PDA

View Full Version : פיאט פונטו HGT _ רעידות בהנעה

Tomer_HGT
09-10-10, 12:41
שלום רב
שמי תומר, ואני חדש פה :)
עד היום רק קראתי הודעות ולא כתבתי, אך היום החלטתי להכנס ולהרשם לאתר מפני שאני מעוניין לשאול שאלה. *לאחר קריאת חוקי הפורום כמובן :)
יש ברשותי פיאט פונטו HGT שנת 2002 שקניתי לפני חודשיים, לאחר הקניה ביצעתי לרכב יישור קו שכלל טיפול טיימינג במוסך התלתן ( כפי שראיתי שהמליצו עליו פה ) - איני יודע אם הבעיה קשורה לטיימינג או לא, ולא זוכר אם היו רעידות בעת ההנעה גם לפני הטיפול.
הבעיה היא כזאת: בעת הנעה ( אני לא בטוח אם הנעה קרה, או כל הנעה ) הרכב רועד לחצי שניה - שניה בעת סיבוב המפתח, יש לציין שהרכב מניע כרגיל ( חוץ מהרעידה ).
האם מצב זה תקין? אם לא, ייתכן שהוא רועד בגלל שפספסו שן בטיימינג? או, מה יכולה להיות הסיבה?

תודה
תומר

ברא
09-10-10, 14:50
האוטו רועד בגלל תושבות מנוע חלשות אני מציע לך לבדוק תושבות של מנוע במיוחד העליונה

orenhazan
09-10-10, 16:07
כשאתה מניע מתי שהרכב רועד על איזה סל"ד הרכב נמצא?

אין קשר לתושבות מנוע כי אז הרכב היה רועד כל הזמן ולא רק לחצי שניה בזמן ההנעה.

אני כבר כמעט בטוח שאני יודע מה הבעיה רק יעזור אם תענה לי על השאלה.

quadx
09-10-10, 17:19
קודם כל אם ביצעת את יישור הקו במוסך התילתן, סביר להניח ששם לא היו מפספסים שן ברצועה למה? כי דווקא אצלי מצאו שם את הפיספוס שן בטיימינג וסידרו לי אותה שם, כאשר מוסך מורשה של פיאט גרם לכך מהתחלה.
בכל מקרה רעידות לחצי שנייה קיימות גם אצלי ואין אצלי שום בעיה ברכב, זה פשוט האופי של המנוע אתה מניע הטורים טיפה עולים ואז אחרי חצי שנייה הכל מתייצב למקומו.

Tomer_HGT
09-10-10, 18:02
כשאתה מניע מתי שהרכב רועד על איזה סל"ד הרכב נמצא?

אין קשר לתושבות מנוע כי אז הרכב היה רועד כל הזמן ולא רק לחצי שניה בזמן ההנעה.

אני כבר כמעט בטוח שאני יודע מה הבעיה רק יעזור אם תענה לי על השאלה.

זה קורה ממש בעת ההנעה כך שהטורים בדיוק מתחילים לעלות לכיוון ה 1000 סל"ד +.
צירפתי סרטון הנעה כאשר המנוע קר, וסרטון הנעה כאשר המנוע כמעט הגיע לטמפ' עבודה.

הנעה מנוע קר: http://www.youtube.com/watch?v=YE3LllK2LCQ

הנעה מנוע חם: http://www.youtube.com/watch?v=VarR-As9o4s

תודה

orenhazan
09-10-10, 18:09
לפי הסרטונים לא מזהה בעיה תקין לגמרי לפי דעתי אתה פשוט לא מכיר את הרכב.לכן אתה חושב שיש בעיה תנסה להשוות עם HGT אחרת.

Tomer_HGT
09-10-10, 18:22
בסרטון של הנעה קרה, בשניות 9-10 רואים שהמצלמה רועדת ( מונחת על ההגה ), ובסרטון של מנוע חם בשניות 2-3 - אם זה תקין, אז סבבה.
אני ינסה לחפש HGT אחרת להשוואה.
בנוסף, לאחר ההנעה בסרטון שהמנוע חם- כאשר הסל"ד נמצא קצת מתחת ל 1000 ( בסרטון-שניות 3-11 ) , אם מגבירים את הווליום - ניתן לשמוע מין רעש מוזר מהמנוע ברקע ( מין רעש כזה של צרצור ) האם זה תקין?
תודה רבה

orenhazan
09-10-10, 23:35
בסרטון של הנעה קרה, בשניות 9-10 רואים שהמצלמה רועדת ( מונחת על ההגה ), ובסרטון של מנוע חם בשניות 2-3 - אם זה תקין, אז סבבה.
אני ינסה לחפש HGT אחרת להשוואה.
בנוסף, לאחר ההנעה בסרטון שהמנוע חם- כאשר הסל"ד נמצא קצת מתחת ל 1000 ( בסרטון-שניות 3-11 ) , אם מגבירים את הווליום - ניתן לשמוע מין רעש מוזר מהמנוע ברקע ( מין רעש כזה של צרצור ) האם זה תקין?
תודה רבה

תומר קצת קשה דרך המחשב להבין על מה מדובר. הבעיה שיש לך מצריכה בדיקה פיזית של הרכב.