![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Guest
|
זה נקרא לעבוד בהרמוניה עם התיבה הרציפה
![]() נסיעה רציפה, עם תכנון טוב, ללא יותר מידי בלימות ותאוצות, ותאמין לי שאתה תקבל גם את הצריכה הזו. איך אתה חושב שאני מקבל 11.5 עכשיו עם הפונטו הנוכחית? |
![]() |
#12 |
Guest
|
אוקי גדעון... גם נכון... ככל שהטורים נמוכים ככה הצריכה מועטה..
אבל בכל זאת... רכב עם מנוע 1.2???? אם תתן לתיבה טורים נמוכים כל הזמן (מתחת ל-3) יעצרו אותך על עיקוב תנועה.... ממש צריך להיות רגוע בקטע הזה.. אני שומע את המנוע מ-2.5/3 אלף סיבובים מתחיל לעשות רעש... ומיד אני מבין שיש צורך בדלק אז ככה שגם אני שומר... בקשר לשאלה, אני מבין שלרוב בעלי הפונטו יש צריכה של 11, אז אני לא מיחס חשיבות אמרו לי במוסך לבדוק ידנית, למלא.. לנסוע.. ולמלא שוב ולבדוק... |
![]() |
#13 |
Guest
|
לא רשמתי סל"ד נמוך, רשמתי נסיעה רציפה. מה זה אומר? זה אומר תכנון נסיעה טוב.
תאוצה לא חדה ופתאומית. שאתה מאיץ תוסיף גז בהדרגה, ושאתה מגיע למהירות הרצויה, אל תרפה מהדוושה ותחזיר כל כמה שניות, אלא שמור על לחיצה קבועה ככל שניתן, על מנת לשמור על מהירות קבועה. כמה שפחות בלימות (שוב, עקב תכנון נסיעה נכון). מכיוון שבלימה גוררת תאוצה. אם תבחין ברכב בולם מרחוק, תרפה מדוושת הגז, ותן לרכב להאט לבדו. הפחתה במהירות אינה אומרת בהכרח בלימה. כללי נהיגה בסיסיים לדעתי... אני בעזרת הדברים האלה בקלות קיבלתי צריכת דלק של 13 ק"מ לליטר עם הELX הקודמת. התיבה הרציפה רק עוזרת. היום אני גם בקלות מקבל צריכות דלק מכובדות של 11 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית, ואפילו 15.4 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית עם הפונטו הנוכחית. אל תשכח שאצלי זה קצת יותר מסובך לקבל את הצריכה הזו מאצלך ![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
לא ידעתי שעדיף להשאר על טורים קבועים מאשר לדאוג שהטורים ישארו נמוכים...
פחות מאמץ למנוע פחות צריכת דלק (הגיוני לא???!!) בכל זאת.. אני מאמין כי לך יש יותר נסיון עם התיבה הרציפה (מן הסתם) אנסה את השיטה שלך, אחזיר לך תשובה עם ישנו שינוי... תודה גדעון.. |
![]() |
#15 |
Guest
|
בשמחה לירן.
יש לי, או יותר נכון, היה לי ניסיון של שנתיים עם התיבה הרציפה, למדתי להנצל אותה כמו שצריך. זה שהגיר משתתף בתאוצת הרכב רק תורמת. |
![]() |
#16 |
Guest
|
אז אני מה עושה זה כל פעם יש ניצול בכוח הדחיפה מהתאוצה ואז לוחץ קלאץ וטורים יורדים למצב סרק רגיל ולוחץ דוושת בלם לשם האטת או עצירה והאם זה חוסך את הצריכת דלק או שמא?
|
![]() |
#17 |
Guest
|
וואללה גדעון אני מתכנן את הנסיעה שלי הכי טוב שאני יכול. אני תמיד עושה את אותה טעות, אני בודק את צריכת הדלק שלי לפי מחשב הרכב ומכיון שהרבה זמן לא איפסתי אותו אז הוא כל הזמן מראה לי 11 ק"מ לליטר שזו הצריכה שלי לכל אורך המיכל עד שהוא מתרוקן, לכן רשמתי שהצריכה שלי היא 11 ק"מ לליטר למרות שהיא יותר טובה מכך. היום אני אאפס את מחשב הדרך ואני אראה באמת כמה אני עושה.
נ.ב. התיבה הרציפה פרטנרית מעולה לשיפור צריכת. לפי דעתי אחת התיבות האוטומטיות הטובות ביותר בעולם הרכב. |
![]() |
#18 | |
Guest
|
צטט:
מה גם שכאשר אתה בהילוך, ועוזב את דוושת הגז, המצערת סגורה לחלוטין, וכמות הדלק שנכנסת בסופו של דבר למנוע הינה מזערית. עדיף שתיתן למנוע לבלום את הרכב, מאשר להשתמש בבלמים כל שניה. ועוד על זה, יש הרבה שטוענים שאם מגיעים לכיכר נאמר, במהירות נמוכה, בהילוך שני לדוגמא, ולא לוחצים על המצמד, במצב שבו הרכב רועד מעט, המנוע לא משתמש בדלק כלל. מה שקורה זה שהוא מניע את עצמו מכח האנרציה. אגב, מנסיון על רטוב, הרכב לא נכבה בהילוך שני במהירויות מגוכחות ממש, וגם לא רועד בכלל. |
|
![]() |
#19 |
Guest
|
גדעון אני אוסיף על מה שאמרת:
בפונטו (דור ראשון, ודור שני) כאשר הסל"ד הוא מעל 1,500 ועוזבים את דוושת הגז המנוע לא מזריק בכלל דלק למנוע. אפשר להרגיש את זה אם נוסעים בהילוך ראשון בסל"ד גבוה, ואז עוזבים את דוושת הגז, ממש מרגישים מתי המחשב מתחיל שוב להזריק דלק למנוע. |
![]() |
#20 |
Guest
|
תודה רבה לגדעון וארילו על העצות מועילות
![]() ואגב לארילו, אז כמו שאמרת כאשר הסל"ד הוא מעל 1,500 ועוזבים את דוושת הגז המנוע לא מזריק בכלל דלק למנוע. אז מה שאני עשיתי זה עוזר לחסוך דלק או שאני משגע את המנוע? ושוב תודה לכם |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד