View Full Version : מס' שאלות בנוגע למולטיפלה שרכשנו זה עתה
לפני שבוע וחצי רכשנו מולטיפלה בנזין 1600 שנת 2003. בעוד שבועיים וחצי יש לנו טסט.
שאלה ראשונה: אנחנו צריכים להחליף את ארבעת הצמיגים (זאת עובדה, לא שאלה). יש כרגע מבצע של לאומי קארד, שמי שקונה דרך "טייר קלאב" צמיג אחד, מקבל שלושה נוספים חינם. עכשיו, אני מודע לכך שהם מקפיצים מחירים במבצעים, אך ייתכן שהפעם זה משתלם. לכן, רציתי לשאול קודם כל, איזה מהחברות שבמבצע הן טובות (FALKEN, GT, HANKOOK, TOYO TIERS, TRIANGLE). אני התקשרתי לשאול לגבי ה-TOYO, והמחיר שייצא לי על ארבעת הצמיגים, כולל התקנה, יהיה 1,350 ש"ח. האם זה מחיר טוב? האם צמיגים מחברות אחרות שבמבצע גם טובים מספיק?
אני צריך לתקן את פתיחת תא המטען באמצעות לחצן שמתחת מושב הנהג (הלחצן כנראה שבור, ובכל אופן זה לא עובד). יש המלצה היכן ניתן לבצע תיקון כזה באזור ירושלים, ומה עלות משוערת של תיקון זה?
באופן כללי, יש באזור ירושלים מוסכים שיודעים להתעסק עם המחשב של הרכב (מלבד המוסך המרכזי שבטח ישחט אותנו במחיר על כל אפצ'י שנעשה)?
תודה מראש,
זאב
מכל הצמיגים שהזכרת, ההנקוק הכי מוכר וידוע שהוא צמיג סביר. אם אתה הולך על משהו מהרשימה, נראה לי שהנקוק עדיף. ראיתי אותו גם מורכב על לא מעט מרצדסים חדשים (כנראה עשו איזה דיל) אז אני לא מאמין שהוא גרוע.
אבל אם אני הייתי צריך לבחור מה להרכיב, הייתי שם עוד 200 300 ש"ח ומרכיב צמיגים ברמה (קלבר/מישלין/דנלופ). ב 1600 ש"ח אתה מלביש את הרכב בצמיגים מעולים כולל הרכבה.
מכל הצמיגים שהזכרת, ההנקוק הכי מוכר וידוע שהוא צמיג סביר. אם אתה הולך על משהו מהרשימה, נראה לי שהנקוק עדיף. ראיתי אותו גם מורכב על לא מעט מרצדסים חדשים (כנראה עשו איזה דיל) אז אני לא מאמין שהוא גרוע.
אבל אם אני הייתי צריך לבחור מה להרכיב, הייתי שם עוד 200 300 ש"ח ומרכיב צמיגים ברמה (קלבר/מישלין/דנלופ). ב 1600 ש"ח אתה מלביש את הרכב בצמיגים מעולים כולל הרכבה.
ממה שראיתי, ההנקוק הם קוראנים, הפאלקן והטויו הם יפנים וה-GT ו-TRIANGLE הם סינים. השאלה היא, אם אתה (או כל אחד אחר) יכול לדרג עבורי את כל חמשת הצמיגים - מהטוב ביותר עד הפחות טוב.
כמו כן, אם יש למישהו מענה בנוגע לשתי השאלות האחרות שבהודעה המקורית שלי.
תודה מראש.
בצמיגים סינים לא הייתי נוגע עם מקל באורך 2 מטר...
מודה ומתוודה שאיני מכיר את הצמיגים היפנים שהזכרת.. משום מה לא נתקלתי בהם מעולם.
שוב, צמיגי הנקוק (ב-LEVEL העממי) הם צמיגים סבירים שיעשו את העבודה בסדר כל עוד לא תשתגע. האחיזה שלהם על רטוב לא משהו ועל יבש סבירה ולא יותר. כמו כן בלאי גבוה.
להנקוק יש נקודת אור בדמות שותפות של חברת מישלין עם היצרן הקוריאני.
אני משוכנע שברמות הגבוהות יותר, האיכות של הנקוק עולה , אבל גם המחירים יהיו בהתאם.
אם היית עובר בראשון לציון, הייתי מפנה אותך לקרוב שלי, "צמיגי עידן". בחור זהב בשם אורן שיעשה הכל כדי שתצא מרוצה ובטיחותי. תריץ שאילתא בגוגל ותמצא אותו בשניה.
צמיגים לא שופטים לפי החברה, אלא לפי הדגם.
למרות זאת, מהיכרות עם הדגמים העממים של החברות שרשמת, סביר להניח כמעט בוודאות שהTOYO יהיו הטובים ביותר, באיזה דגם מדובר?
צמיג שאני מאוד ממליץ עליו לשימוש יומי רגיל הוא הA.DRIVE של יוקוהמה. צמיג נהדר.
כמו שציינו לפני, השאלה היא איזה דגם של כל צמיג.
לגבי פתיחת תא המטען, כנראה שנקרע לך הכבל שעושה את זה.
כמו שציינו לפני, השאלה היא איזה דגם של כל צמיג.
לגבי פתיחת תא המטען, כנראה שנקרע לך הכבל שעושה את זה.
בנוגע לצמיגים, נאמר לי שמהמידה של הצמיג שלי יש להם במלאי רק מהחברות TOYO ו-GT. הדגם של טויו הוא Proxes-TPT והדגם של ג'יטי הוא Champiro-128.
בנוגע לפתיחת תא המטען, מתברר שמדובר בפתיחה אלקטרונית, ופשוט אני צריך להחליף את הלחצן (פירקתי אותו - הוא מתחבר עם פלאג לכבל החשמלי). אם יש מישהו שיודע היכן ניתן להשיג לחצן כזה בירושלים (גם מחלפים), אודה לו מאוד.
היי
גם בבעלותי פיאט מולטיפלה 1.9D שנת 2002 ,
ממליץ לך להשתמש גם בפורום בעלי מולטיפלה בכתובת הזו:
http://multipla.koral.co.il/Front/Tools/homepage.asp
- אם תחטט שם בדפי הפורום מהעבר תוכל למצוא תשובות גם לשאלת פתיחת המטען וכו' - משום מה החיפוש בפורום שם לא עובד וצריך לדפדף ידנית.
ביי
היי
גם בבעלותי פיאט מולטיפלה 1.9D שנת 2002 ,
ממליץ לך להשתמש גם בפורום בעלי מולטיפלה בכתובת הזו:
http://multipla.koral.co.il/Front/Tools/homepage.asp
- אם תחטט שם בדפי הפורום מהעבר תוכל למצוא תשובות גם לשאלת פתיחת המטען וכו' - משום מה החיפוש בפורום שם לא עובד וצריך לדפדף ידנית.
ביי
בקיצור, מתג לפתיחת תא המטען עולה למעלה מ-340 ש"ח. גיליתי שניתן לקמבן זאת עם מתג פשוט, וכך אעשה - בעלות של כ-10 ש"ח בלבד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.