View Full Version : שיפור הפונטו החדשה שלי.. כולם מוזמנים לעזור :)
אני חדש פה ורק מהסתכלות אני יכול לראות שהפורום הזה באמת יכול לעזור לי, אז ככה:
אני מקבל בקרוב (שיסתיים לי המלווה) פיאט פונטו ספייס שנת 2002 בצבע ירוק (לצערי).
בכל מקרה אני ממש ממש רוצה לעשות אותה יפה.. שיפורים כמו מנוע ודברים כאלה אני אולי יעשה שהיה לי כסף גדול אבל בנתיים דברים כמו:
החלפת ריפודים,ידית הילוכים, נורות לד באוטו...
השאלה שלי היא כזאת:
מה אני יכול לעשות עוד במכונית שיוסיף לה? גם פנימית (ריפודים, הגה...) וגם חיצוניים (ג'אנטים, צביעת המעצור באדום (שבתוך הגלגל), או צביעת האוטו..)
כל רעיון טוב שתיתנו לי תגידו רק איפה אני יכול להשיג אותו ומה בערך המחיר...
תודה רבה וסליחה על המגילה
אין לי בדיוק תקציב... אבל תגידו איזה סוגים של דברים אפשר לעשות ומה העלות ושהיה לי את האוטו אני יכלית מה לעשות... אבל בעיקר מה שאני צריך זה רעיונות לדברים יפים..
יש את הקלאסיים שזה לדים וריפודים.. אני רוצה שתציעו כל מה שעולה לכם בראש.. שראיתם פעם באוטו או שיש לכם ברכב ואתם ממליצים
דבר ראשון, חפש טמבון קדמי של פונטו HGT
אני חושב שבמקום להשקיע את הכסף בתוספות מצועצעות לרכב, כדאי שתשקיע אותו בקורס נהיגה מתקדמת.
השיפור הטוב ביותר לרכב הוא שיפור הנהג. זה זול, קל לביצוע, ולא כמו תוספות אחרות, ניתן להעביר אותו מרכב לרכב.
תומך בדעתו של CAVEMAN , גם כרגע אתה לפי מה שפרסמת יחסית נהג צעיר ועדיף שקודם תצבור ניסיון בנהיגה ועל הכביש כי כל עוד אין לך ניסיון אתה עדיין מסכן את עצמך ואת האחרים שם..אז שיפורים זה לא מומלץ וגם הרכב שיהיה ברשותך לא בנוי לשיפורים שכאלה מכיוון שעלות השיפורים יגיעו לעלות של HGT אז שקול היטב את צעדיך..
שאתם אומרים לו שהרכב לו בנוי לזה אז הוא התכוון שהוא רוצה לעשות דברים קטנים חיצונית ופנימית אבל כרגע לא מתכת למכסה מנוע...
הייתי ממליץ לך על לדים, וכמו שהוזכר פה טמבון של HGT שלדעתי זה הכי יפה ובתכלס בפנים אין כל כך מה להשקיע חוץ מריפודים... אני בדיוק נהג חדש כמוך ואני מתחיל גם לעשות כאלה דברים אבל לאט לאט ולא הכל בבת אחת, תתחיל קודם לדעתי עם גאנטים ולדים ואחרי זה תתקדם לדברים אחרים
זה נכון שאני מתכוון לשיפורים קטני ולא לדברים כבדים מתחת למכסה מנוע... אין סיבה שאני יתנסה קודם על הכביש...
בכל מקרה שמעתי את מה שאמרתם ותודה לכולם..!
בכל מקרה מי שיש לו עוד רעיונות מוזמן להגיד לי :)
לא הייתי ממליץ על ג'אנטים בכלל!!!
לא כרגע!!
כמו שהזכרת, אתה נהג חדש!
קודם תנהג על הרכב, קח חודשיים-שלושה, או אפילו יותר
תתרגל לרכב, תלמד את הגבולות שלו.
אם תשים ג'אנטים עכשיו, אני דיי בטוח שתדפוק אותם מהר מאוד
אני מדבר על סכנת מדרכות :)
אני דיי בטוח שבהתחלה אתה תשפשף המון מדרכות עד שתכיר את כל היקף הרכב שלך
אודי מה קשור נהג חדש לפגיעה במדרכות, הכל שאלה של אכפתיות.
יש נהגים 30 שנה על הכביש שדופקים וימשיכו לדפוק את הג'אנטים במדרכות.
אם בג'אנטים חשקה נפשו אז ג'אנטים יקנה!:)
אין סיבה שאני יתנסה קודם על הכביש...
לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב.
אתה בכלל מקשיב לעצמך?
אין סיבה שתתנסה על הכביש?
וסיבה להתקין פסי לדים מסנוורים ומכוערים יש?
פשוט לא יאומן מה אנשים (או ילדים במקרה שלך) שמים בראש סדר העדיפויות שלהם. תוספות מצועצעות לפני רצון להיות נהג טוב יותר ומודע יותר. זו בדיוק הסיבה למספר התאונות הגדול בארץ, החינוך.
תלמד בלימה נכונה, יציאה ממצבי חירום, קוים נכונים בפניה. זה יתן לך הנאה גדולה, ידע חשוב, בסיס להתפתחות, מודעות לסביבה. ואולי בפעם הבאה שילד עם כדור יקפוץ לך לכביש תדע מה לעשות.
או שאולי בעצם אתה יכול להתקין פסי לד ולהשחיר את החלונות, זה בטוח אפקטיבי יותר. עד שתקבל הורדה מהכביש מהשוטר הקרוב, ואז לא יהיה לך רכב בכלל.
גדעון - הקול הבוגר וההגיוני של הפורום:D
תכלס אתה צודק במיליון אחוז, קורס נהיגה זה אחד הדברים היותר כיפיים ויותר טובים שעליהם שילמתי בכל מה שקשור לרכב.
איזה צורך יש לך בלדים או בכל מיני מדבקות מכוערות על הרכב, יש לי המלצה יותר ממוקדת בשבילך.
צור קשר עם עודד לפיד הוא מדריך בdrivemaster הפלאפון שלו הוא 0547344556
אני מתחייב שזה יותר משתלם מכל דבר אחר בשביל נהג חדש וצעיר בגיל.
ורק שתדע לך לא רציתי להגיב לך כי לכלכת על צבע ירוק אבל בסוף סלחתי :-)
לדוגמא אבא שלי 45 שנה יש לו רישיון והוא עדיין דופק לי ולאחים שלי את הגאנטים במדרכות... :-)
אתה בכלל מקשיב לעצמך?
אין סיבה שתתנסה על הכביש?
וסיבה להתקין פסי לדים מסנוורים ומכוערים יש?
דבר ראשון זה שאתה מצטט שמינית ממה שאמרתי וקורה לי "ילד" זה לא דבר כל כך חכם לעשות,
לדים מכוערים ומסנוורים אני לא ישים ומה שהתכוונתי לומר בזה שאמרתי "נסיון בשביל זה אני לא צריך"-או משהו כזה, זה שבשביל לד אני לא צריך לדעת לנהוג טוב יותר.. ובשביל מנוע טורבו ודברים כאלה אני דווקא כן צריך...
בכל מקרה לקחתי רעיונות ממה שנתתם לי ותודה רבה :)
אם למישהו יש בכל זאת עוד משו להוסיף אני ישמח!
והקורס נהיגה מתקדמת הזו, כמה עולה ומה בדיוק לומדים שם? תודה
וליאור23 בסוף גם אני יתרגל ויאהב את הירוק :)
אם תכתוב את התקציב שלך להתחלה נוכל להגיד לך בדיוק מה לשיםכי ככה אנשים יכתבו לך אבל לא בטוח שזה התקציב שלך
דבר ראשון זה שאתה מצטט שמינית ממה שאמרתי וקורה לי "ילד" זה לא דבר כל כך חכם לעשות,
לדים מכוערים ומסנוורים אני לא ישים ומה שהתכוונתי לומר בזה שאמרתי "נסיון בשביל זה אני לא צריך"-או משהו כזה, זה שבשביל לד אני לא צריך לדעת לנהוג טוב יותר.. ובשביל מנוע טורבו ודברים כאלה אני דווקא כן צריך...
והקורס נהיגה מתקדמת הזו, כמה עולה ומה בדיוק לומדים שם? תודה
לא יודע למה התכוונת, אבל כתבת שאין סיבה שתתנסה קודם על הכביש. זה בצירוף עם העובדה שאתה בתקופת המלווה, וזה שאתה שם תוספות חיצוניות מצועצות לפני הרצון להיות נהג טוב ומודע יותר, הופך אותך לילד.
ואם לא שמת לב, תופעת הלדים יוצאת מכלל שליטה בימנו. זה הפך מאביזר בטיחות לקשקוש מוחלט בצבעים ססגוניים. כל מיני נהגי משאיות או מוניות, ואפילו קטנועים שמקשטים כל פס ופס ברכב שלם בצבעים האלה.
אתה צריך לדעת לנהוג יותר טוב נקודה. זו צריכה להיות השאיפה של כל נהג ונהג, במסגרת המגבלות שלו.
לנהג חדש עם מספר חודשים בודדים של ניסיון על הכביש זו צריכה להיות העדיפות הראשונה.
אני בטוח שאין לך מושג כיצד אמורים לנהוג כאשר מפנים את ההגה והרכב ממשיך ישר בזמן פנייה. כנראה שתרשום שצריך ללחוץ על הבלמים, או שאולי תרשום שצריך להפנות את ההגה יותר, ואז אולי ללחוץ על הבלמים. אם כן, אני מקווה לא להיות באיזור שזה יקרה לך.
זה רק אחד מהדברים שלומדים בקורס כזה.
בכל מקרה, אתה ממש בתחילת דרכך, מבקש המלצות מאנשים מנוסים וחכמים ממך. תלמד להיות פתוח לביקורת. במקרה שלך היא נוקשה כי צר לי, אבל סדר העדיפויות שלך מוטעה לגמרי.
gabi1234567
22-01-11, 15:38
מה הולך בפורום הזה.
תשים לאוטו גאנטים חלונות מאחורה מושחרים וזהו.
לא עושים מאוטו שהוא לא , כן! אין מה לעשות
אם תרצה וחשקה נפשך אני ממליץ על מה שיודעי דבר אומרים קורס נהיגה מתקדמת אתה לא תאמין איך הנהיגה שלך תשתפר.
טוב "איש מערות" אני רואה שכמה שאני ינסה להסביר את עצמי אתה בכל משפט תמצא כמה מילים שאפשר לסובב אותם ולהטות את המשמעות למה שאתה רוצה.. אם כך אז אין לי מה לנסות להסביר את עצמי יותר..
בכל מקרה שוב תודה לכולם ואולי אני באמת יקח את הקורס נהיגה מתקדמת הזה... נשמע מאוד מעניין ונחמד.. מישהו מוכן להסביר לי את העלות ומה בדיוק לומדים שם? תודה
חיפוש קצר בגוגל של "קורסי נהיגה מתקדמת" יביאו לך אחלה תוצאות של אתרים של 4 בתי הספר המובילים בארץ עם מחירים ותוכניות לימוד וסרטונים ומגוון קורסים ופירוט רב.
תעשה סקר שוב ובהצלחה.
חבר, אל תפגע מאיש המערות. הנקודה שלו נכונה והיא שלפני שמשקיעים בקוסמטיקה של הרכב כדאי להשקיע בידע והמיומנות של הנהג.
אתה נהג חדש בלי נסיון בנהיגה, וכדאי מאוד שתעשה את אחד הקורסים האלה מוקדם ככל האפשר לפני שיהיו לך הרגלים של שנים שיהיה לך קשה לשנות.
אני מבין את הדחף שלך לקשט את הרכב כמו שאתה רוצה, ולמרות ששינויים כאלה שנעשים באופן מקצועי ועם טעם טוב (אתה מוזמן לבדוק כמה זמן צריך ללמוד לפני שאתה יכול לעבוד בעיצוב רכבים) נראים טוב הם פחות חשובים לדעתי, לדעת איש המערות ולדעת עוד הרבה אנשים אחרים.
ובכ"ז מה אתה יכול לעשות:
1. להחליף את הריפודים לכאלה שנעשו במיוחד בשבילך.
2. לסדר שכל הדברים באוטו יעבדו כמו שצריך
3. להכניס car-pc לאוטו, עם חיבור לשקע דיאגנוסטיקה ו-GPS מובנה
4. לעבור לפנסים של פונטו HGT עם פנסי ערפל מובנים
5. להחליף פגוש קדמי לכזה של פונטו HGT
6. להחליף את מראות הצד למראות חשמליות
7. להתקין מערכת ראויה לשמה
8. להחליף את הג'אנטים
9. להוריד את הסמלים ולהחליק את הפח
זה מה שעולה לי בראש. אני חושב שכל אחד מהסעיפים פה יעלה יותר מקורס נהיגה מתקדמת - אז תתחיל איתו.
ארילו,
תודה רבה על התגובה שלך, גם שכנעת אתי והעברת לי בדרך טובה את החשיבות של הרגלי נהיגה טובים וגם טיפים טובים לשיפור מראה הרכב (נושא האשכול).
כנראה שאני באמת יתחיל עם הקורס נהיגה.
תודה רבה :)
ראה ידידי,
קודם כל אני מתנצל אם נפגעת ממה שרשמתי. זו ממש לא היתה הכוונה שלי.
העניין הוא שאני רואה יותר מידי אנשים שפשוט משחררים דברים כאלה בקלות מידי, ומתייחסים אליהם כלאחר יד.
הקטע הוא שצריך להבין שלא רק נהיגה ספורטיבית לומדים בכל העניין הזה. יש המון טכניקות שרלוונטיות מאוד לעולם הרגיל. למשל, לשבת יחסית קרוב, עם כיוון המושב לפי פרק היד שמונח על ההגה (אל תדאג, גם את זה מלמדים בקורסים האלה). זה אולי נראה לא נוח ביום הראשון, אבל בפועל זה כן, זה אפילו בריא לגב, וזה גם שם אותך במצב של שליטה טובה בהרבה על האוטו.
אולי אני פשוט מתנהג כמו טרח זקן שמתלונן שפעם הכל היה טוב יותר (ויש הרבה תחומים בחיים שזה נכון).
נו שוין :)
זה בסדר איש מערות לא נפגעתי, בכל מקרה תודה על התענינותך :)
טוב שהדברים השתלשלו כך כי אני באמת מבין את חשיבות הקורסים לנהיגה המתקדמת ובאמת אני ילך לעשות אותם, מה שגם לא שמעתי עליהם אף-פעם מלבד היום שזה כבר מראה שיש לי מה ללמוד מהאנשים בפורום הזה :)
אפשר לינעול, תודה
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.