![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Guest
|
אמנם אני עם פיאטים רגילות, ובכ"ז:
בפיאט מוכרים כרגע מסרק הגה הידראולי (כולל תפוחים) חדש מהקרטון ב-1380 ש"ח לפונטו דור ראשון. מכיוון שמשופץ עולה בערך אלפיה, אין ספק שזה שווה את ההשקעה. עבודה עוד 200 ש"ח. |
![]() |
#12 | |
Guest
|
צטט:
שמע אורן, לומר על רכב שיבואן מביא ביבוא סדיר [לא משנה כרגע שהגיעו בערך 8 כאלו] שלא יודעים איך לאכול אותו; עם כל הכבוד שיש לי לסמל"ת , זו לא בעיה שלי. אם הם לא יודעים לטפל ברכבים שהם מביאים הנה , אל תנפחו בלונים, וגם אל תביאו לי "מומחים" בתוך המוסך עצמו שמתיימרים להבין על מה הם מסתכלים בכלל. אני לא צריך לספר לך בטח מה היה פה פעם עם אלפא-רומיאו , או סיטרואן וכו. עד שהביאו מהנדסים ועד שערכו השתלמויות עברנו פה 20 פעם את ליל הסדר. הוציאו לאנשים את הקישקע. אני לא רוצה להיטפל דווקא לסמל"ת באמת שלא, כבר עברתי תחלואות עם קרסו גם ועוד כל מיני. זה נכון שהבראבו HGT היא מכונה מסובכת, אפילו בבריטניה מודים בזה , אבל אי אפשר לנגן על אותו מיתר כל הזמן ולטעון "זה רכב נדיר, אנחנו לא נוגעים". זה לא מקצועי ולא לעניין. חבל , אח"כ אנשים רוכשים מוצר ואין להם עם מי לדבר. אז אני אכלתי חול, גם קצת קש, אבל אני חייב להודות שזה שווה את זה. בחיי שכן. קשה לי לומר את זה על הרבה רכבים אחרים, אבל הבראבו היא עוף חריג פה גם לטובה , וגם מידי פעם לרעה. |
|
![]() |
#13 |
Guest
|
NirBentovim אתה צודק במאה אחוז כל מילה בסלע מה שנשאר לי זה רק להשתתף עם דעתך ואתה צודק זה עצוב.
|
![]() |
#14 |
Guest
|
ביום רביעי הגיע הזמן והאוטו הוכנס למוסך שמשון ביהוד למטרת טיפול 60,000 . דבר ראשון אין מה להגיד היחס שאתה מקבל מהמוסך הזה הוא יחס מדהים, תקבל תשובה על כל שאלה, תקבל הסבר על כל פעולה, תקבל הסבר על כל פגם בצורה ברורה ובסבלנות נדירה אצל מוסכניקים בארצנו הקטנטנה.
דרך אגב, הגעתי למוסך הזה גם כי הוא די קרוב לבית וגם כי חיים שותף די פעיל במועדון ותורם לו רבות וגם עקב המלצות שקיבלתי מהחבר'ה בפורום. אז ככה הפעולות שבוצעו על האוטו מסוג פונטו ספייס ELX 80 ספידגיר הינן: ניקוי מע' הזרקת דלק+ ניקוי בית מצערת ממונעת וכיול מערכת. הוחלף מסנן שמן+ שמן פיאט 10 / 40 החלפת רפידות בלם+ נוזל בלמים DOT 40 מש' גלגל אחורי (אין לי מושג מה זה). סט נעליים+ דרמים חריטה. החלפת רצועת טיימינג (דבר חשוב מאוד לבדוק בדגם זה כי רצועה כזאת הולכת המנוע עלול להפגע בצורה קשה מאוד לפי ההסבר של חיים). מותח חגורת תזמון. מותח אלטרנטור נייד. החלפת חגורת מזגן / אלטרנטור . סה"כ יצאנו בנזק של 2,650 ש"ח. אין לי מושג אם זה זול , יקר או בסדר גמור אבל הייתי מאוד מרוצה מהשירות. בנוסף, הוחלפו שני צמיגים קדמיים של קונטיננטל לצמיגים מאותו הסוג (כרגע אני לא זוכר את שם הסוג אבל תשאלו את גדעון בטח הוא יודע) שעלו 590 ש"ח. נ.ב. שעות העבודה על האוטו היו כ- 7 שעות מ7:30 עד 14:00. אשמח לקבל מכם תגובות על העלויות ועל כל מה שאתם רוצים. בברכה, ליאור ![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
תיקונים, טיפולים ותקלות בפיאט
לאורן, אני זוכר היטב מעבודתי (במוסך קובלנץ) את צרת נתוק המדחס ב HGT.
יש תקלות שללא תמיכת יצרן ומהנדסיו אף מוסך לא יצליח לגלות את סיבתן ולכן חשוב שמוסך יקבל וגם יקרא, יבין ויפנים ידיעונים טכניים (בולטין טכני). לגבי השרות ב"מוסך שמשון יהוד", אז גם אני מטפל ומתקן את מכוניות הפיאט של משפחתי (5) וכל מה שהם עושים ואומרים קדוש בעיני כי מגמתם היא מה שטוב למכונית ומה שטוב ללקוח. שמשון וחיים בנו, הפקידה תמר וכל העובדים ממוקדים בדרך זאת. חבל שלפעמים יש לקוחות שלא מבינים זאת ומסתכלים רק על המחיר ולא על איכות, אמינות, הגינות, יושר ודייקנות. בברכה - רפי לין ![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
טוב שטיפלת בטיימינג עכשיו ליאור. ב ELX הקודמת שלי, לא עשו טיימינג ב 60K, ולמזלי הרכב היה בסדר. (אני טיפלתי בזה ב 80K)
המחיר נשמע בסדר גמור, טיפול תקופתי הוא דבר חשוב (לא משנה לפי אילו הוראות, יצרן או מצפון). צמיגים? ![]() או EP, או CP, על שלי היו CP, אני חושב שהם עברו לEP בדגמי ה E3 כמו שלך, אבל שוב, אני לא בטוח. זה צמיג סבבה, פשרה לא רעה בכלל בין אחיזה, ואמידות. למרות שהוא צמיג "ירוק". כולם מדברים רבות וטובות על המוסך הזה. אני אולי אבקר שם פעם, מעניין אם הם ידעו לטפל בפונטו שלי. זה נשמע מצחיק, אבל היו מוסכים ששאלתי על ה HGT (לפני שקניתי), ובקושי ידעו על מה אני מדבר... (נא לתלות אותי בכיכר העיר) |
![]() |
#17 |
Guest
|
רפי, חס וחלילה אני לא מסתכל רק על המחיר. פשוט פעם ראשונה שאני עושה טיפול לאוטו ורציתי להבין פחות או יותר את הפרופורציות של המחירים. ללא ספק ואמרתי את זה כמה פעמים שאני מאוד נהנתי מהיחס ומהטיפול באוטו ואם לא הבינו את זה מדבריי אני אומר את זה שוב, היחס והטיפול באוטו היו יותר ממעולים באמת אין לי מילים.
דרך אגב שכחתי לציין בתגובה הקודמת שלי שחיים, מנסיעה באוטו זיהה שהסל"ד של האוטו, בסרק, יותר מידי נמוך ואפילו פעם אחת נכבה לו המנוע אך האוטו חובר למחשב והבעיה תוקנה ועכשיו האוטו בסרק הרבה יותר שקט והמנוע הרבה יותר חלק. דרך אגב, גדעון נראה לי שיותר מדי זמן לא נפגשנו והרבה זמן לא דיברנו אז כנראה ששכחת שקוראים לי ליאור ![]() בברכה, ליאור. ![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
טיפול ותיקון פונטו HGT - לגדעון
צר לי לעכזבך אך "מוסך שמשון" אינו מטפל ב HGT וחיים הסביר לי כי זה בגלל מיעוט מכוניות כאלו שהגיעו אליו ולכן יש חוסר אפשרות להתמקצעות שלהם במכונית זאת וזה עדיף על פני אלו שמתיימרים לדעת הכל ומקלקלים במה שהם נוגעים.
בברכה - רפי לין ![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
מצטרף לדעה של רפי שיש מוסכים שמתיימרים להיות מקצועיים וסתם נוגעים במכוניות שאין להם ידע. אני יכול לתת דוגמה על המוסך המורשה של פיאט בבאר שבע שתמיד אחרי שהם היו עושים רצועת טיימינג לפונטו HGT אז הרכב היה מגיע למוסך המרכזי בתל אביב לתיקון חוזר ולפעמים היה גם נגרם נזק וזאת בגלל חוסר ידע.
|
![]() |
#20 |
Guest
|
ליאור, אני מתנצל. לא יודע למה רשמתי עידן, באמת שאין לי מושג. אז שוב עמך הסליחה.
רפי, אם זה מה שאמרו לך במוסך, שהם לא מטפלים ברכב בגלל שהם לא מכירים אותו, כי הכמות רכבים שמגיעה אליהם נמוכה, אז זה כבר מראה על רמת המוסך לדעתי. מוסכים אחרים יגידו "תביא את הרכב ונראה", או "אין כזה דגם", או כל מידי גברים כאלה ואחרים. |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד