View Full Version : נורת מצבר דולקת - פונטו דור1 2000
שלום חברים ושבוע טוב,
הנעתי היום את הרכב בערב, כל הנורות כבו כרגיל לאחר ההנעה ולפתע נורת המצבר נדלקה וסירבה להכבות.
לאחר שהנעתי אותו פעמיים ראיתי שהבעיה לא נעלמת והנורה נשארת דולקת לאחר ההנעה.
מה יכולה להיות הבעיה?
והאם הבעיה מחייבת גרירה למוסך?
השבוע כבר עניתי על שאלה כזאת בפורום, עשיתה חיפוש?
ערב טוב RA20...
דבר ראשון ולפני הכול - בדוק שהרצועה של האלטרנטור אינה קרועה.
אם שללת את זה, הבעיה כנראה באלטרנטור עצמו. מניסיון העבר, ככל הנראה נפרצה דיודה בפרסה, אבל לא מחייב. זה יכול להיות גם ווסת.
לבדיקה אמינה, אני מציע לך בחום לגשת ל "אוטו-סטרט" בחולון. הם יגידו לך בחמש שניות מה הבעיה וגם התיקון יהיה ממש לא יקר יחסית לאחרים.
אהלן דוד,
להגיע לאוטו סטרט חולון אני לא יכול להגיע, אני גר בצפון.
הרצועה של האלטרנטור לא קרועה, היא מסתובבת והאלטרנטור גם מסתובב (הארתי עם פנס בפנים וראיתי).
ניסיתי להניע שוב והמנורה לא דלקה הפעם אך ברגע שהעליתי טורים המנורה שבה לדלוק. מה יכולה להיות הבעיה?
פה ענית סופית על הבעיה: פרסת דיודות נפרצה.
הייתה לי בדיוק אותה תקלה בדייהו שמכרתי לפני 3 חודשים. בטורים נמוכים המנורה הייתה כבויה, בשלב מסויים בזמן נסיעה כשהייתי מעלה סל"ד לכיוון 3000 - הייתה מתחילה להידלק וגם לשחק, פעם לדלוק ופעם לכבות.. הצלחתי למשוך עם התקלה קרוב לחודש, עד שהיא הפכה לדי קבועה והמצבר כבר גסס.. אוטוסטרט מיד קבעו שזו הפרסה. (האמת שלא הצטרכתי אותם, אבא שלי מההתחלה אמר שזו הבעיה אבל רציתי להיות בטוח סופית).
אין הרבה מה לעשות, רק לשפץ או להחליף במשופץ.
עצתי לך לשפץ את שלך, אם יש לך זמן לחכות כמובן.
אז לגרור למוסך או לנסוע ברכב? (20-25 דק' נסיעה).
כמה תיקון כזה יכול לעלות?
בוקר טוב!
אין שום בעיה לנסוע "על המצבר" אפילו חצי יום, כל עוד המצבר טעון טוב בתחילת הנסיעה.
חשוב להימנע מלהפעיל צרכנים בולעי חשמל כגון: מערכת סטריאו עם מגברים, מפשיר אדים, מזגן, חלונות חשמליים, אורות וכו'.
עלות אלטרנטור משופץ היום לדעתי לא פחות מ- 700-800 ש"ח.
בהצלחה
תודה רבה דוד,
אכן מה שאתה אומר נכון, דיברתי עם כמה חשמלאים ורובם אמרו שזה 90% אלטרנטור דפוק אבל לבוא לבדיקה ובמידה וזאת הבעיה אז יש לבצע החלפה למשופץ.
אמרו לי לבוא בנסיעה למוסך ואין צורך לגרר ובמידה ויצטרכו להחליף אלטרנטור זה יעלה מינימום 500 שקל, יותר לכיוון של 800 אפילו.
איזה באסה...
מישהו מכיר חשמלאי טוב ואמין! בצפון (נהריה-עכו) שאפשר ללכת אליו?
וחבר'ה, סעו בזהירות, מסוכן המזג אוויר הזה, כבר ראיתי 4 תאונות הבוקר הזה.
רני כבר המון בעיות יש לך ברכב הזה אה?
מזג אויר זוועה אבל שמתי לב שהרכב נוסע הרבה יותר טוב בחורף ותגובת המנוע הרבה יותר טובה
האם זה קשור לזה שהדלק קר יותר? קראתי פעם משהו על זה
chesh מה המצב? :)
אכן, ביצועי מנוע אטמוספרי (ללא גידוש) מושפעים לטובה בעקבות התקררות מזג האוויר והגורם לעלייה בביצועים הוא רק האוויר הקר יותר. כשהאוויר קר יותר, המולקולות שלו דחוסות יותר וכך, בפעולת היניקה של המנוע, הוא מצליח לשאוב יותר אוויר. החיישנים מזהים יותר אוויר ונותנים במקביל עוד דלק על מנת לשמור על היחס הנכון וכך מתקבלת בערה חזקה וכוח רב יותר.
הקטע עם הדלק הוא דווקא הפוך: ככל שהדלק קר יותר - כך הוא מתפקד רע יותר והדבר נראה בבירור במנועי דיזל.
אהלן עידן,
אתה לא מבין, נשבר לי כבר.. נכון שאני עושה עליו 30 אלף ק"מ בשנה (שנתיים = 60 אלף), אני כבר על יותר מ190 אלף ק"מ (שזה הרבה ועוד לפיאט פונטו זה בכלל הרבה).
אצלי זאת הפעם ראשונה שיש בעיה עם הטעינה/אלטרנטור ובכל זאת, הרכב 11 שנה על הכביש. צריך לטפל בזה למרות שזה עולה הרבה כסף.
דוד איש יקר,
מה יותר משתלם לבצע? לשפץ אלטרנטור קיים או ישר להחליף למשופץ?
ואם אתה יודע כמה זמן צריכה לקחת עבודת שיפוץ כזאת לעומת הרכבת משופץ?
אהלן רן...
בתכל'ס לא צריך להיות הבדל בין אם משפצים את שלך או לוקחים מהמדף אחד מוכן, כל עוד המשפצים עושים עבודה טובה. היות ולא ידוע מה טיב השיפוץ של אלה שעל המדף, אני אישית הייתי מבקש מהמכון לשפץ את שלי והייתי עומד על כך שירכיבו מיסבים מבית טוב (NSK / SKF) ולא ג'אנק סיני. כמו כן, על הדרך הייתי מבקש מהם להגביר את האלטרנטור. הגברה מתבצעת בעזרת ליפוף של הרוטור והסטאטור בחוטים עבים יותר וכך האלטרנטור מסוגל לספק טעינה חזקה ויציבה גם כשצרכנים רבים עובדים בו זמנית וגם בסל"ד נמוך יחסית.
זמני עבודה כולל הגברה, משהו כמו 3 שעות +-
דוד, יש חשמלאים שעדיין עושים ליפוף?
גם אצלי הלך האלטרנטור אחרי 11 שנים הספק לא רע.
הבעייה שאתה בצפון פה נמכר משופץ 350 ש"ח הרכבה עליי .
לכל המעוניינים ברח' וסרמן בת"א
עידכון קטן, לא יודע עד כמה זה משמעותי..
פתחתי מכסה מנוע עכשיו לאחר שכל היום הרכב עמד חניה (פתוחה, לא מקורה) וליד האלטרנטור יש איזה מן פלסטיק שחור שמחובר אליו, הוא היה קצת רטוב ואני חושב שנכנסים לאיזור מים מהגומי שעוטף את טורפדו. (השאלה אם נכנס מים או שנשפכו על זה מים בגלל שפתחתי מכסה מנוע).
אין לי מושג כמה זה משמעותי אם בכלל...
סה"כ מכסה מגן תנסה לייבש עם פן ולבסוף כמובן לא יעזור לך כלום מכיוון שפתחתה את המכסה מנוע וסה"כ נשפך קצת מים
לפי מה שאני מבין זה לא משנה, זה התייבש בעצמו.
אתמול לא פתחתי מכסה מנוע וזה נדלק אז אין לי מושג, אני פשוט לא אתעסק עם זה.
אני אתן לזה עד מחר, נראה מה קורה בבוקר.
דוד, יש חשמלאים שעדיין עושים ליפוף?
אהלן ארילו..
ראה תגובתי לרן בהודעה אחרת שכתב..
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=82965#post82965
בוקר טוב -
עידכון טרי מהבוקר:
אחרי שלפונטו היה קצת קשה להניע בהנעה ראשונה ונורת המצבר נשארה דולקת נסעתי לחשמלאי רכב שאני מכיר. נסיעה של 15 ק"מ בערך. אחרי 10 ק"מ התחילה הנורה להבהב וכבתה. שהגעתי לחשמלאי כמובן שהיא לא דלקה (זה חוק שמגיעים למוסך אז הכל בסדר...לא?) אז הוא בדק טעינה ואמר שהכל מצויין, טוען טוב והמצבר טוב ואמר לי שהוא חושב שזה אולי רטיבות שהיתה בגלל הגשם ושאמשיך לנסוע עד שזה יידלק קבוע ואז לחזור אליו.
כמו כולם, גם הוא אמר שאלטרנטור חדש יעלה עם עבודה בסביבות ה800 שקלים.
בתקווה ליום טוב ויבש!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.