מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הקופה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

גרנדה שלי הכי מהממת !!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפנדה שלי!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 26-02-08, 18:22   #11
עידן
Member

האווטאר של עידן

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
במקומות כאלה אין שחור ולבן כל מכון בדיקה יתן תוצאה קצת שונה ואני לא יודע עד כמה יש פיקוח בכלל של משרד התחבורה או גוף אחר במקומות האלה אני מתערב איתך שאף פעם לא בוצע שם בדיקה של לקוח סמוי או משהו בסגנון. בשחרורי מצה"ל עבדתי ברשת מזון של רשת תחנות דלק ושם יש לפעמים לקוחות סמווים שבאים לבדוק את העובדים והמקום, אך כנראה שבתחום הזה הפיקוח הא די חובבני או שלא קיים כלל.
ישן 26-02-08, 18:59   #12
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
לגבי המזגן - כרגע קצת קריר בחוץ, אז אולי כדאי לך לחכות עם זה קצת. (תסבירי לחיים שאת קצת לחוצה בכסף, וגם תמסרי לו ד"ש חם ממני).

המכון אמור להיות אחראי לכל ליקוי שיתגלה ברכב והם לא עלו עליו וציינו אותו בטופס הבדיקה.
כדאי לך באמת להתייעץ עם חיים לגבי האפשרות לברר את זה עם המכון, ואפילו לתבוע את המכון. (ואז הם ישלמו על התיקונים האלה).
ישן 26-02-08, 19:10   #13
Tzvika 16V
Senior Member

האווטאר של Tzvika 16V

הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
את לא צריכה לתבוע דבר ראשון. קודם כל תרימי טלפון למכון הבדיקה אם באמת הם לא עלו על התקלה בד"כ הם מעדיפים להגיע להסכמה לפני תביעה ולפי חבר שלי שאיים לתבוע מכון על גיר לא תקין ברנו מגאן הם לקחו על עצמם 80% מהתשלום של התיקון שהיה 8500 שקל בלי שיגיע לתביעה כי אז הם היו משלמים גם מחיר מלא גם עוגמת נפש וגם הוצאות משפט לכן לדעתי זה עדיף מאשר לחכות עד למשפט. בכל מקרה תרימי אליהם טלפון ותבקשי לדבר עם בעל\מנהל המכון. בקשר למזגן בד"כ הם לא בודקים אותו ורשום בתחתית הדף שהם לא אחראיים עליו. אבל כל תקלה במנוע או בגיר לתקופה של 3 חודש יש לך אחריות על זה.
לדעתי על הבוקר תרימי אליהם טלפון הם הרי נותנים אחריות ומחוייבים לבדיקה שעשו.
ואני גם חושב שאביעד צודק עם המזגן תחכי עוד חודש חודשיים גם ככה לא תשתמשי בו עכשיו.
בואי אני אספר לך משהו ברכב הקודם שלי שזה היה פולקסווגן פולו 98 עשיתי בדיקה לפני קנייה יצא פיקס. אחרי 7 חודש ולמרות שנסעתי רק 6500 ק"מ הלך הגיר. לקח 3 שבועות למצוא גיר לא היה ניתן להשיג גם לא חדש ופשוט הרכב היה מושבת והלכו לי 3000 שקל. אין מה לעשות דברים כאלה אני יודע איך את מרגישה אבל תנסי להתעודד יש דברים יותר חשובים בחיים ורק שנהיה בריאים ושלמים.
בכל מקרה כמו שאני עושה עם הגוף שלי ככה גם עם הרכב אם יש תיקון רציני אני הולך לעוד מוסך לעוד חוות דעת למרות ששמשון מקצוען ואמין שווה לבדוק בעוד מקום.
ישן 26-02-08, 20:12   #14
ניר בן טובים
Super Moderator
מנהל

האווטאר של ניר בן טובים

הגלגלים שלי: קדחת
שלח הודעה דרך MSN ל ניר בן טובים
חלמאות במיטבה.

Juan manuel Fangio
ניר בן טובים מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-02-08, 20:16   #15
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
כנראה שרכשת אוטו דפוק מכל הבחינות. בעל הרכב הקודם כנראה זילזל והשתמש במים רגילים לרדיאטור.

נקודת האור היחידה היא שאת כנראה שלא תשלמי על שיפוץ הראש מנוע מכיוון שהמכון התרשל בבדיקה. על נושא המזגן כנראה זה יעלה ביוקר, אך עדיף להחליף צמיגים ולא לתקן את המזגן.
stio מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-02-08, 22:57   #16
danceoflife
סמב"צית

האווטאר של danceoflife

ארים למכון טלפון מחר כשיהיה סדר גודל מלא של הנזק ויהיו לי קבלות על העבודה שנעשתה...
מקווה מ-א-ד, שלא יצוץ שום דבר נוסף אחרי העניין הזה.
ישן 26-02-08, 23:48   #17
רקובי
Senior Member

האווטאר של רקובי

הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
Cool צרת רבים - חצי נחמה?

את הספייס אני קניתי מאדם סביר כלשהו. היא היתה נראית במצב תקין לחלוטין לבד מחלודה מתחת לגומי של השמשה הקדמית. מראש ידעתי שפה יהיה לפחח כסף לקנות לעצמו איזו מתנה יפה לחג, אך חשבתי שלבד מזה, הכל בסדר.

כמובן שהתבצעה בדיקה, והרכב יצא ממנה בשלום - לבד מהעובדה ש"קלאץ מפריד גבוה".

שמח וטוב לבב קניתי את הרכב, ובתוך שבוע(!) נתקעתי איתו בחיפה, בשבת בצהרים, עם המנגל והחברים בדרך לכיף של צהרים. אז כיף לא היה בדיוק, למרות שעשינו מנגל בגינה ציבורית (ע"ע 'זה מה שיש ועם זה ננצח') - והאוטו נגרר למוסך המרכזי - כאשר דיי ברור שהקלאץ הלך.

ביום ראשון בבוקר, הסתבר שהקלאץ אכן גמר, אבל באורח פלא גם הסטרטר השיב נשמתו לבורא, ומפה לשם יצאתי עם 2400 ש"ח פחות. להזכירכם, שבוע עבר.

מה הפואנטה? יש כמה.
א. הנהג הבן יונה של שגריר לבטח ניסה להזיז את האוטו, שהיה תקוע בהילוך ראשון, באמצעות הסטרטר. כי הסטרטר היה בסדר גמור לפני שעלה על השגריר, ולפני שנגעו ברכב בראשון על הבוקר.
ב. רכב משומש, 'נקי' ככל שיהיה, תמיד יגרור הוצאות. זו הלוגיקה של מוכר הרכב - "אתה רוצה למכור - תמכור. אל תתקן"

ולפינת הניחומים - צר לי לשמוע שגם מעבה המזגן סיים את חייו. האמת, עם כל הכבוד לשמשון הגיבור, זה חלק שלא הייתי נותן למוסך מורשה לתקן, פשוט כי זה חלק כ"כ סטנדרטי, ואפשר בקלות להשיג בזול במקומות שמתמחים במיזוג. בכלל, בחורף כנראה הייתי כנראה דוחה את התיקון הזה. לגבי הראש... אצל שמשון, בפעם הראשונה, הסתבר לי שהרכב שלי גם עבר שיפוץ ראש. זה משהו שהמוכר הסתיר בכוונה, כי את כל הטיפולים במורשים של פיאט הוא מסר לי, מלבד זה.
רקובי מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-02-08, 01:35   #18
mgoldst
Senior Member

הגלגלים שלי: Grande
איך הורגש הרעד ברכב?
האם היו אינדיקציות נוספות (רעשים, נוריות תקלה...?)

בכל מקרה בהצלחה
mgoldst מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-02-08, 01:51   #19
רפי לין
בעל מקצוע
מנהל

האווטאר של רפי לין

הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
תקלות

ראית את מכוניתך במפגש באיקאה ומראה פתחי האויר ששבורים בתוך הרכב וסמל החזית שדהוי (דבר יוצא דופן מאוד) גורמים לי לחשוד בבעלות הקודמת של מכוניתך.
האם היא הייתה מכונית השכרה בעברה וממי רכשת אותה, אדם פרטי והאם זיהת אותו עם תעודת זהוי מול פרטי הבעלים שרשום ברשיון הרכב?.
כמה בעלים קודמים רשומים ברשיון הרכב?.
בברכה - רפי לין
רפי לין מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-02-08, 10:15   #20
danceoflife
סמב"צית

האווטאר של danceoflife

צטט:
במקור פורסם על ידי mgoldst צפה בהודעה
איך הורגש הרעד ברכב?
האם היו אינדיקציות נוספות (רעשים, נוריות תקלה...?)
בכל מקרה בהצלחה
הרעד הרגיש קצת כאילו המנוע מתשנק, והוא מיד החזיר אותי לימי האונו המאד לא עליזים שהיתה נתקעת כל יומיים. לא היו רעשים, לא טורים גבוהים, לא נורות אזהרה ולא חימום יתר בזמן נסיעה. מד החום עמד כל הזמן, כמו תמיד, על האמצע (כמובן אחרי קצת נסיעה)... הדרך שלי לשמשון היא ארוכה ובהתחשב בעובדה שנסעתי נסיעה ארוכה לשם והכל היה בסדר (הרכב לא התחמם והכל תפקד כרגיל), לא חשבתי שמדובר בבעיה של ממש.

צטט:
במקור פורסם על ידי רפי לין צפה בהודעה
ראית את מכוניתך במפגש באיקאה ומראה פתחי האויר ששבורים בתוך הרכב וסמל החזית שדהוי (דבר יוצא דופן מאוד) גורמים לי לחשוד בבעלות הקודמת של מכוניתך.
האם היא הייתה מכונית השכרה בעברה וממי רכשת אותה, אדם פרטי והאם זיהת אותו עם תעודת זהוי מול פרטי הבעלים שרשום ברשיון הרכב?.
כמה בעלים קודמים רשומים ברשיון הרכב?.
בברכה - רפי לין
רפי, קודם כל הרבה תודה על הדאגה שלך ועל שצלצלת לחיים בבוקר, אין עליך
אני חושבת שהקניה הזאת של הרכב היתה שרשרת של אירועים מאד לא כיפיים. ראיתי לפניו כמה וכמה (וכמה) רכבים, כולם היו במצב נוראי (רובן רק קוסמטית, אחרות גם מכנית שאפילו מישהי כמוני שמה לב), בכולם (!) היו שבורים תריסי המזגן, ולכולם או שהיה חסר הסמל או שהוא היה במצב לא משהו.
לכן, כשראיתי את הרכב שלי, הוא נראה במצב מעולה (אמרתי לך, הבחור שם משהו על האוטו שגרם לו להיראות נוצץ מבפנים ומבחוץ, לא ראיתי שריטות ולא שומדבר). מלבד תריסי המזגן השבורים קצת והסמל הדהוי לא היה דבר, כך שמבחינתי זה היה הרכב במצב הכי הכי מעולה שיכולתי למצוא אחרי חיפושים של חודשיים וקצת שכבר ממש התישו אותי אחרי התאונה.
אני יד 3 (ז"א המוכר היה שניה) כשהוא היה מספיק כנה לספר לי שהרכב הגיע מליסינג יד 1, וזה לא מצוין ברשיון הרכב. (הוא באותה מידה יכל פשוט לא להגיד לי) כשדבר כזה לא מצוין בשנתונים האלה, אני יודעת שזה רק כאשר מי שנסע על הרכב בליסינג קנה אותו מהליסינג, וזה גם מה שהמוכר אמר לי. היום אפילו לא מוסיפים יד לרישום הרי, אז פשוט היו מוסיפים יד אבל לא רושמים את זה ברשיון.
את המוכר זיהיתי כמובן עם תעודת הזהות שלו והרכב בהחלט היה על שמו, כמו כן בדקתי עיקולים ושעבודים לפני הקניה וראיתי את כל קבלות הטיפולים האחרונים שהוא עשה (החלפת טיימינג, טיפול 15,000 כמה חודשים קודם ועוד כמה דברים קטנים).

בדיעבד אני יודעת להגיד שבאתי מ-א-ד מוכנה לקנות רכב והבנתי מה אני עושה, רק שהלחץ שנפל עלי מאז התאונה וכמות הרכבים שראיתי קצת שיבשו את דעתי ואת יכולת השיפוט שלי. אם לא הייתי כל כך לחוצה על הרכב הייתי בודקת אותו בדינמומטר, הייתי לוקחת אותו לחוו"ד במוסך הפרטי שלי, והייתי מתעמקת יותר בבעיות שלא נראות במבט ראשון או שני.

לסיכום הטיפול שייעשה היום אצל חיים ושמשון
חיים דיבר איתי בבוקר והבהיר שהסימנים כולם מראים על התחממות יתר של המנוע וטיפול מאד לא טוב ברכב. הבהרתי לו שמד החום מעולם לא חרג מהאמצע כך שיש מצב שהוא מזייף.
הוצבו בפניי 2 אופציות - החלפת הראש מנוע לראש משופץ והחלפת ותיקון כל מה שמסביב (מיכל מים הלך, כמה רצועות) זה כולל ניקוי כללי ויישור קו מלא, זה 3,500 ש"ח
או אופציה זולה יותר של הלחמת ושיפוץ של ראש המנוע שלי, שלא מת לגמרי. אז הטיפול פחות מקיף ומלא אבל אמור להיות טוב באותה מידה (ככה חיים אמר) וזה יעלה 2,700.
ת'אמת, שאחרי כל הבעיות שהיו לי עם האונו ואחרי המקרה הזה, לא רציתי לקצר דרכים. אמרתי לו שיחליף את הראש ויישר קו ואני אשלם יותר אבל אהיה שקטה יותר.

בנוסף לזה, המחיר הסופי של החלפת המעבה הוא 1,600 ש"ח ומאחר ולא משנה לי לשלם את זה עכשיו או בעוד חודש, זה אותו הכסף, כבר ביקשתי לסיים את זה עכשיו.

נותר לי רק לקוות שבזמן הקרוב זה הביקור היחיד שאני עושה אצל שמשון, והכסף היחיד שאני מבזבזת על תיקונים של רכב שחשבתי שהוא במצב מעולה.

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות