![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Evo
|
בעיית זיהום אויר בטסט - מחשב מנוע לא מתאים
שלום.
ברצוני לספר על החוויה שעברתי בשישי האחרון. קניתי את הרכב שלי במרץ 2008, הטסט היה עד נובמבר 2008. הרכב 2002 SX ידני. בטסט הרכב נכשל על זיהום אויר ובעקבות כך פניתי למוסך "יחדיו" מורשה פיאט ברעננה. במוסך בדקו ונאמר לי שהבעייה נעוצה בכך, שמותקן ברכב מחשב ניהול מנוע לא מתאים! המחשב המותקן הוא לחיישן למבדה אחד, וברכב ישנם שניים. זאת הטענתם הסיבה לזיהום. נראה שהמוסך שעשה את השיפוץ (לא מורשה כנראה) הזמין מחשב לא מתאים. ידוע לי שביולי 2007 הרכב עבר שיפוץ מנוע ועוד כל מיני עבודות. בבדיקת הרכב לפני הקנייה לא נתגלה שום דבר חריג (למעט סימני פתיחה של ראש מנוע, שידעתי שעשו). החלפת המחשב עלתה לי 2700 ש"ח (אחרי הנחה של 10%). הרכב עבר בלי שום בעייה את הטסט ולומר את האמת נראה שהוא גם נוסע הרבה יותר חלק. מישהו יודע על המוסך הזה? האם הם הוגנים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
מחשב הישן נשאר אצלך או שהם לא החזירו לך אותו ?
מי אמר שבטיפול מנוע שבוצע ב2007 הוחלף מחשב ? אם יש לך ניירת מהמוסך שהחליף ( דאז) וקיימת אחראיות , במידה והם שמו מחשב הלא מתאים - אפשר לפנות אליהם ולדרוש החזר כספי /לתבוע אותם על זה .
![]() |
#3 |
Senior Member
|
המחשב לא נשאר אצלי.
לצערי אין לי שום ניירת מהטיפול שבוצע ב- 2007 יכול להיות שאפשר לאתר את המוסך שעשה את העבודה. אני אדבר עם הבחור שקניתי ממנו את הרכב (מכיר אותו). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
חבל שלא לקחת את המחשב ...
אני כבר רואה איך הם מגלגלים על חשבונך 2500 ש"ח לאחד שכן יתאים לו את המחשב . הרי הוא היה תקין , רק הדגם היה שונה . אפשר היה גם לפרסם ולמכור אותו במחיר מוזל ולכסות חלק מהעלויות . אולי שווה לקפוץ אליהם ולבקש אותו , אין שום סיבה שהם לא יסכימו לתת לך אותו , במידה ולא זיכו אותך במחיר היחסי שלו /עשו הנחה משמעותית . דבר איתם , לדעתי שווה את המאמץ של שיחת טלפון .
![]() |
#5 |
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
זה פשוט.
תגיד למוסך שאתה צריך את המחשב הישן, שדיברת עם המוסך שהתקין אותו ואיימת עליהם בתביעה ולכן במידה והוא תקין הם ישלמו לך עליו 1000 ש"ח. אולי יצליח ואולי לא. (שיטת מצליח)
![]() |
#6 |
Senior Member
|
דיברתי איתם היום.
הם אמרו לי שהמחשב נמצא במוסך ושאני מוזמן לבוא לקחת אותו. עכשיו רק נשאר להבין מה אני עושה איתו ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
1.במידה ודיברת עם בעלים הקודמים והוא איתר קבלות על הטיפול ההוא , תנסה לפנות למוסך ( הרי יש לך את ההוכחה ביד ) ולדרוש מהם החזר כספי ( לפחות חלקי ) .יכול להיות שהם יגידו שלא אתה שלמת , אבל בסופו של יום אתה אכלת אותה . במקרה של סירוב אני במקומך לא הייתי מהסס לפנות בכתב לאיגוד המוסכים . זה עניין עקרוני פשוט , מה גם שלא זול .
שילמד לקח להבא . 2. אופציה שניה - צלם אותו ופרסם למכירה/מסירה , איך שבא לך .
לנצ'יה , כי לחיות צריך עם אופי ![]() נערך לאחרונה על ידי eliko1976 : 23-11-08 ב 18:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
עדכונים: לקחתי את המחשב הישן מהמוסך.
מסתבר... המחשב הזה הוא כנראה מחשב משופץ מאי-ביי. על המדבקה שעל צידו התחתון כתוב: Injection Correction UK Pad No REU59F M2 אני מקווה לפחות שהבעלים הקודמים לא שילמו עליו מחיר מלא. תמונות מצורפות של המחשב העבריין.
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
מה שרואים בתמונה זה בעיקר...גוף קירור.
איפה נמצא ה"מחשב" הזה ברכב? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
אני לא סגור על זה, אבל הבנתי שזה אמור לשבת מתחת למסנן אויר באיזה מקום.
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מחשב נותן פקודה לא חוקית לגיר{מנוע} | moris | מריאה - טכני | 3 | 31-12-08 23:20 |
[למכירה] מחשב ניהול מנוע HALTECH E6X חדש | dudi lancia | מכירה | 0 | 11-10-08 21:02 |
בעיית זיהום אויר בספייס 2001 SX60 | Wiking | פונטו - טכני | 31 | 28-07-08 09:13 |
כישלון בטסט על זיהום אוויר (אונו שנת 95) | פורום הגראז' | 15 | 08-08-07 20:56 | |
ספייס SX 01 - מחשב מנוע מזייף? | פורום הגראז' | 1 | 25-04-07 22:34 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד