View Full Version : המלצה לצמיגים:155/80/13 או 165/65/14
שלום לכולם,
ברשותי פנדה 2005, מתלבט אם לרכוש צמיגים במידה 155/80/13 על חישוקי הברזל המקוריים או להחליף לחישוקי סגסוגת קלה 14" עם צמיגים 165/65/14 כמו בדגמים עם חבילת התוספות.
מה המלצתכם? מה ההליך החוקי לשינוי המידה ברשיון? התנהגות הרכב?
בתודה מראש,
שמוליק
לדעתי למידת הצמיג כמה שיותר רחבה.. אני הייתי הולך על ה165
הייתי ממליץ לך קודם ללכת למכון הרישוי כדי לברר בידיוק איזה מידות אתה יכול לשים.. כדי שלא תהיה פאדיחה.
כדי לאשר את התהליך, אתה מחליף את הצמיגים, הולך למכון הרישוי(איפה שעושים טסטים)
ושם הם מאשרים לך ורושמים לך את המידות ברישיון רכב
Stefan Shpunk
03-10-10, 09:33
נשמח גם אם תעדכן בסופו של דבר האם ניתן להחליף לצמיגים מסוג 14 מבחינה חוקית ומה כלול בתהליך.
לדעתי למידת הצמיג כמה שיותר רחבה.. אני הייתי הולך על ה165
הייתי ממליץ לך קודם ללכת למכון הרישוי כדי לברר בידיוק איזה מידות אתה יכול לשים.. כדי שלא תהיה פאדיחה.
כדי לאשר את התהליך, אתה מחליף את הצמיגים, הולך למכון הרישוי(איפה שעושים טסטים)
ושם הם מאשרים לך ורושמים לך את המידות ברישיון רכב
מצטרף להמלצה המודגשת. לפעמים יש הפתעות כגון תת דגם שאינו מאושר לשינוי וכו.
גם לי היתה את אותה הדילמה, התקשרתי למרכז השירות של פיאט ולאחר שיחה עם נציג שלחו לי במייל אישור חתום לשינוי מידת הצמיג והג'נט ממידה 155/80/13 למידה 165/65/14 על מנת שאוכל ללכת למשרד הרישוי ולאשר אותם ברישיון.
אצלי אישרו את זה גם בלי לדבר עם מחלקת שירות או משהו, כי המידה כתובה באוטודטה ובספר רכב.
retrohaifa
08-06-13, 09:58
איך התחושה עם צמיגים גדולים יותר ובחתך נמוך יותר? אני מתלבט האם להשקיע את הכסף הנוסף בג'אנטים חדשים וצמיגים יקרים יותר או להישאר עם ה-13 המקוריים.
אני לא יכול לענות לך על זה כי כשהיה לי 13 הם היו בני 6 יבשים וכמובן שהשיפור היה ענקי, אבל לא בגלל המידה, אלא סתם כי זה צמיג חדש.
אני מניח שהשדרוג שווה את הכסף אם 1- אתה רוצה את המראה של ג'אנטים יפים, שאין ב13 כמעט, 2- אתה אוהב לנסוע בצורה לא הכי רגועה והחתך הענק של ה13 מפריע.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.