PDA

View Full Version : עזרה בקשר למנורה שנידלקה לי

arturs
05-12-10, 00:19
האלן חברה...קיבלתי השבוע בשעה טובה את המנורות של פיליפס שהזמנתי מאיבאי התקנתי אותם הכל טוב ויפה ועובד מצוין אבל מאז שהתקנתי אותם נילקה לי מנורה על הלוח שעונים עם ציור של מנורה ובפנים סימן קריאה בדקתי שכל החיבורים בסדר וזה אבל היא עדין דולקת לפעמים כשהרכב בתנועה היא ניכבת אבל לרוב היא דולקת אין לי את הספר רכב ואין לי מושג מה בדיוק המנורה הזאת אומרת אז אם יש מישהו שיודע מה זה אני אשמח לדעת

zah
05-12-10, 00:29
התראה שיש נורה שרופה אם אני לא טועה מאחורה

mgoldst
05-12-10, 01:30
תנסה להחזיר את הנורות הקודמות ולראות אם ההתראה נעלמת
תודיע מה מצאת

arturs
05-12-10, 01:59
תנסה להחזיר את הנורות הקודמות ולראות אם ההתראה נעלמת
תודיע מה מצאת

כל הנורות עובדות אבל ולפעמים הנורה הזאת כן ניכבת השאלה אם אני אמשיך לסוע ככה זה יכול לגרום לבעיה בעתיד במשהו?

zah
05-12-10, 02:09
גם לי היתה תופעה דומה ברגע שאתה מקליף מנורה והיא לא בדיוק לפי מה שמצוין בספר רכב מבחינת המחשב עדיין יש מנורה שרופה למרות שהיא עובדת כנראה המנורות שהזמנת לא בדיוק מתאימות.

ברא
05-12-10, 09:47
תבדוק גם את הנורות חניה מקדימה
תפעיל איתות לצד ימין ותראה את הקצב של המנורת איתות בלוח השעונים אחר כך תשאיר האיתות עובד ותלחץ על דוושה הברקס תראה האם הקצב של האיתות משתנה???
תחזור על הפעולה שוב שאתה מדליק איתות שמאלי
אם הקצב משתנה סימן שיש לך קצר במנורות אחוריות ושתיהן נדלקות יחד
תופעה ידועה בקרב מוכניות

avi097
07-12-10, 00:36
שלום ברא
יש לי בדיוק את אותה בעיה שציינת!
כשאני לוחץ ברקס הנורה הצהובה נדלקת והקצב של האיתות השמאלי נהיה מהיר מאוד.האיתות הימני נשאר רגיל.
מה ניתן לעשות?

רפי לין
07-12-10, 17:48
הארקת הפנס האחורי שמאלי אינה טובה.
צריך להסיר את כל הפנס האחורי שמאלי, לנתק את מחברו החשמלי ולנקות את מגע הארקץ הפנס במחבר (חוט שחור) וכן את הפין הנגדי לו בבית הפנס.
בברכה - רפי לין

avi097
11-12-10, 18:56
אני מטפל אצל שמשון, יש צורך להגיע עד אליו או שזה דבר קטן שכל חשמלאי יידע לסדר?
אם כל אחד יידע, אתה מכיר מקום טוב בנתניה שיוכל לסדר לי את זה?
כמה זה אמור לעלות בערך?

רפי לין
11-12-10, 19:47
גש אליהם: http://www.musach.co.il/details.asp?id=222 ובקש את אריה או זאב
ותקבל שרות ויחס מצוינים.
בברכה - רפי לין

Amit
12-12-10, 10:57
הסבר + פיתרון :

הסבר: למערכת התאורה ברכב יש מעגל בקרת זרם כאשר כמות הזרם המגיעה למנורות קטנה ממה שהיצרן קבע יתקיימו התופעות הבאות : איתות מהיר או מנורת התרעה .

פיתרון : חיבור צרכן במקביל לנורה דהיינו נגד הספק שיצרוך את הזרם המתאים להפסקת ההתראות למיניהם

דוגמא :
נשתמש במספרים פשוטים , כאשר הנורה המקורית 12W ומתח הרכב 12V הזרם לנורה I=1A , אם נחבר נורה של 6W הזרם יקטן ל 0.5A ולכן יש צורך לחבר נגד שיצרוך את הזרם הנוסף 0.5A כלומר סה"כ 1A .

כיצד מבצעים את החישוב : P=I^2*R כלומר גודל הנגד הדרוש הוא : 24אום והספק מינימלי של 6W .

עמית

mgoldst
12-12-10, 20:13
לקחת בחשבון שנגדים כאלה הם גדולים וצריכים פיזור חום - לא נגדים קטנים של מעגלים חשמליים
צריך לקבע אותם שלא יתלשו או ירעישו