![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
מנוע "מגמגם" - ספייס 2001 16V גיר רציף
שלום לכולם,
זמן רב שלא כתבתי פה, גם מחוסר זמן, וגם כי בלי עין הרע הרכב התנהג כמו בובה (במיוחד אחרי החלפת רדיאטור שפתרה סופית כל עליה קלה בטמפ' שהיתה בעבר). היום הרכב פתאום ללא התראה, לאחר נסיעה קצרה, החל לגמגם. לא נדלקת נורית בקרת מנוע (תקינה - נדלקת בסיבוב מפתח). לא יוצא שום עשן מהאגזוז, מים ושמן תקינים. בהגעה למהירות וסל"ד שיוט (כ-2000) לא מורגש גימגום. בעמידה מורגש. בהעברת הילוכים בין N - R - D מורגש. במהירות נמוכה, וסל"ד מתחת ל 2000 מורגש (משמע נסיעה ללא לחיצה על הדוושה). בהאצה (מעמידה או תוך כדי נסיעה) מורגש גימגום. מה החשוד העיקרי בנושא זה? חשבתי בהתחלה על בעיה במצתים / הכבלים שלהם, אבל זה אמור להדליק את הנורת אזהרה לא? החשוד השני שחשבתי הוא מערכת הדלק - משאבת דלק? אינג'קטור סתום? אשמח לעצה. חשבתי אם זה יותר לכיוון של הדלק, לנסות לשים מחר תוסף (פעם אחרונה שמתי לפני כ10K), ולגמוע את כל המיכל, ואולי על הדרך לעשות שוב ניקוי מצערת (למרות שנוקה לפני חצי שנה).
![]() |
![]() |
#2 |
מנהל
הגלגלים שלי: ספייס HGT
|
שלום רון.
הייתה לי בעיה דומה מעוד למה שאתה מתאר, בסופו של דבר זאת הייתה משאבת דלק. תבדוק עם אתה יכול לבודד אותה/להחליף. כמה כ"מ האוטו עבר ?
![]() |
#3 |
Senior Member
|
180K
אין לי האמת אפשרות לנסות להחליף אותו, ולצערי גם אין לי שעון לבדוק לחץ דלק. למקרה וזה כן יהיה משאבה, יש עלות משוערת ידועה (במורשה פיאט)? (שאכין את הכיס...)
![]() |
#4 |
מנהל
הגלגלים שלי: ספייס HGT
|
אין לי מושג, עשיתי לבד.
אתה יכול להתקשר לסודאי לברר מחיר של המשאבה, ולראות אולי שווה לך לעשות לבד.
הבית שלי SM Tuning נערך לאחרונה על ידי Michael : 14-08-10 ב 05:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
יכולים להיות מס' גורמים, כגון כויל, מצתים, משאבת דלק, בית מצערת מלוכלך.
כמו שנאמר, צריך לבדוק לחץ דלק, אולי רק פילטר דלק נסתם. אפשר לנסות להחליף כויל עם פונטו אחרת רק לצורך בדיקה. בזמן שכויל מתחיל למות(לזייף), לא נדלקת נורת התראה. בכללי צריך גם להיתחבר עם מחשב ולראות את הנתונים בזמן הגימגום. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
צטט:
מצאתי בחיפוש קצר ברשת משאבת דלק של "בוש" לספייס, בעלות של כ-600 שקלים, אז אני משער שהעלות במורשה (המשאבה אכן של "בוש" במקור?) תהיה מעט גבוהה יותר + עבודה. אגב, היום בבוקר הנעתי את הרכב - רגיל לחלוטין. קניתי חומר לניקוי מערכת ההזרקה, שפכתי למיכל והתחלתי לנסוע. ב-2 דקות הראשונות הרכב התנהג רגיל לגמרי, לאחר מכן התחיל מעט לזייף, ולאחר כ-5 דקות נסיעה כבר הזיוף מורגש לכל אורך הנסיעה, גם בנסיעה רצופה על סל"ד שיוט (כלומר הבעיה החמירה אל מול אתמול). אני מבין שאין מנוס מלגשת למוסך ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
עידכון:
הגעתי למוסך הבוקר, תוך חצי דקה כבר עלו על התקלה - חוטי הצתה. צמת חוטים מקוריים + עבודה: 620 ש"ח. כמובן שהבעיה נעלמה, ובנוסף גם נעלמו הרעידות הקטנות והמעצבנות שהיו בעצירה, ומורגש שיפור קל גם בתגובת המנוע (אם כבר שילמתי כל כך הרבה, לפחות יצא שזה פתר עוד משהו...).
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
מהיא צמת החוטים מהיכן לאן?
האם הכוונה לצמת החוטים מהמחשב לכל החיישנים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
יאיר הבחור מדבר על חוטי הצתה, מהסלילי הצתה לפלגים.
הגמגום נבע מבריחת ניצוץ.
![]() |
#10 |
Senior Member
|
סער צודק, טעיתי קצת בהגדרה, שכן זה לא צמת חוטים, אלא פשוט 4 חוטי ההצתה.
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
אונו 1.4 - מנוע התחמם + הופעת "טחינה" (כ"ע) | solomon yacov 111 | אונו - טכני | 35 | 30-12-10 17:14 |
פונטו ספייס 2001, למה הכוונה ב"שמור"? | him084 | יעוץ ברכישת רכב | 9 | 20-08-09 01:41 |
אוטו רועד ו"מגמגם" במהלך הנסיעה | liorgl611 | פונטו - טכני | 2 | 02-03-09 18:22 |
החלפת פילטר גיר רציף (אוטומט) המלצה מ-"שמשון" | student | פונטו - טכני | 2 | 31-03-08 00:24 |
שאלה לגבי טורים "משחקים" , ספייס 2001 | aflalo | פונטו - טכני | 4 | 21-03-08 15:41 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד