PDA

View Full Version : פיאט אונו 93- נזילת מים חמורה מהרדיאטור [מעקב]

20-11-06, 20:35
שלום לחברי הפורום

לפני כשבועיים בבדיקת השמן מים השבועית גיליתי שאין מים ברדיאטור בכלל.
כמובן מילאתי את כל הרדיאטור בנוזל קירור, וטסתי למוסך מהר כדי שהאוטו לא יתחמם בדרך.
במוסך בדקו את המע' בלחץ והיה חור בצינור העליון של הרדיאטור. הצינור הוחלף בחדש.
בבדיקת המים שבוע לאחר מכן היה מים כנדרש.
עבר שבוע ובבדיקה השבוע התברר לי שהרדיאטור שוב ריק! (היו שאריות מים בתחתית). מילאתי מים ולמחרת שוב הרדיאטור ריק.
מילאתי מים שוב והנעתי את המנוע בסרק, המנוע הגיע לטמפ' עבודה, המאוורר פעל, אימצתי את המנוע ע"י העלאת הסל"ד, המנוע לא התחמם (לא עבר את האמצע) ולא ראיתי שום נזילות מים. (גם לא מהרדיאטור חימום).

אציין כי ראיתי טיפת מים בודדה על הכביש בצד ימין של הרכב, בחלק הקדמי.

אין איבוד שמן, אין עשן מהאגזוז, אין סימני בועות על מדיד השמן, או בקיצור: אין שום סימן שאטם ראש מנוע נפרץ.

מאיפה יכולה להיות הנזילה? התייאשתי כבר.. האם הגיוני שכל שבועיים אני צריך לחזור למוסך בגלל נזילות ממע' הקירור? :?

תודה מראש..
גיא.

20-11-06, 22:10
לפי דעתי זה נזילה מהרדיאטור הפנימי לא תמיד רואים את הנזילה ישר, גם אצלי בבראבו כשהיה לי נזילה ובריחת מים לא ידעתי מה הבעיה עד שלפתע יום אחד היה חסר כמיות גדולות של מים וראיתי שכל רצפת הרכב רטובה
בדוק שוב את הרדיאטור הפנימי

20-11-06, 22:24
לא יכול להיות שמדובר בנזילה משם, כי אם כן כל האוטו היה צריך להיות מוצף במים, בהמחשב בכמויות מים שנעלמו מיום שישי (כתבו לי את זה גם בקארס פורום).

מחר אני ייגש למוסך, עדכונים בהמשך..

21-11-06, 00:58
אני ממשיכה בדעתי שזה הרדיאטור הפנימי,שכן לא תמיד רואים את המים על הרצפה רק אחרי התפוצצות של איזה חלק בתוך הרדיאטור רואים את הכמיות הגדולות של המים בדוק שוב את הנושא ותעדכן.

24-11-06, 13:30
קודם כל מדובר בתעלומה רצינית, עדכונים:

1. הייתי במוסך- לא מצאו נזילה כלשהיא בבדיקת לחץ.
2. בדקתי בעצמי ע"י קרטון מתחת לרכב לילה שלם: אין נזילות מים, אלא רק טיפות שמן היו על הקרטון.
3. כל שבוע הרדיאטור ריק.

ולפרט המעניין: איבוד המים התחיל רק אחרי שחיברתי בחזרה את הצינורות של מערכת החימום. הצינורות לא נוזלים, החימום עובד מצויין, אין נזילה מרדיאטור חימום פנימי, אבל כל בוקר בעת ההתנעה שומעים קולות מים ממנו (אבל זה היה תמיד).

מישהו יודע מה קורה לאוטו הזה? :(

24-11-06, 13:49
קולות מיים בהנעת בוקר הנם בגלל אויר במע' קרור המנוע ויש לבצע ניקוז אויר מהמע'.
בברכה - רפי לין :)

24-11-06, 13:59
רפי, תודה על התשובה.

יכול להיות שהמים מתאדים בגלל הרדיאטור חימום?

25-11-06, 11:09
תבדוק את הפקק שסוגר את הרדיאטור

25-11-06, 19:38
למרות שהייתה במוסך ובדקו ועדיין יש חוסר במים,
תבדוק אם פלטה הברזל בין המנוע לת.ההילוכים .
אם אתה רואה מים או סימני חלודה בחלק התחתון בין המנוע לגיר?
תבקש גם לבצע בדיקת לחץ הפוך כדי לישלול בעיה בראש המנוע.
ובדיקת או החלפת מיכסה הרדיאטור.
ודווח.

25-11-06, 22:27
כנראה שמדובר בראש מנוע שסיים את חייו ובדרך לעולם טוב יותר, לאחר שכמה מחברי המועדון הפנו את תשומת ליבי שהרכב מעשן היום בטיול.

הנושא ייבדק בקרוב.

25-11-06, 22:50
כנראה שזה פקום ראש בדוק את הנושא

25-12-06, 22:15
עדכון מפתיע: הנזילה הסתדרה מעצמה.

מאז ה- 25.11.06 ועד היום ה- 25.12.06 אני עוקב אחרי הנזילה. בזמן הזה (חודש בדיוק) הרכב לא איבד מים בכלל!

לא נגעתי שם בכלום, איך אפשר להסביר את הדבר הזה?