![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
אונו 1.4 מודל 94 - רעש המתחזק עם עליית הסל"ד.
אתמול העיר לי [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] הגדול כי מתחת למכסה המנוע בוקע רעש חדש - הוא טען שמדובר ברעש של בריחת אוויר מאיפשהו.
ירדתי אל הרכב, כמו שלי זה נשמע - מדובר ברעש של מיסב כלשהו כנראה. בהתנעה קרה הרעש מורגש יותר, לפעמים הרעש נעלם, לפעמים הרעש חוזר בצורה יותר חזקה. כשמכסה המנוע סגור - מרגישים ברעש. המנוע מתנהג כרגיל כמובן. הרעש נורא מזכיר לי את צלילי משאבת המים שלי כמו שנשמעו לפני 3 שנים, כששבועים אחרי היא החלה לנזול והפולי שלה החל לעשות שמיניות מדליקות ![]() לצערי, אני לא מצליח לאתר את מקור הרעש במדויק והדבר שממנו אני פוחד הינו מותחן רצועת התזמון. האם מותחן של רצועת תזמון יכול לגרום לרעש מעצבן ומתגבר עם הסלד? הצמדתי ראשי אל מכסה הטימינג, אני חושב שהרעש לא בוקע משם, אלא מאחור - אך רוצה להיות בטוח - ולא מתחשק לי להתחיל לפרק חצי מנוע כדי לבדוק אותו פיזית, אלא אם יאמרו לי שהדבר יתכן. כיצד ניתן לבדוק את משאבת המים / אלטרנטור ? האם ריפוף החגורה וסיבוב עם היד אמור לתת אינדיקציה כלשהי ? ניסיתי לשחק עם הפולי של משאבת המים לצדדים בעוד החגורה מתוחה כרגיל - לא הרגשתי חופש כלשהו. לסובב כמובן לא ניתן. אין גם כל שינוי בטמפרטורת המים, המנוע לא מתחמם. בשלב זה אני נמנע מלנסוע ברכב, אלא משתמש בו רק לנסיעות חיוניות שאיני יכול לוותר עליהן, אם יהיה לי זמן - מחר אני אקפוץ למוסך כללי שישמיע דעתו. אשמח להכוונתכם / עזרתכם. |
|
|
![]() |
#2 |
Guest
|
הנה רעיון שאתה יכול לנסות ליישם:
קח מוט ברזל ישר, בעזרת חבר / אח / שכן / דוד תצמיד קצה אחד שלו למשאבת המים, ואת הקצה השני תצמיד לאוזן. ככה תוכל לגלות האם הרעש משם או לא. (או שתשתמש בסטטוסקופ). |
![]() |
#3 |
Guest
|
עדכון, במידה וזה מעניין מישהו.
התנעתי הרכב כשהמנוע קר, הרעש הופיע, כיביתי . יצאתי מהרכב ושלפתי החוצה את מותחן רצועת האביזרים, רופפתי הרצועה והסטתי אותה מהפולי של המנוע. התנעתי - אין רעש. כל הנראה מדובר באלטרנטור / משאבת מים. המותחן תקין. את משאבת המים סיבבתי ביד, יש טיפונת חופש בציר, לא משהו לא תקין. באלטרנטור אין שום חופש מורגש - אך הוא מקור הרעש. הלבשתי עליו רצועה נוספת שבידי, סיבבתי אותו מהר עם היד - הרעש הופיע. אממה, הרעש מזכיר לי בעיה של מיסב, אם כי, אין שום חופש בציר האלטרנטור, כלום, נאדה. היתכן שמדובר ברעש שמקורו בבעיה אחרת באלטרנטור ? בכל מקרה, אני מניח שלשפץ יעלה לי פחות מלהחליף במחודש (400-600 ש"ח לחלק, עבודה עליי, לצערי מנסיון. אני מחליף אלטרנטור כל שנתיים בערך, אין לי מושג מה הסיבה, החיווטים תקינים וכו', אולי בגלל עומס בגלל מגבר...). |
![]() |
#4 |
Guest
|
שיפץ אלטרנטור
שלום לך!
שיפוץ אלטרנטור- פעולה פשוטה יחסית. לאדם טכני (עם קצת ידע והבנה במנוע חשמלי - כי זה אותו דבר רק עובד הפוך) פותחים מס' ברגיםשמחזיק את כל הכלוב של האלטרנטור . מפרקים בזהירות בודקים את הפחמים . אם יש צורך - מחליפים והחשוב ביותר מקור הרעש מחליפים מיסבים (עלותם עשרות שקלים ) ויש לך אלטרנטור משופץ.... |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד