![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX
|
![]()
טיפה ארוך אבל אנא נסו להקדיש זמן ולקרוא עד הסוף.
היום בבוקר נסעתי עם האוטו ונסע רגיל, וגם שחזרתי בסביבות איתו ב- 14:00 לא היה שום דבר. הנעתי את הרכב שוב ב16:00 בצהריים, ואיך שהנעתי כבר הרגשתי שמשהו מוזר קורה .. ריח חריף מאוד בלתי מובן(זה לא מריח כמו דלק ולא כמו שמן שרוף) , והרבה עשן לבן, הסל"ד נפל לאיזור ה600 ועלה בחזרה ל900, והמנוע כמעט רצה להתכבות בעצירות. נסעתי איתו 2 ק"מ ואז עצרתי וכיבתי, פתחתי מכסה מנוע לבדוק שמן ומיים - הכל מלא. ניסתי להניע, והיה רעש של סטרטר לחצי שניה וכאילו כל החשמל באוטו נפל ולא רצה להניע בערך רבע שעה(למה?) אחרי שהצלחתי להניע שוב -שמעתי רעש מוזר מאגזוז יצאתי וראיתי את אותו עשן לבן סמיך שיוצא גם בסרק, -וגם שככל שהסל"ד גבוהה ככה יוצא יותר עשן לבן. כמו כן האגזוז רועד די בפראות, משתעל(גם בסרק). האוטו שנת 2001 עם 90,000 ק"מ , מטופל במורשה עם ספר טיפולים כל השנים, פלאגים וסט חוטי הצתה פעם אחרונה ב81,000 ק"מ כמו כן כמובן טיפול גדול ב80 נעשה שמנים, פילטרים, תרמוסטט, פארפלו לארדיטור, משאבת מים, ניקוי בית מצערת, ועוד ( טיימינג ב74 אלף ק"מ לפני שנתיים) יכול להיות שמדובר בדלק מהול ?(אתמול מילאתי פולטנק כהרגלי בתחנת דלק שאני רגיל למלא כבר מעל שנתיים-סד"ש) לא נדלקה מנורה של מנוע . טמפ' מנוע הייתה תקינה, בחצי. ממה שקראתי יכול להיות חיישן חמצן תקול - זה יכול להיות? אלה התופעות שהוא עושה? ממיר קטילטי סתום? מחר בכל מקרה אני הולך למוסך מורשה, אבל אני פתחתי את הנושא לקבל פחות או יותר דיאגנוזה וגם לשאול האם כדאי לנסוע עם זה ככה מחר או להזמין גרר? זה מסוכן ועלול לגרום נזק למנוע? מחיר לחיישן חמצן במורשה וחנות חלקי חילוף? תודה לעוזרים. נערך לאחרונה על ידי plats : 08-01-12 ב 20:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו 16v ELX שנת 01 אוטומט. פיאט פונטו 8v שנת 06 ידני
|
נשמע כמו ממיר.
![]() |
#3 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX
|
טוב מסתבר שהיייתי קצת אופטימי, אבל לצערי היה מדובר בראש מנוע, אחרי שגררתי את האוטו למוסך ובדקו, ראו שיש פריצה - האוטו היה יומיים במוסך והוחלף ראש מנוע, ההייתי לאורך כל התהליך.
לטובת הפורום: מה שעשו בשביל לוודא שאכן הראש פרוץ והוא לפרק את ה4 פלאגים ולהכניס צינור עם לחץ אוויר ולראות אם המיים של הראדיטור קופצים - והם אכן גלשו וקפצו. מה שקרה זה שבצלינדר מספר 1(הכי שמאלי) אחרי הפירוק היה כולו מלא מי פארפלו, וזה היה הריח המוזר שדיברתי עליו. (המנוע למעשה עבד על 3 צילנדים ובגלל זה לא סחב וגמגמם) בראש עצמו נוצרה אכילה וחור ליד המעברים של המים והשמן המנוע לא התחמם לקו האדום או משהו בסגנון, אבל למעשה זהו בלאי טבעי של 11 שנים לפי הסבר המוסך. כשהוציאו את פלאג בצילנדר מספר 1 בצד הכי שמאלי יצא ממנו אדים של עשן (הפלאג היה מן הסתם רותח - והראה בוודאות עם האדים שהוא נגע במים) מזל שהייתה לי הרגשה לא לנסוע עם האוטו, אחרת היו נתפסים הבכונות והיה הולך לי כל המנוע תודה למוסך שמשון ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו 16v ELX שנת 01 אוטומט. פיאט פונטו 8v שנת 06 ידני
|
מה העלות של תיקון ראש וכל המסביב?
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מעוניין בשאלה לגבי פונטו ספייס 2001-2003 (גיר רציף,אוטומטי,טיפטרוניק) | nadavt | יעוץ ברכישת רכב | 9 | 20-09-13 21:02 |
פונטו ספייס ELX רציף - פירוק בית מצערת, ניקוי מנוע צעדים, חיישן חמצן, קראנק | plats | פונטו - טכני | 4 | 05-09-11 08:46 |
מנוע "מגמגם" - ספייס 2001 16V גיר רציף | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 9 | 15-08-10 13:20 |
פונטו ספייס 2001 אוט' - רק רציף? | IGAL | פיאט כללי | 7 | 04-02-08 22:47 |
פונטו ספייס עם מנוע מגמגם | פורום הגראז' | 18 | 15-01-07 02:10 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד