PDA

View Full Version : תקלת הגה חשמלי בפונטו 2006 -האם מישהו מוכן לקחת אחראיות

amirnili
15-12-10, 13:24
שלום לכולם
יש לי פיאט פונטו דינאמיק 2006 עם 30,000 ק"מ בלבד
הרכב שמור ולעולם לא נהגתי בו במצב CITY
למרות זאת לא הצלחתי להמלט מבעיית ההגה החשמלי כבר מהרגע שרכשתי אותו:
במהלך תקופת האחראיות הופיע לי פעמיים הודעת ה steering fail הידועה וכאשר לקחתי אותו למוסך מורשה בצפון פעם אחת נאמר לי שזה עקב השראה חשמלית ובפעם השנייה איפסו לי את המחשב .
כמובן ששוב זה קרא גם לאחר תקופת האחראיות לאחר 3 שנים ואז כאשר לקחתי למוסך לבדיקה נאמר לי שיש תקלה בחיישני מיקום בהגה ויש להחליף את כל ההגה בעלות של 4000 שקל בלבד
כמה מפתיע שפתאום לאחר האחראיות במוסך כבר רצים להחליף.
הבעייה הזאת קוראת לי לעיתים רחוקות ובדרך כלל מסתדרת לאחר כיבוי והדלקה
פשוט לא יאמן שחברה גדולה כזו מנפנפת את הלקוחות עד תום האחראיות ואז מכניסה להם באבי אביהם(סליחה על הביטוי).
פשוט חוצפה
לפי דעתי ולפי מה שאני קורא בפורומים בארץ ובעולם התקלה הזו נפוצה מאוד בכל הרכבים ואף גם בחדשים וחברת פיאט הגדולה פשוט לא יודעת איך לפתור אותה אז הם פשוט מצאו פתרון יעיל ורווחי-להמתין עד תום האחראיות ואז לחייב את הלקוח שקנה רכב חדש שאמור להיות אמין במחיר מופקר לחלוטין .
במקום לקחת אחראיות ולטפל בתקלה ברצינות וכמובן לא לחייב את הלקוח הם פשוט מוצאים דרך להרוויח מכך
לכן שאלתי בעצם - מה אני אמור לעשות במצבי הנוכחי
האם חברת פיאט מוכנה לקחת אחראיות ולהחליף לי את החלק שלמעשה היה מקולקל כבר מהתחלה והיה אמור להיות מוחלף עוד בפעם הראשונה שנכנסתי למוסך (בערך חצי שנה לאחר שרכשתי אותו מהחברה)
תודה

davidka
15-12-10, 14:06
שאלה: האם יש תיעוד לתקלות מהסוג שנפתר ללא חיוב בתקופת האחריות?
האם נרשמה במחשבי המוסך תלונתך והממצאים או חוסר הממצאים לגבי התקלה?

אם תקלות כאלה לא מתועדות בשום מקום - תהיה בעיה להוכיח קיום תקלה שהחלה בתוך תקופת האחריות וחרגה אל מעבר לתקופה זו. אם התקלות והתיקון כולם מתועדים - יש לך עילה לתביעה.

liorwohl
15-12-10, 14:40
וגם אם תסדר את הבעיה, אל תתן למוסך לעבוד עליך בשיטה של להחליף הכל על חשבון הברון...
אפשר לתקן את בעית ההגה בהרבה פחות מ1000 שקל, חפש בפורום על העניין.

amirnili
15-12-10, 14:45
איך אני יכל לבדוק תיעוד של התקלות
למי אני פונה

davidka
15-12-10, 15:44
אתה ניגש למוסך שלך שבו תיקנת את האוטו מהיום שקנית אותו ומבקש היסטוריית טיפולים.
אם זה מוסך מורשה, כל הטיפולים והתאריכים יהיו מתועדים, כולל תקלות קטנות שתוקנו "ללא חיוב" בגין המצאות הרכב בתקופת אחריות ובמקרה שלך - דווקא על אלה אתה צריך לשים את הדגש.

ארילו
15-12-10, 22:14
פנה לשרות הלקוחות של סמל"ת ותלבן את העניין איתם.

אם לא תגיע איתם פתרון משביע רצון נוכל לכוון אותך לבעלי מקצוע אחרים אשר יכולים לתקן את התקלה הזאת.

ניצן
15-12-10, 23:14
הי...
מישהו יודע האם יש אפשרות לקנות עצמאית חלקי חילוף ולהביא למוסך להרכיב?
האם יש אחריות על חלקים אלו?
מבירור שערכתי עם המוסך שלי (מורשה פיאט) נאמר לי כי אם אני קונה חלק עצמאית אין להם אפשרות להרכיב מכיוון שאין ביטוח..
אשמח לעזרה בעניין
תודה

retrohaifa
16-12-10, 23:38
אני הבנתי שיש מוסך בנתניה שמסדר את התקלה בעלות של 600 ש"ח בלבד.

באם אתה אינך מעוניין ברכב יותר, אני מוכן לקחת אותו ממך ולתת לך את הספייס שלי עם הגה תקין :D

לשלי יש 126 אלף ק"מ...אני מוכן לקבל את המקולקלת שלך עם 30 אלף ק"מ.

אגב - חבל שלא השתמשת במצב CITY. זה דבר נהדר לחניות.