוצה לדעת אם זה ככה לכולם.

turbo guy
15-08-11, 16:26
לא עלה לי כסף .ולא הזכירו לי לא כסף או תשלום . ובאותו יום היה לי העתק של האישור ביד .
הוא בעצמו שלח לי למשרד..
יכול אולי לקחת שבוע עד שהמקור יגיע אלי {נכון להיום עדיין לא הגיע }

ליאור23
15-08-11, 17:23
זה עולה כסף כי הם זיהו סיכוי לרווחים, כמצופה מראש ישראלי טיפוסי.

Sharky
15-08-11, 18:31
אז אני כבר לא מבין מה הולך פה.. מצד אחד אומרים שהאישור הגיע באותו יום.. לי אמרו כמה ימים.
לא ביקשו כסף.. ממני מבקשים.. מה יהיה מחר? :mad::mad:

ליאור23
15-08-11, 18:51
יהיה טוב.:)

לא מבין מה הסתבכת, תתקשר לשחף הזה, תגיד לו מה אתה רוצה בדיוק, אם הוא מבקש כסף אז תגיד לו שלאחרונים שביקשו זה היה חינם ואם עכשיו הוא מבקש כסף אז זאת רמאות.
לי יש אישור חתום שלהם ואין לי בעיה שתגיד לו שאני קיבלתי חינם.
אתה מחפש דרך הפורום את התשובות שאתה אמור לקבל מהם... בסוף מה שקורה זה שאתה מבולבל, כי כל אחד זה סיפור אחר וניסיון שונה.
תתקשר לשחף הזה וסגור את הפינה .

Sharky
15-08-11, 19:34
זה מה שאני יעשה.. בנתיים אני מחכה לאישור. הוא אמר שיחזור אליי לפני שיפקסס אותו.
הוא יתקשר ואני יברר איתו.

turbo guy
15-08-11, 19:54
תשמע אם לא תלחץ כלום לא יקרה .אני באותו יום דיברתי איתו אולי 20 פעם
ותוך שעתיים מהשיחה הראשונה האישור היה אצלי במשרד.
אז זה לא לדבר איתו פעם ביום
שב לו על הראש וזהו .תגיד שהיה תקדים ואתה לא הראשון..
שתבין אתה בשבילם לקוח פוטנציאלי .
וככה גם יסתכלו עליך ובנוסף אתה נוסע על פיאט..
זה חלק מהשרות שכל יבואן אמור לתת ..ושחף יודע את זה מצויין.

Sharky
16-08-11, 11:58
עוד בוקר שהתחיל בשיחות אם שרות לקוחות פיאט:)
אכן בסופו של דבר האישור לא יעלה לי כסף. הם לא כ״כ סגורים על עצמם כנראה:) אבל אני רק מרוויח מזה.
מה שכן.. האישור מתעקב ועדיין לא אצלי. הועבר למחלקה הטכנית לשמך טיפול.. ניתן להם זמן עד סוף השבוע הזה. אם לא. שבוע הבא צעקות:))

turbo guy
16-08-11, 12:11
תגיד אתה גנוב ??
מה יש לך ?
תאכל לשחף ת'ראש..העתק של האישור אמור היה להיות אצלך אתמול..

Sharky
16-08-11, 15:06
הוא אמר האישור לא אצלו.. אבל..
זה לא כ״כ דחוף לי אז אני לא לחוץ. יש טסט ב חודש 10. אז אני לא ממהר לשום מקום. רק אתמול בערב אני פיקססתי לו את הרישיון רכב. שיקח גם חודש.. אין לחץ. זה מציק אבל אני לא בן אדם שיושב על הראש שך מישהו:) אני מתקשר פעם פעמיים ביום וזה מה שאני שומע בתשובה. מה אני יעשה.

-אודי-
16-08-11, 22:12
חח איך ידעתי שתקפוץ אודי :)
רציתי שזאת תהיה הפתעה, אבל מה נעשה לא נעזור לחבר פורום
בכל מקרה אני הראשון שקיבלתי אישור :p!
עכשיו לרעיון יותר טוב...לא נארגן קבוצת רכישה לצמיגים? (אם אפשר בכלל בגלל הכמויות הזעומות של טויו)
***ח ברור שאני אקפוץ!
טוב בכל מקרה, כרגע אין לי כסף זמין לצמיגים חדשים :\
הצמיגים שלי יחסית חדשים! על הרכב עשרה חודשים, יצאו מהמפעל באפריל 2010

Sharky
23-08-11, 17:21
אנשים.. אחרי שבועיים סוף סוף קיבלתי את האישור.
כמה שישבתי על שחף.. כנראה זה לא היה תלוי בו. כי הוא כל הזמן אמר שהבן אדם שמטפל בזה לא נמצא. ולא שחף הוא זה שמאשר. אך בסוף הוא עזר לי.
מה שכן.. לא קיבלתי אישור על 195-45-15 אלה ל 195-50-15. לא כ״כ הבנתי למה.. אבל אני כבר נשברתי.. אמרתי תודה רבה וזהו:)

עכשיו שאלה... יש מישהו שמכיר מקום איפה אני קונה אותם?
toyo r1r.

Caveman
23-08-11, 18:30
דווקא ה195.50 עדיפים אולי. הם יהיו קצת יותר נוחים, ולמעשה כמעט מבטלים את הסטייה בספידו שה195.45 נותנים.

מעניין, זו לא מידה מקורית של פיאט. נראה שהרווחת :)

ליאור23
23-08-11, 19:38
צמיגי אנתון רחובות... תכין 1800 ש''ח בערך

Sharky
23-08-11, 20:57
Caveman הולך להם בלאגן שם לפי מה שאני הבנתי.. היום הם מאשרים מידה כזאת, מחר זה כבר לא יאבור אישור.. בן אדם אחד מטפל בהכל שם וזה לא שחף. אז אני לא יודע איך זה מתנהל שם. דווקה חשבתי שיש מין ספר כזה :]:] שרשום שם.. פיאט פונטו HGT מידות אפדריות ככה וככה. אבל לא.. הם משנים הרבה דברים. אולי בגלל שהרכב נהיה יותר ישן וישן אם השנים.. אין לי מושג.

ליאור - כמו תמיד תודה :)
נראה לי אני פשוט ירשום בחתימה שלי קבוע ( תודה ליאור ) כדי לא לרשום כל פעם מחדש :]

ליאור23
23-08-11, 21:35
בכיף:)

לגבי המידה שקיבלת עליה אישור, זאת המידה הכי טובה שאפשר לקבל לHGT. הרבה יותר עדיפה מה45, לפני פחות משנה שאני קיבלתי מהם את האישור חתום אני לא חושב שהם אישרו למישהו את המידה הזאת, מאז אני יודע שעוד כמה קיבלו את האישור חתום. אפשר לומר ששינינו להם את הסטנדרט.
מי אמר שאין לאנשים במועדון הזה כח השפעה?:-P

פיליפ
25-08-11, 12:59
לקנות צמיגים בגלל שהם יפים?? :confused: