![]() |
|
![]() |
יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
גרנדה פונטו - כמה שאלות
אני רוצה להחליף את הפונטו שלי 2001 וחשבתי לרכוש גרנדה חדשה מתלבט אני מחפש ידני1.2 או1.4 האם המנוע שלהם זהה לפונטו והאם יש את אותה מערכת הגה חשמלי כמו בפונטו הקודמת
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
לפני ההחלפה הייתי מציע לך לנהוג על אחת כזו ולהחליט.
באופן אישי לא אהבתי את הרכב בעיקר בשל היות המנוע עצל. (דגם 1.4 תיבה רובוטית) אם היו מייבאים לארץ דגמים מעט חזקים יותר אז כנראה שהייתי חושב אחרת. אינני יודע אם המנוע זהה אך ההגה החשמלי נשאר כולל מצב CITY.
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 28-01-08 ב 17:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
כחובב מושבע של מותג "פיאט" באמת שאני מצטער לכתוב את זה אבל אל תתקרב לגרנדה פונטו.
רמת אבזור מבישה, מנועים מיושנים וחלשים ותיבת הילוכים בעיתית. חוץ מעיצוב אין ברכב הזה כלום. אם הייתי עומד בפני רכישת רכב חדש, הייתי בודק 2 אופציות: הסוזוקי סוויפט והמאזדה 2. שניהם עם מנועי 1500 סמ"ק, תיבה אוטומטית איכותית ויבואן שאיכפת לו מהלקוחות שלו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
צטט:
לפי נתוני היצרן הכ"ס והמומנט טובים יותר מהפונטו ספייס היבואן הורי מחיר לגרנדה יש מבצע לעובדי חברת חשמל ב 92K לחדשה נשמע מעניין |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
דווקא הגיר הידני בסדר. גם הרובוטי בסדר גמור, עניין של לתפעל את התיבה כמו שהיא אמורה להיות מתופעלת.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
כתבנו בצפון
|
זאב, לא מדובר על הגיר הידני- הוא בסדר גמור. התכוונתי לרובוטי, סליחה אם הטעתי אותך.
בקשר לתיבה הרובוטית המזעזעת: אומנם בפיאט התפעול שלה יותר נוח מהתיבה בטויוטה למשל, אבל עדיין זה לא מתקרב אפילו לתיבת הילוכים אוט' רגילה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
![]() ![]() לגרנדה פונטו יש "רק" 5 כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר, ועוד ציוד בטיחות שלא מוכר לך באונו כמו לדוגמה - ABS.............. המנוע של הגרנדה הוא מודרני לחלוטין, בעל צריכת דלק נמוכה ביותר. ונכון, "רק" 8 שסתומים. אז מה ?. בזכות זה יש לו זמינות כוח גבוהה בסל"ד נמוך. תיבת ההילוכים היא אומנם רובוטית אבל נחשבת כאחת מהטובות שיש. להזכירכם, בטויוטה קורולה החדשה יש תיבה רובוטית אבל בגלל שזה טויוטה את כולם זה לא מעניין וקונים אותה כמו עדר. איבזור - מה חסר לך ? רדיו דיסק מקורי (מי צריך שטות כזו, מה עושים איתו שרוצים רדיו יותר משוכלל ?) בקרת אקלים דיגיטלית (עוד משהו שרק יכול להתקלקל), חלונות חשמל מאחור (לא מעט מהרכבים האירופאיים באים בלי זה). לגרנדה יש תא מטען אחד מהגדולים בקטגורייה. 5 מבוגרים נוסעים בה בלי קושי רב. תיקלוט ותפנים - הגרנדה פונטו תוכננה ונבנתה עבור אירופה ולא חשבו בה אפילו טיפ טיפה על ישראל. הגרנדה תוכננה שיהיו לה סידרה של מנועים חסכוניים בדלק וזו אחת מהסיבות הגדולות להצלחת פיאט באירופה עם הרכב הזה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
כתבנו בצפון
|
סטונדנט, יש לי פיאט אונו, נכון.
בוא מתמקד ברשותך באבזור שיש לי באונו לזה שיש בגרנדה פונטו: 2 חלונות חשמל קדמיים מקוריים, מזגן מקורי, נעילה מרכזית מקורית. מה יש בגרנדה?! אותו דבר. הרכב נמכר באירופה ברמת אבזור גבוהה- למה לא בישראל??? היבואן יחליט בשבילי באיזה רמת אבזור לקנות את הרכב?! לגבי צריכת דלק גם אצלי היא נמוכה ביותר. תא מטען פתחתי וראיתי בגרנדה- אותו דבר כמו באונו. הר"ד המקורי משתלב יפה בקונסולה ומונע ממני להיסחב עם הפאנל. אפילו ידיות בצבע הרכב סמל"ת לא מספקים, הם צריכים להבין שזה רכב שנת 2008, לא אונו משנות התשעים. לגבי בטיחות- בתאונה חזיתית ב- 100 קמ"ש עם אונו ופונטו גרנדה- נהג האונו ייפגע קשה וזה בפונטו פחות. אין מה לעשות- הטכנולוגיה מתפתחת. נערך לאחרונה על ידי stio : 28-01-08 ב 21:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אני לא מבין למה אנשים נתפסים לצבע הידיות ברכב? דווקא בשחור זה נראה טוב יותר.
ההסתייגות היחידה שיש לי מהרכב, היא שהוא מגיע ללא גלגל רזרבי. אישית, לי זה מפריע. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
אומנם הרבה מאוד אנשים אין להם שום טיפת מושג איך מחליפים גלגל אבל תמיד יהיה מישהו שיעזור להם מהסביבה או חברת החילוץ. אבל מה יעשו אם בכלל אין גלגל רזרבי. חוק מטופש ודבילי של המדינה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
גרנדה פונטו, כן! אבל המכירות קטנות | פיאט כללי | 13 | 28-01-10 20:10 | |