התחבר

View Full Version : מנוע HGT

I-gnat
16-09-10, 17:35
שלום, אחרי סיבוב נוסף בHGT שלי במהירות לא הכי חוקית.
ועצירה התגלה לו צליל מאוד מוזר של המנוע (שמממש אבל ממש מזכיר דיזל).
ישר קפצתי למוסך הקרוב ואחרי הוצאת השמן נמצאו חלקיקי מתכת בשמן. והמוסכניק טוען שזהו כנראה אחד ממיסבי הבוכנות. :confused:
ולא שווה לבצע איזשהו תיקון אלא להחליף מנוע באחד אחר. :mad:

אז השאלה לי אליהם איפה..??? איפה ניתן להשיג מנוע כזה במצב טוב מאוד עד מצויין ואיך אני אמור לדעת שהוא באמת יהיה טוב???

וכך גם מה המחיר של חיה שכזו..:o

גיא .ב
16-09-10, 17:55
כדאי לבדוק במוסך התלתן, יש מצב שיש להם מנוע שיתאים ל HGT.

ליאור23
16-09-10, 18:02
דבר ראשון אל תשלול אוברול, ויכול להיות מאוד שקיבלת חוות דעת מוטעית.
תלך אך ורק למוסך התלתן, הם מכירים את המנוע בעל פה, שם תקבל פתרון.
ואם אתה מחפש מנוע אני מכיר פירוקיה שיש שם מנוע מhgt מושבתת.
ויש לך גם את שחר פה מהפורום, דבר איתו, יש לו Hgt לחלקים. יכול להיות שהוא עוד לא מכר את המנוע, והרכב שאצלו הוא היה של מישהו מהפורום וזה רכב מוכר פה.
אל תסתפק בחוות דעת אחת ובייחוד לא של אחת שלא שמבין טוב מאוד את המנוע המסובך הזה.

מקווה שהכל יסתדר לך והנזק יהיה מזערי, עשית בדיקה לרכב לפני הקנייה, אם כן אז תבדוק את עניין האחריות לגבי המנוע.

שחרון
16-09-10, 22:35
אכן יש לי מנוע במצב מצויין! עם 118 אלף קילומטר צור קשר!

idango
17-09-10, 01:46
המנוע אצל שחר עדיף , הוא השמור ביותר. המנוע של הצהובה מלוד שליאור מתכוון חטף בומבה ואמינות לא תמצא שם . יום טוב

orenhazan
17-09-10, 08:05
רק אל תשכח שחר דבר חשוב שאתה מוכר את המנוע לא תהיה אפשרות להחליף מספר מנוע ברישיון הרכב מכיוון שאתה לא מוסך או משווק מורשה אחר מטעם משרד התחבורה.

ליאור23
17-09-10, 08:24
למה לא אורן?
יש שטר מכר לכל מנוע לא?

orenhazan
17-09-10, 08:32
למה לא אורן?
יש שטר מכר לכל מנוע לא?

בשביל להוציא שטר מכר אתה חייב להיות עוסק בתחום. תאר לך שכל אחד היה יכול למכור מנוע ולאפשר שינוי ברישיון הרכב.
קח לדוגמה את המאגר בראשון שהוא מוכר לך מנוע הוא דואג להוציא שטר מכר למנוע עם חותמת שלו על השטר מכר שהוא מכר לך את המנוע כי הוא מאושר לכך.
אין מצב שאתה קונה מנוע מאדם פרטי ואתה יכול לשנות את מספר המנוע ברישיון למרות שאפשר לעשות קומבינה עם אחד מספקי החלפים. אבל אני כרגע מדבר על מה חוקי ומה לא.
לגבי השלבים של החלפת מספר המנוע אתה חייב שהרכב שממנו פורק המנוע יופיע במחשבי משרד הרישוי כמושבת.
דבר שני אתה צריך לדאוג לשטר מכר עם מספר המנוע המפורק וכמובן אישור וחותמת עסק על שטר המכר של אותו מקום שמכר לך אותו. דבר שלישי אתה חייב גם שמוסך מורשה של משרד התחבורה גם יבצע את ההחלפה כי גם בלי חתימה שלו על הרכבת המנוע שהגיע מפירוק לא תוכל לבצע את ההחלפה במשרד הרישוי.
כל השלבים שתיארתי מבוצעים כבר על ידי מי שמוכר לך את המנוע מה שאתה צריך זה רק לגשת עם שטר המכר לאחד ממכוני הרישוי ולבצע את השינוי.

מקווה שהבהרתי קצת.
גמר חתימה טובה וצום קל לאלה שצמים.
אורן חזן.

שחרון
17-09-10, 10:51
ממה שאני הבנתי ותקן אותי אם אני טועה! כל מוסך מורשה יכול להוציא שטר מכר למנוע ולאשר אותו. הרכב מושבת. העיקר שההחלפה תתבצע במוסך מורשה של המדינה.
המוסך מוציא שטר מכר בודק מנוע ומספר שילדה ומעביר אותו לרכב אחר וחותם . כאילו המוסך מכר לו את המנוע.
מבדיקתי דרך מישהו שעוסק בחלקי חילוף ובאתרי האינטרנט השונים!

orenhazan
17-09-10, 11:13
ממה שאני הבנתי ותקן אותי אם אני טועה! כל מוסך מורשה יכול להוציא שטר מכר למנוע ולאשר אותו. הרכב מושבת. העיקר שההחלפה תתבצע במוסך מורשה של המידה.
המוסך מוציא שטר מכר בודק מנוע ומספר שילדה ומעביר אותו לרכב אחר וחותם . כאילו המוסך מכר לו את המנוע.
מבדיקתי דרך מישהו שעוסק בחלקי חילוף ובאתרי האינטרנט השונים!

אתה לא טועה כל מוסך מורשה של משרד התחבורה יכול לבצע את מה שתיארת עכשו.

ודרך אגב אני מחכה לאלטרנטור ממך שלא תמכור אותו ביחד עם המנוע.