PDA

View Full Version : התיעצות לפני רכישת פונטו ספייס

JohnnyCash
26-05-11, 19:38
שלום לחברי פורום פיאט
ברצוני להתייעץ אתכם ברכישת פונטו ספייס ולכן אשמח מאוד לקבל מכם תשובות על השאלות הבאות

איזה דגם אמין ואיכותי יותר (ELX?)
איזו שנה מומלצת לי 01/02/03
מה כדאי לבדוק ברכב לפני הרכישה
האם כדאי לרכוש מצעירים? (ראיתי שהם מטפלים יופי ברכבים שלהם)

ועוד משהו קטן - הייתי מעדיף גיר רציף או טיפרוניק אך השאלה היא האם הוא כדאי ובכלל אפשרי בתקציב שלי

תקציב הרכישה הוא 16-18 והייתי רוצה לקבל כמה שיותר במחיר הזה :)
מטרת הרכישה נסיעה ללימודים (50 ק"מ) ונסיעה אחת לשבועיים מהצפון למרכז. נוחות וחווית נהיגה.

תודה מראש למגיבים

dodihob
27-05-11, 02:47
העלו בזמן האחרון כמה מודעות לייעוץ וריכשת פונטו ספייס, כמו כן העלו מספר הודעות בעבר, אז אנא השתמש במנוע החיפוש ותקבל את כל האינפורמציה שאתה צריך.
בקצרה:
1. דגם elx יותר מפואר, sx פחות. אמינות במידה וטופלו כראוי שתייהם יראו אמינות טובה. ב-SX ראש מנוע, קלאץ, ועוד כמה דברים יותר זולים. כמו כן במידה של קריעת רצועת הטיימינג אין נזק לראש. לא לקנות דגם S - דרגת איבזור הכי נמוכה וללא שעון חום.
2. תקציבך נמוך, לכן הייתי הולך על הרכב השמור ביותר, אם זה אומר 2001 אז 2001. אין הבדל מהותי אם בכלל בין השנתונים (אולי הבדל ביורו 2 או 3, אבל אני בזה כבר לא מבין).
3. תעשה חיפוש...
4. כדאי לרכוש ממי שטיפל במורשה, שיש מיי קירור פראפלו, ושהרכב נראה שמור. יש צעירים ויש צעירים.
בהצלחה
ערן

JohnnyCash
27-05-11, 12:55
תודה על התגובה

מה טווח הקילומטרז שנחשב בגדר נורמלי לשנתון הזה (01)?
(הרכב הקודם וראשון שלי היה ליסינג מהעבודה כך שאני באמת לא מבין בזה)

ליאור23
27-05-11, 13:07
הממוצע נע בין 17 וחצי ל20 אלף פחות או יותר. אני מכרתי את שלי לפני שנה (2001) עם 180 אלף כמעט אך הרכב היה במצב מכני מצוין ביחס לקילומטרז. לכן עדיף לחפש עם כמה שפחות קילומטרז אך לא להתפשר על היסטורית טיפולים מסודרת ועקבית, גם אם החיפוש אחר רכב יקח יותר זמן זה עדיף מאשר לבצע עסקה פזיזה. אני אישית הייתי מעדיף את הelx מאשר הsx.

JohnnyCash
27-05-11, 13:29
תודה רבה ליאור

יש כמה שבדקתי והם טוענים (עם קבלות) שביצעו החלפה לחלקים כמו גיר/הגה/ציריות/תושבת/ראש מנוע
האם זה בגדר שמור או שכדאי להתרחק ?

ליאור23
27-05-11, 13:52
תושבות ומערכת ההגה החשמלי אלו דברים שמתישהו יתבלו. אני אישית מתרחק מרכבים שעברו תיקוני ראש מנוע או החלפות גירים. ראש מנוע לא אמור לעבור שיפוץ סתם ככה אלא במקרים מאוד חריגים. לרוב בגלל מנועים שעברו התחממות או טיימינג שקפץ ומקרים דומים יביאו לשיפוץ ראש, מבחינתי מנוע שהתחמם לעולם לא יחזור לקדמותו ותמיד יגרור בעיות נוספות. אבל זה רק אני ואני ממש לא מעיד על הכלל:)

JohnnyCash
27-05-11, 13:55
תודה רבה על העזרה

שבת שלום!

danino
27-05-11, 14:09
אתה מוזמן להתקשר יש לי בדיוק מה שאתה מחפש , פונטו ספייס 2001 ידני הדגם הכי מפואר עם ה80 כ"ס שמורה ומטופלת הוחלף ראש מנוע משאבת מים תושבת באמת משהו מדהים המנוע חדש ועובד כמו שעון עם מערכת והכל והשקעתי על האוטו המון המון יפייפיה אמיתית זה עומד במחיר שאתה רוצה להשקיע

אם אתה מעוניין 052-8513587 שלומי