![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: מגאן קופה
|
פונטו ספייס 03' - "קירקושים" מהחלק האחורי
שלום,
מזה כחודש ימים נשמעים קירקושים מהחלק האחורי של הרכב, בעיקר בעת נסיעה על כביש משובש ובורות אך לא רק, ישנם מקרים בהם נשמעים גם בכביש חלק. נבדק הבגאז', מדף הרמקולים והגלגל הרזרבי. כולם שלמים ונמצאים במקומם. מישהו נתקל בבעיה דומה? פתרון אפשרי? תודה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
הפתרון בלינק ששחר רשם בהודעה מס' 7. כך לדעתי. בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי רקובי : 17-02-09 ב 19:49. סיבה: נושא הועבר, ההודעה המקורית לא רלוונטית... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
הגלגלים שלי: Punto
|
אהלן יאיר,
אני מכיר את הבעיה הזאת, גם לי היה את זה בספייס 2005. זה הוציא אותי מדעתי. אצלי זה הגיע מהמגש האחורי, בנקודת החיבור בין המגש למגרעת המגש שליד הרמקולים. במקרה שלי, הוצאת המגש והחזרתו פטרו את הבעיה. אני יכול להציע לך לקחת איזה תיק עם קצת משקל ולהניח אותו על המגש האחרוי ולהקשיב אם זה הפסיק. דרך נוספת היא לתת למישהו אחר לנהוג (עדיף בכביש משובש כמובן) ושאתה תשב מאחורה ותנסה למצוא את מקור הרשרוש. בד"כ, ברגע שתגע עם היד במקום הנכון זה יפסיק. אגב, מקום אפשרי נוסף לרשרוש יכול להיות הרמקולים האחוריים. לפעמים הפלסטיקים שמכסים אותם יוצאים ממקומם וגורמים לרשרושים. מקווה שעזרתי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
אולי
יכול להיות גם שהבוקסה של הבולם זעזועים האחורי לא סגורה היטב, לכן נוצר מרווח מילימטרלי שמרעיש לעיתים גם בכביש חלק.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
מעבר לזה שכל מה שנרשם נכון (ובנוסף, עשה חיפוש על מושב אחורי, היה פה שירשור שזה היה הפיתרון לקירקושים מאחור), מנצל"ש בקטנה באותו נושא...
אצלי היו רעשים מאחור מהמגש שנפתרו ע"י הוספת גומיות של דלתות לאורך כל המגש (פרסמתי הודעה בעבר) ולבסוף גם הוספת מעט צמר גפן (שנצבע לשחור בכדי שלא יהיה נראה לעין) בחיבור המגש למגרעת. עכשיו יש לי כבר תקופה ארוכה רעשים של חריקות(ממש כמו ציר חלוד של דלת) מכיוון החלק האחורי של הרכב. כמובן נשמעות יותר בכביש משובש, אבל גם בסיום המעבר על גבשושית. בזמן שהרכב בעמידה, ניסיתי "להקפיץ" אותו, וגם כן נשמעו הרעשים. ממה הרעשים יכולים לנבוע? מהבולמ"ז האחוריים? יש אולי משהו שאפשר פשוט לנסות לגרז/לשמן ובתקווה יפתור את הבעיה?
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
רעשי החריקות נובעים מחיכוך של מעטפת כבל בלם היד בתושבות שלו בחלקו האחורי של הרכב.
ניתן לראותם בשני צידי הרכב, בתחתיתו מעט לפני הגלגלים האחוריים. אפשרויות טיפול בבעיה: 1. שימון - עוזר לטווח קצר 2. הוצאת הכבל מהתושבת וחיבורו חיצונית לתושבת בעזרת אזיקון (אני לא אוהב את הפתרון הזה אבל הוא עובד) 3. שחרור\לחיצה על התושבת בה עובר הכבל על מנת לשרר את הלחץ או להגבירו על מעטפת הכבל. מנסיון אישי עם פתרון 3, עבד יופי כמה חודשים ולאחרונה חזר הרעש, אני צריך לבחון את הנושא שוב באיזה יום עם מעט סבלנות. אני לחצתי את התושבת, בפעם הבאה אעשה את ההפך ואולי אכניס בין התושבת למעטפת הכבל (העשויה גומי) איזה בד כלשהו שימנע את רעשי החריקה של הגומי על המתכת. תודה למוסך שמשון על פתרונה הראשוני של הבעיה הזו אצלי.
![]() |
#8 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
תסתכל על המגש האחורי יכול היות שאחת הגומיות של שנמצאות על הציר של המגש האחורי שאמור להיכנס לתוך התושבת נפלה וכל זה מקרקש, זה היה אצליל ולקח לי זמן להביא מאיפה זה עד שראיתי את הגומי זרוק בתא המיטען
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
צטט:
אין לי תמונות של האזור, אך אשתדל לצלם ולהעלות בקרוב. תכלס, זה די ברור אם מתכופפים ליד הרכב באזור הגלגל האחורי.
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
אבדוק זאת מחר בבוקר ואנסה את שרשמת
![]()
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
רעש "קירקושים" מההגה בHGT | agent5 | פונטו - טכני | 31 | 25-05-09 10:44 |
כך צוות לוח "יד 2" מייעצים: "פונטו ELX לא אמינה, לא סחירה, הגיר נוטה לתקלות" | stio | פיאט כללי | 14 | 24-09-08 08:00 |
שאלה לגבי טורים "משחקים" , ספייס 2001 | aflalo | פונטו - טכני | 4 | 21-03-08 14:41 |
איך מחליפים מנורה "ברקס" אחורית שמאלית פונטו ספייס | פורום הגראז' | 1 | 13-06-07 15:24 | |
סמל"ת במבצע: פונטו ספייס ב- 10000 ש"ח הנחה | פיאט כללי | 5 | 18-06-06 22:03 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד