![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX
|
מנוע מסרב להניע לאחר ראש מנוע
שלום לכולם
בעקבות קריעת רצועת הטיימינג עשיתי היום ראש מנוע לפונטו ELX שלי לאחר סיום העבודה המנוע מסרב להניע יש קומפרסיה ואפשר לסובב את הקראנק ידנית יש ניצוץ פלאגים יבשים מכל אלו אני חושד שיש בעיה שגורמת לאי הזרקה... מה יכול לגרום לכך? על פי היינס מכוונים טיימינג כאשר הגל זיזים נעול והקראנק עם כל הבוכנות באותו גובה אך יש שתי אופציות להגיע למצב הנתון (כאשר 1,4 בדחיסה או כאשר 2,3 בדחיסה) איך מחשב הרכב מזהה בין השניים? תודה בן |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
בהיינס מצויין שיש חיישן מצב קמשאפט על גבי מכסה השסתומים אבל לא מצאתי אותו אצלי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
במנוע אין מצב שהקראנק עם כל הבוכנות באותו גובה. ואין מצב ששתי בוכונות נצמצאות באותה העת בדחיסה.
ספר מעט מי שיפץ את הראש ומה בדיוק נעשה. האם נבדקה הקומפרסיה עם שעון ?. דוד.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
כמו שדוד אמר אין מצב שכל הבוכנות באותו גובה. אתה צריך שבוכנות 1 ו4 יהיו למעלה (יש סימנים ברורים על הקמשאפט והקראנקשפט וגם על הגיר ליתר ביטחון).
אני הייתי חושד כמו שאמרת בחיישן שעל הקראנקשאפט בצד ימין למטה - לדעתי לא חיברו את הקארקנשפט כמו שצריך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
בדגם הזה ספציפית בוכנות 1,4 ו 2,3 עובדות ביחד (הכוונה שהן באותו גובה בכל זמן, לא באותו פעימה לדוגמה אחת דוחסת והשנייה פולטת וכו'), כמו כן אין סימונים על הפולי של הקאמשפט מכוון שהוא מחובר ללא שגם ולכן ניתן להרכיב אותו איך שרוצים ביחס לציר עצמו, לפי דעתי חיישן ה TDC שעל הקראק אינו קשור להזרקה מכוון שהמחשב לא יכול להבדיל בין נקודה מטה של סוף עבודה לזו של סוף פליטה ולכן הוא אחראי על ההצתה בלבד. אני מחפש חיישן שמציג למחשב את מצב גל הזיזים אך לא מצאתי שום דבר כזה על הראש מנוע
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
לא נכון שבדגם הזה ספציפית בוכנות 1,4 ו 2,3 עובדות ביחד.
אם אתה מצפה לתשובות כדי להגיע לפתרון הבעיה. ענה על השאלות. ![]() דוד.
![]() |
#7 |
Junior Member
|
היי דוד
היום בבוקר הייתי מול המנוע הפתוח וראיתי בעצמי את הכל הבוכנות באותו גובה (בנקודה ספציפית של סיבוב הקראנק), ושוב הכוונה אינה שהן עובדות ביחד אלא מבצעות פעולה הפוכה (עבודה/יניקה או עבודה/פליטה). בכל מקרה שתי צילינדרים נבדקו מדגמית ע"י שעון קומפרסיה על מנת לשלול בעיה בטיימינג ונמצאה קופרסיה תקינה. אני עדיין חושב שהבעיה בהזרקה |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
פתח את מסנן האוויר והתיז פנימה מעט ספריי קרבורטור. נסה להניע, אם יש סימן להנעה, הבעיה בהזרקה.
ושוב אני כותב, אין מצב שראית את כל הבוכנות באותו הגובה בקצה הצילינדרים. המצב אפשרי באמצע הצילינדרים. דוד.
שאלות בנושאים טכניים נא לפרסם בפורום. לכעוס ולהעלב הם, להעניש את עצמך על טעותם של אחרים. ![]() נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 06-08-12 ב 22:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
הכוונה באמצע הצילנדר בדיוק
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
בוקר טוב לך בן.
עם כל הכבוד, התרשמתי מהתגובות שלך שלא אתה עשית את שיפוץ הראש. למה ? משום שלא ענית על שכתבתי "ספר מעט מי שיפץ את הראש ומה בדיוק נעשה." לא בכדי כתבתי את זה. גם לפי התגובה האחרונה שלך, נראה שצומת הלב שלך אינה לכיוון פתרון הבעיה. מאחל לך הצלחה. דוד.
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מנוע כבה במהלך פקקים ,מניע קשה לאחר נסיעה . | francis_r | אונו - טכני | 9 | 14-05-12 23:42 |
מנוע נכבה שתי דקות לאחר הנעה (SX2001) | dsela | פונטו - טכני | 5 | 17-11-11 14:41 |
נורת מנוע דולקת לאחר כיבוי מנוע פתאומי-עזרה? | YuriFink | פונטו - טכני | 3 | 11-11-11 20:34 |
צריכת דלק גבוהה לאחר ראש מנוע ! | Rotem | פונטו - טכני | 5 | 23-03-09 23:53 |
מנוע(?) פועל לאחר כיבוי. | gamba | בראבה - טכני | 2 | 05-09-08 02:37 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד