PDA

View Full Version : יעוץ בנוגע לפיאט פונטו

Xebu
12-09-10, 16:49
שלום אנשים, לאחר מחשבה עמוקה ובירורים נרחבים אני דיי סגור על הפיאט פונטו ספייס ELX

רק ברשותכם מס' שאלות:
1. אני בחור לא קטן (1.90-1.95) סביר להניח שיהיה לי בכלל נוח ברכב?
2. אני יודע שהרבה יהיה פה "משוחדים" אבל איך הפונטו ספייס ביחס לסיאט איביזה או לפולקסווגן פולו?

ולשאלה השנייה שלי:
ראיתי פונטו ספייס ELX יד2 (שלפי האתר יד2 הוא נורא נמוך - הרוב שם עם 4 ידיים לפחות) עם 110K ק"מ שנת 2001 כל מיני תוספות כמו גאנטים וכ"ו (זה לא קריטי לי) עם טסט עד 09/2011
והוא דורש עליה 21אלף (המחירון הוא 19.7)
אתם מאמינים שהרכב יהיה שווה מעל המחירון?

תודה על העזרה.

eli_h1
12-09-10, 17:34
אני איהיה איתך הכי אמיתי בעולם! אני כרגע מציע את הרכב שלי גם למכירה. הרכב שלי הוא יאנג SX וכל מי שמתעניין לא ממש ממהר לפתוח את הארנק ולרוב הם מציעים מחירים מגוחחים כמו 10 /11 אלף והרציניים יותר בסביבות ה14 אלף ככה שקשה לי להאמין שתמכור את הרכב בעתיד במחיר גבוה ובטח שלא מעל המחירון.
בנוסף לידעתך ישנם שני מחירונים לוי יצחק (שרוב הקונים הולכים לגביו והוא לא משקף בכלל את מחיר הרכב בפיאט)
ומחירון יד 2 (שהמחירון די הוגן וראלי)(רוב המוכרים הולכים לגביו)
ככה שעניין שני המחירונים יעשה לך עוד יותר צרות במכירה ככה שאל תשלם מעל המחירון הגבוה בשום מצב.

ליאור23
12-09-10, 17:39
נכון אלי אתה צודק מאה אחוז.
אל תשלם מעל המחירון, תקנה רכב מוזנח ומתפרק ותשלם 5 אלף מתחת למחירון ואז תשקיע בתיקונים 10 אלף, אבל תעדיין תרגיש גבר ששילמת מתחת למחירון. מאשר לשלם על רכב מיד פרטית וקילומטר נמוך ושמור מעט מעל המחירון, במיוחד על elx שהיא הרבה יותר אוטו מהיאנג.
למה אתה קונה רכב בשביל להנות ממנו או בשביל למכור אותו, עוד לא קנית כבר מחשבות על מכירה.
השוק מוצף בפונטו כשרובם מהשכרה או ליסניג וכדומה, לכן אחת שמורה ראויה למחירון ואף יותר מכך.

Xebu
12-09-10, 17:42
אני מתייחס רק למחירון יד2 - גם על קנייה וגם על מכירה.
בשום רכב שהיה לי לא הסתכלתי כמעט על מחירון לוי יצחק.

Xebu
12-09-10, 17:44
נכון אלי אתה צודק מאה אחוז.
אל תשלם מעל המחירון, תקנה רכב מוזנח ומתפרק ותשלם 5 אלף מתחת למחירון ואז תשקיע בתיקונים 10 אלף, אבל תעדיין תרגיש גבר ששילמת מתחת למחירון. מאשר לשלם על רכב מיד פרטית וקילומטר נמוך ושמור מעט מעל המחירון, במיוחד על elx שהיא הרבה יותר אוטו מהיאנג.
למה אתה קונה רכב בשביל להנות ממנו או בשביל למכור אותו, עוד לא קנית כבר מחשבות על מכירה.
השוק מוצף בפונטו כשרובם מהשכרה או ליסניג וכדומה, לכן אחת שמורה ראויה למחירון ואף יותר מכך.

אני לא חושב ישירות על מכירה, אני פשוט שואל אם זה באמת יעלה על הדעת שרכב עם נתונים יבשים כאלה (לא ראיתי את הרכב בעין ולא לקחתי אותו לבדיקה ולא כלום) יעלה כ1.5אלף מעל המחירון, שוב - הכוונה היא לנתונים יבשים כמו 110K ק"מ ויד 2 וכ"ו

ליאור23
12-09-10, 17:53
לא יודע מה עולה ויורד על הדעת, אבל אני את הelx שלי מכרתי ב2000 ש''ח מעל המחירון והיא הייתה יד 5, אבל מטופלת עם היסטוריה מלאה ומושקעת מאוד.
וחוץ מזה אמרת שיש מגנזיום ותוספות למיניהם, מה חשבת שזה בא חינם, וכן על הנייר נתונים של יד 2 ו110 אלף ובמידה והרכב שמור שווה מחירון ואף יותר, מאוד נדיר למצוא פונטו עם נתונים כאלה

Xebu
12-09-10, 18:54
לא יודע מה עולה ויורד על הדעת, אבל אני את הelx שלי מכרתי ב2000 ש''ח מעל המחירון והיא הייתה יד 5, אבל מטופלת עם היסטוריה מלאה ומושקעת מאוד.
וחוץ מזה אמרת שיש מגנזיום ותוספות למיניהם, מה חשבת שזה בא חינם, וכן על הנייר נתונים של יד 2 ו110 אלף ובמידה והרכב שמור שווה מחירון ואף יותר, מאוד נדיר למצוא פונטו עם נתונים כאלה

ציטוט מהמודעה:
"רכב מהמם ק"מ נמוך מאד טסט לשנה מלאה צבע שחור -נדיר לפיאט +ג'נטים מגנזיום .מערכת שמע.מזגן מקפיא.עבר טיימינג וטיפול עכשיו רכב נדיר יד שניה פרטי לחלוטין מתחייבת בבדיקה שאסי גיר מנוע"

בדגם הELX אני מניח שהרכב לא מגיע עם גאנטים מגנזיום בצורה מקורית אם זה כלכך מייקר, אנא תקן אותי אם אני טועה.
ולידע כללי - במה תורמים ג'אנטים ממגנזיום (זה החישוק ברזל שהצמיג מורכב עליו, לא?) ואיך בכלל אפשר לראות או לברר אם זה באמת נכון?
הרכב האחרון שהיה לי זה דייהו סופר רייסר שנת 96' שהלך לעולמו לפני כשבועיים אז מעולם לא הצטרכתי או התעניינתי בזה :confused:
מהבחינה של הק"מ והשנתון - בהנחה ששני הרכבים דומים בעלות, יש עדיפות לרכב שנתון 01' ELX שעבר 110K (שנחשב לקצת לשנה) או לשנתון 05' Dynamic שעבר 140K (שנחשב להרבה לשנה)?

תודה.

וברשותך אבקש עוד שאלה:
עד עכשיו הייתי עם הסופר רייסר שהביא תוצאות נכבדות (בטווח המחיר שלו) עם מנוע של 1500סמ"ק ו90כ"ס - העובדה שאני "יורד" עכשיו למנוע של 1250סמ"ק עם 80כ"ס זה יביא לי "אכזבה" בתוצאות נסיעה? או שהדבר מתקזז עם ההבדלי שנתון?

ליאור23
12-09-10, 19:33
בוא צא מנקודת הנחה שהרייסר שהייתה לך כנראה הייתה עם 40 50 כוח סוס אולי, המנוע היה עייף וגמור אם היא הלכה לעולמה.
הelx קלה מאוד ו80 כוח סוס בהחלט מספיקים וחסכוניים.
תמיד עדיף שנתון מתקדם, בתנאי שהרכב טופל, לפונטו יש ג'אנטים שהגיעו מהחברה בתוספת תשלום, יכול להיות שזה מה שיש לו ויכול להיות שהוא רכש סט משל עצמו, אין לך מה לבדוק תסתכל בתמונות מה יש לו שם.
ולפי הנתונים שציטטת הרכב שווה בדיקה בהחלט.

Xebu
12-09-10, 21:08
בוא צא מנקודת הנחה שהרייסר שהייתה לך כנראה הייתה עם 40 50 כוח סוס אולי, המנוע היה עייף וגמור אם היא הלכה לעולמה.
הelx קלה מאוד ו80 כוח סוס בהחלט מספיקים וחסכוניים.
תמיד עדיף שנתון מתקדם, בתנאי שהרכב טופל, לפונטו יש ג'אנטים שהגיעו מהחברה בתוספת תשלום, יכול להיות שזה מה שיש לו ויכול להיות שהוא רכש סט משל עצמו, אין לך מה לבדוק תסתכל בתמונות מה יש לו שם.
ולפי הנתונים שציטטת הרכב שווה בדיקה בהחלט.

הרכב לא הלך לעולמו - אני קורא לזה ככה כי נהרסה הסעפת יניקה והמצערת אוויר והעלות תיקון היתה בסביבות ה4000ש"ח (שביחס לרכב שהמחירון שלו הוא 5אלף זה לא תיקון משתלם) אז הרכב נמכר בגרושים.
אבל למרות זאת - הרכב היה אצלי בערך שנתיים וחצי עד שנמכר.

והסיבה שאני שואל לגבי השנתונים היא מכיוון שהוא דורש 21אלף עבור הELX שנתון 2001 וישנו רכב ליד העבודה שלי (גיאוגרפית הרבה יותר קרוב מהELX שנמצא כשעה וחצי נסיעה באוטובוס בשביל לראות את הרכב) שהוא גם פיאט פונטו רק שנתון 2005 עם 140אלף ק"מ גם יד2 והוא דורש על הרכב 29אלף על דגם Dynamic שהבנתי שהוא היותר מאובזר בשנתונים האלה - ואני מודע שזה קפיצה של 8 אלף שקלים, השאלה היא האם הוא שווה את הצורך לגרד מתחתית הכיס את ה8אלף להשקיע ברכב שחדש יותר ב4 שנים, או לקחת שנתון 2001 ב21אלף ועם היתרה לבצע שינויים כאלה ואחרים.

eli_h1
12-09-10, 23:25
שמע אין רק שחור ולבן בטוח יש באמצע רכבים עם שנתון 02 /03 שמורים ומטופלים במחירים יותר זולים .
רכב שנת 2005 שעבר 140 אלף פירושו רכב שיש לו בלאי מואץ .
וליאור, שלא תבין לא נכון, הרכב שלי שמור ומטופל לא פחות טוב מהרבה רכבים, רק בלי כל המגנזיום והספוילרים ומהערכת שמע כי כל זה פחות מעניין אותי.
ומה לעשות שאנשים ששומעים מחיר גבוה כמו XEBU או שקופץ להם רכב עם שנתון יותר חדש בסביבות אותו מחיר, או שפשוט יורדים מהעסקה ומחפשים את הרכב המוזנח והזול (שזו טעות גם לפי דעתי )אך מה לעושת זה השוק.

Xebu
13-09-10, 01:01
שמע אין רק שחור ולבן בטוח יש באמצע רכבים עם שנתון 02 /03 שמורים ומטופלים במחירים יותר זולים .
רכב שנת 2005 שעבר 140 אלף פירושו רכב שיש לו בלאי מואץ .
וליאור, שלא תבין לא נכון, הרכב שלי שמור ומטופל לא פחות טוב מהרבה רכבים, רק בלי כל המגנזיום והספוילרים ומהערכת שמע כי כל זה פחות מעניין אותי.
ומה לעשות שאנשים ששומעים מחיר גבוה כמו XEBU או שקופץ להם רכב עם שנתון יותר חדש בסביבות אותו מחיר, או שפשוט יורדים מהעסקה ומחפשים את הרכב המוזנח והזול (שזו טעות גם לפי דעתי )אך מה לעושת זה השוק.

דבר ראשון שמי צביקה :)
דבר שני שאין הרבה שנתון 02/03 ומה שיש זה או ידני (ואני מחפש אוטומט) או שאלה ידיים 4/5 עם רכבים שעברו 170-190אלף או שאלה רכבים במקומות כמו אילת שאין שום סיכוי בעולם שאני אגיע לאוטו או שהאוטו יגיע אלי...
אני מודע לזה שלהרבה אנשים פה יש פיאט וזה פורום פיאט אבל - מה הייתם אומרים על פולו שנ 01/02 לעומת הפיאט elx באותו שנתון? מבחינת נוחות נהיגה, אבזור, עלויות וצריכה וכ"ו?

תודה רבה מראש.

danielkochin
13-09-10, 01:18
אני חושב ששנתון מתקדם יותר תמיד טוב יותר לאמא שלי יש פונטו דינאמיק 2006 שהיא זהה ל2005 וכן אין מה לעשות שיושבים בפנים היא מרגישה יותר חדשה משלי (hgt 2001) אני הייתי בוחר בשנתון הגבוה יותר בלי לחשוב פעמיים ו140K לשנת 2005 זה סביר זה לא אוטו שלא נסע כן אבל זה סביר.
הכי חשוב שתבדוק איך האוטו טופל ככה זה בפיאט אם מטפלים בא טוב היא מראה אמינות מעולה וגם הפוך.

ליאור23
13-09-10, 18:23
דניאל 140 אלף זה לא סביר בכלל לרכב עם מנוע קטן כמו של הפונטו, זה יוצא כ23 אלף לשנה שזה המון ואני עוד חישבתי את זה כשהרכב הוא שנת 2005 ומ2004 הוא על הכביש. יכול להיות שהוא עשה יותר בשנה, גם חשוב לדעת אם הילומטרים נעשו בתוך העיר לרוב או מחוץ לעיר.
וכן תמיד עדיף כמה שיותר קרוב לשנה הנוכחית.

Xebu
13-09-10, 19:02
דניאל 140 אלף זה לא סביר בכלל לרכב עם מנוע קטן כמו של הפונטו, זה יוצא כ23 אלף לשנה שזה המון ואני עוד חישבתי את זה כשהרכב הוא שנת 2005 ומ2004 הוא על הכביש. יכול להיות שהוא עשה יותר בשנה, גם חשוב לדעת אם הילומטרים נעשו בתוך העיר לרוב או מחוץ לעיר.
וכן תמיד עדיף כמה שיותר קרוב לשנה הנוכחית.

מז"א שזה לא סביר לרכב עם מנוע קטן כמו הפונטו?
אם אני ארכוש את הELX 2001 עם ה110K יכול להיות שהוא יחזיק לי עוד 50-60K בלחץ והמנוע יהיה כבר עייף ויתחיל לגמגם?

ליאור23
13-09-10, 19:41
לא הסברתי את עצמי נכון.
התכוונתי לומר שנסועה של 24 אלף לשנה לפונטו זה הרבה, ואם המנוע יטופל כמו שצריך וחלקים שהם בלאי יוחלפו בזמן, אין סיבה שהמנוע יילך. כמובן שישנה שחיקה גבוהה עם נסועה כזאת.

Xebu
14-09-10, 02:16
שאלה נוספת - מנסה לנצל את האשכול הזה במקום לפתוח אשכול חדש.

מישהו יכול להמליץ על מוסך אמין של פיאט בנתניה או באזור? מוסך מורשה הכוונה.
והאם יש לפיאט אולמות תצוגה באזור נתניה או באזור השרון?

תודה רבה.

ליאור23
14-09-10, 08:54
בטח שיש , מוסך שחר מורשה פיאט. אחד הטובים ברשת והכי מומלץ באזור הצפון

Xebu
14-09-10, 21:09
ראיתי פונטו שבתמונות נראת טוב, אבל הצבע שלה הוא שחור - ולמרות כל הניסיונות והידע החיפושי שלי בגוגל לא הצלחתי למצוא עוד פונטו בצבע שחור.
פיאט פונטו ספייס שנתון 2001 שווקה בכלל בארץ בצבע שחור? והאם אפשרי במכון מבדק (בזמן הבדיקה שהרכב יעשה) לבקש מהמקום לבצע בדיקה כלשהי לבדוק אם בעל הרכב צבע את הרכב על מנת להסתיר משהו אולי?

ליאור23
14-09-10, 21:15
אתה לא צריך לבקש, זה חלק מהבדיקה, יופיע תחת ''מרכב'' אם אני לא טועה, הם בודקים עם מכשיר כלשהו כמה שכבות צבע יש על הרכב.