PDA

View Full Version : פילטר פתוח/ סגור

dor
27-12-10, 14:54
רציתי לדעת מה ההבדל בין פילטר פתוח לסגור, האם זה חוקי (גם מבחינת טסט), מה עלות של כזה דבר, ואם זה לוקח לי יותר דלק אז בכמה?? (לפונטו ספייס 2001)

שאלתי את זה מסובך אבל אני צריך לדעת...
תודה

trademark
27-12-10, 16:00
תעשה חיפוש. הנושא נטחן כאן בפורום.

davidka
27-12-10, 16:03
פילטר סגור או "רגיל" עשוי סוג של נייר מיקרוני נושם. כל 10 אלף רצוי להחליפו כי הוא חד פעמי.
פילטר פתוח עשוי רשת מתכת צפופה ואינו דורש החלפה אלא ניקוי אחת ל 10 אלף בעזרת חומר מיוחד לניקוי פילטרים פתוחים. פילטר פתוח הוא חוקי לחלוטין עד כמה שאני זוכר.

לפילטר הפתוח שני יתרונות: זה שהוא לא חד פעמי וזה שהוא נותן למנוע צליל ייחודי. יש כאלה שאומרים שהוא גם נותן תוספת כוח למנוע - אני בספק, בוודאי לא כשמדובר במנועים הקטנים של פיאט פונטו..

החסרונות לעומת פילטר רגיל: בגלל המיקום שלו, (ממש על לוע יחידת ההזרקה בעזרת מתאם) פילטר פתוח יונק אויר מתוך תא המנוע (אוויר חם ולא יעיל להזכירך) לעומת הפילטר המקורי שיושב בתוך בית עם צנרת אל קידמת הרכב על מנת שהמנוע יקבל אוויר חיצוני קר יותר ולא את האוויר החם מתוך המנוע.

מחירים איני מכיר..

dor
27-12-10, 16:19
תודה רבה על ההסבר המפורט...

אבל לפי מה שאתה מסביר הפילטר הפתוח לא מביא כל כח תוסף כח לאטו? ואם כן אז כמה בערך כוחות סוס?
ומה אני יכול לעשות בכדי להעלות לו את הכוחות סוס?

-אודי-
27-12-10, 17:39
תודה רבה על ההסבר המפורט...

אבל לפי מה שאתה מסביר הפילטר הפתוח לא מביא כל כח תוסף כח לאטו? ואם כן אז כמה בערך כוחות סוס?
ומה אני יכול לעשות בכדי להעלות לו את הכוחות סוס?
למכור את האוטו ולקנות ELX?

dor
27-12-10, 18:32
בטוח שחייב ליהיות דרך אחרת...

davidka
27-12-10, 19:13
אני אגיד לך בגדול מה שם המשחק בכל ה"שיפורים" האלה: אשליית כוח באמצעות צליל.

אם קרה לך פעם שנקרע לך האגזוז ונסעת עם חור גדול בדוד האחורי, אני מאמין שהרגשת כוח הרבה יותר גדול - בזכות הרעש המפחיד שעשה המנוע. מיותר לומר ש"תוספת הכוח" היא בעיקר פסיכולוגית.

trademark
27-12-10, 19:39
תרתום סוס לפני האוטו, זה יוסיף לך איזה כוח סוס אחד.. :)
עכשיו ברצינות, לשפר את ביצועי המנוע ברכבך בצורה משמעותית לא יהיה משתלם.
הוספת פילטר, דוד זרימה חופשית, צ'יפ ושאר ירקות לא יתנו לך הרבה.
עדיף לך כבר להתקדם ל ELX כמו שאמר אודי ולהינות מעוד כ 20 סוסים בלי כל שיפור.
ההחלטה בידיך.

dor
27-12-10, 23:33
הבנתי חברים...
עזרתם לי ותודה על כך...

ודוד... לדעתי "אשליית מהירות לפי הקול" זה שטות אחת גדולה!