![]() |
|
![]() |
פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
כתבה: אודות פיאט- שנים של גאווה איטלקית
קבוצת פיאט שמאחוריה יותר ממאה שנים, הפכה לקונצרן תעשייתי רב לאומי ענק שתוצרתו משווקת ברוב מדינות העולם.
קצת היסטוריה. ב11- ביולי 1899 עוד בסוף המאה ה-19!( נחתם בארמון בריקראסיו (Bricherasio ) שבטורינו, כתב ההקמה של פיאט. 30 בעלי המניות הראשונים השקיעו בחברה הון יסוד של 800,000 לירטות (כ-100$ במונחים של היום). בין המייסדים בלט ג'ובאני אניילי ז"ל, שזוהה עד יום מותו כמי שהנהיג את פיאט למעמד של יצרן רכב עולמי מהדרגה הראשונה. המפעל הראשון שהוקם בטורינו בשנת 1900, כבר הספיק לייצר 30 דגמים שונים עוד בשנתו הראשונה. מכונית המרוץ הראשונה של פיאט, הקורסה בת 24 כוחות סוס, זכתה כבר בשנת 1902 במקום הראשון במרוץ ה - Superga Sassi. אגב, נהגה של המכונית הזוכה, וינצ'נזו לנצ'יה, עתיד להעניק את שמו למותג הרכב המפורסם השייך היום למשפחת פיאט. באותה שנה, ג'ובאני אניילי ז"ל, נשיא החברה לשעבר, זכה בעצמו במרוץ Giro d'Italia . הקבוצה היא גם אחת מהמובילות בעולם בחדשנות טכנולוגית: חטיבת הרובוטיקה של פיאט, COMAU, היא אחת מחלוצות הרובוטיקה בייצור הרכב, והרובוטים שהיא מייצרת משמשים לייצור מכוניות במפעלי רכב במדינות רבות בעולם, מגרמניה ועד יפן! מערכות הזרקה ומערכות אלקטרוניות לרכב, המוכרות תחת המותג Magneti , נמצאות במכוניות היוקרתיות ביותר בעולם - ממרצדס ועד סאאב. תיבת הילוכים מתוצרת חטיבת FiatAvio העשויה טיטניום, משמשת להנעת מטוס הקרב העתידי של ארה"ב F-22 ורכיבים אחרים מתוצרת החטיבה כלולים במטוס הקרב האירופאי העתידי, הטייפון. Fiat Auto חטיבת הרכב של קונצרן פיאט היא כיום יצרנית הרכב השלישית בגודלה באירופה, ודגמי פיאט השונים מיוצרים כיום במפעלים בארבע יבשות. חטיבת הרכב של פיאט כוללת, מלבד המותג פיאט, גם שמות יוקרתיים ומוכרים כמו אלפא רומיאו ולנצ'יה, פרארי ומזראטי, אוטוביאנקי ואבארט. ההיסטוריה של פיאט רצופה מאז בהישגים טכנולוגים ומוטוריים. פיאט גם חתומה על מספר לא מבוטל של פטנטים בינלאומיים בתחום הרכב, שהם היום חלק בלתי נפרד מכל מכונית מודרנית. מאותה התחלה כיצרנית רכב בצפון איטליה, הפכה החברה כיום לקונצרן רב-לאומי שמגוון מוצריו משתרע על מגוון רחב של תחומים: מכוניות רכב מסחרי ציוד כבד לבניה ולחקלאות מוצרי מתכת רכיבים קבוצת פיאט פיאט היא כיום אחד מהתאגידים התעשייתיים הגדולים בעולם: ·פיאט מעסיקה קרוב לרבע מיליון עובדים ברחבי העולם! ·פיאט היא יצרנית הרכב השלישית בגודלה באירופה ·פיאט היא היצרנית הגדולה ביותר בעולם של חלקי מתכת למכוניות ·פיאט, באמצעות חברת הבת New Holland-Case היא יצרנית הטרקטורים הגדולה בעולם והיצרנית השלישית בגודלה של ציוד לעבודות עפר. מעניין לציין שמוצרי קונצרן פיאט משמשים כיום אפילו בתעשיית החלל! הקבוצה היא גם אחת מהמובילות בעולם בחדשנות טכנולוגית: חטיבת הרובוטיקה של פיאט,COMAU , היא אחת מחלוצות הרובוטיקה בייצור הרכב, והרובוטים שהיא מייצרת משמשים לייצור מכוניות במפעלי רכב במדינות רבות בעולם, מגרמניה ועד יפן! מערכות הזרקה ומערכות אלקטרוניות לרכב, המוכרות תחת המותג ,Magneti Marelli נמצאות במכוניות היוקרתיות ביותר בעולם- ממרצדס ועד סאאב. תיבת הילוכים מתוצרת חטיבת FiatAvio, העשויה טיטניום, משמשת להנעת מטוס הקרב העתידי של ארה"ב - F-22 , ורכיבים אחרים מתוצרת החטיבה כלולים במטוס הקרב האירופאיהעתידי, הטייפון. Fiat Auto, חטיבת הרכב של קונצרן פיאט היא כיום יצרנית הרכב השלישית בגודלה באירופה, ודגמי פיאט השונים מיוצרים כיום במפעלים בארבע יבשות. חטיבת הרכב של פיאט כוללת, מלבד המותג פיאט, גם שמות יוקרתיים ומוכרים כמו אלפא רומיאו ולנצ'יה, פרארי ומזראטי, אוטוביאנקי ואבארט. פיאט- החשק לנהוג מי שבאמת אוהב מכוניות, יודע מה עומד מאחורי השם פיאט. מכוניות פיאט זוכות שוב ושוב להכרה בינלאומית בשלהצטיינותן הטכנולוגית. עובדה, פיאט זכתה בתואר היוקרתי "מכונית השנה באירופה" 9 פעמים - יותרמכל יצרן רכב אחר: ·פיאט 124 ·פיאט 128 ·פיאט 127 ·פיאט אונו ·פיאט טיפו ·פיאט פונטו ·פיאט בראבו ·פיאט בראבה ·פיאט פנדה פיאט גם זכתה בהצלחות רבות בתחום הספורט המוטורי. בשנות הששים זכתה פיאט באליפות העולם בראלי ובמרוצים נוספים. לאחר שנים של הישגים, משצמחה החברה ורכשה את הבעלות על מותגי רכב נוספים, עברה פיאט להתמחות במכוניות פופולריות ואילו "ההתמחות" במרוצים הועברה לידי לנצ'יה. לנצ'יה, חברת הבת של קונצרן פיאט, שלטה בענף המרוצים ללא עוררין במשך קרוב ל - 20 שנה! כולל 6 זכיות רצופות באליפות העולם בראלי בין 1987 ל1992. בשנים האחרונות העבירה פיאט את הדגש ממרוצי ראלי למרוצי מסלול. תחום זה הופקד בידי חברת הבת פרארי - השם המפורסם ביותר במרוצי המכוניות בעולם. גם בתחום המכוניות הפופולריות זכתה פיאט להישגים מעוררי הערכה. דגמי האונו והפונטו היו, כל אחת בתורה, המכונית הנמכרת מסוגה באירופה. האונו היא גם אחת מהמכוניות המצליחות ביותר בכל הזמנים, עםמכירות של למעלה מ - 6 מיליון מכוניות! חלק ניכר מן ההצלחה של פיאט נובע גם מן האיכויות המפורסמות של העיצוב האיטלקי. האיטלקים כבר רכשו שם עולמי בעולם הרכב בכל הנוגע לרמת העיצוב החיצוני, תכנון סביבת הנהיגה, הנדסת האנוש, הניצול החכם של חללים פנימיים, וכמובן - הכנסת חידושים טכנולוגים. למעשה, רבות מהמכוניות המפורסמות בעולם עוצבו ע"י המעצבים והמהנדסים האיטלקיים... מתוך אתר פיאט http://www.fiat.co.il/about.php |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
זו דרך אחת להציג את פיאט...
מאידך,מזה שנים רבות אין שום סיבה אמיתית להיכנס לסוכנות פיאט,בטח שלא בישראל,הפיתוח נתקע,ממחזרים עד אין סוף מוצרים שמלתחילה לא היו משהו,האיכות "המהוללת" אכן ידועה ודי לשאול בציבור מה דעתו עליה ושמישהו יגיד לי שהוא יופתע אם פיאט תדורג רק קצת גבוה יותר מהדצ'יה הרומנית... אם כבר יוצא איזהשהוא מוצר טוב אז או שלא מביאים אותו (ברקטה) או שהוא עולה המון ולהחזיקו צריך המון ממון (וזה לא סתם יצא חרוז). היצרנית השלישית בגודלה (אגב כבר לא נכון..) באירופה צריכה יותר מאשר פונטו ממוחזרת על פני למעלה מעשור כדי להצליח. בישראל פיאט (ובעצם כל הקבוצה כולל לנצ'יה שיבואה הופסק לחלוטין) מדרדרת במכירות וכבר שנים שהיא מדשדשת בתחתית. לפחות בישראל המצב אינו צפוי להשתפר בצורה משמעותית וחוץ מהפונטו החדשה לא יהיה שום דבר נורמלי. "משפחתיות" על בסיס הפאליו הטורקית או הברקות של החטיבה הברזילאית (ראה הכתבות שמעל לשרשור זה) ימשיכו להזרים לכאן מכוניות עולם שלישי עם איכות ייצור תואמת. תיבה רובוטית זה קקה,והעדרן של תיבות אוטומטיות אמיתיות וטובות תמשיך לקבור את פיאט בשוק הישראלי (כי את מי מענין שפיאט מייצרת תיבה מטיטניום למטוס הקרב F22 אך אין לה שום רכב נורמלי עם תיבה אוטומטית אמיתית. אני יודע שהתגובה לא נעימה אבל היא מתייחסת לבירבורים השונים שעלו גם בשרשורים למעלה והיות ואני אולי בין המבוגרים בפורום אני יכול לומר לכם שכל פעם (במשך לפחות 25 שנים) שנציג של פיאט מדבר או כשדגם חדש מושק אז יש "מהפיכה" בשוק הרכב ובאיכות הייצור של פיאט. רוצים מהפיכה? תראו מה קרה לסקודה ולסיאט במשך 10 שנים בלבד? איך יכול להיות שאיכות הייצור שלהן טובה יותר? ואל תפנו לפולסוואגן. ובכל זאת,קבוצת פיאט היא היצרנית האהובה עלי ביותר... האהבה עיוורת |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
אני בכל זאת אפנה אותך לפולקסווגן. רק אחרי שהם רכשו את סיאט וסקודה האיכות של הרכבים האלו עלתה.
לגבי פיאט החדשות, ופיאט בכלל, הם בד"כ הציעו מכוניות פשוטות יחסית, וזולות יותר מהמתחרים שלהם. (בשפת העם מכוניות עממיות). לגבי העיצוב, על טעם וריח אין מה להתווכח, אבל לדעתי הוא יותר נוח מהרבה מכוניות אחרות (ראה למשל את המרווח של הנוסעים בקורולה שנת 98' לעומת פונטו שנת 98'). הבעיה עם הרכבים של פיאט זה שבארץ הם נחשבים לא אמינים, ובצדק מבחינה מסויימת. החלקים של פיאט באמת עמידים פחות לבלאי, אבל כל עוד מטפלים ברכב כמו שצריך הוא לא עושה בעיות ונתקע. אני אפילו אצהיר שמאז שהתחלתי לטפל בפיאטים שלי לבד אף אחד מהם לא הפתיע אותי בתקלה כל שהיא. (לעומת תקופת הטיפול במוסכים שהייתה עגומה). מצד שני האיכות של רכבי פיאט לא אחידה לצערי. בעיה שניה היא שאין היום בארץ דגם 1600 אוטו' שמתאימה לליסינג וחברות השכרה. לצערי בארץ אוהבים מאוד רכבים אוטומאטיים. והכי עצוב שהיבואן לא מביא לארץ דגמים שהיו יכולים להצליח (אפילו פנדה 4X4 שיכולה לתפוס חזק בקרב המחפשים פוזה של ג'יפון). |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
חסרי אמונה
הבעיה של פיאט , מעבר לנסיגות הכלכליות המאפיינות אותה בשנים האחרונות, היא הצורה בה הם מקנים למוצרים שלה ערכים חסרי ייחוד. מאז הבראבו/בראבה, האחרונות שהיו פורצי גבולות בכל הקשור לעיצוב -מבלי להתייחס להרפתקאות של כריס באנגל עם הפיאט קופה, החברה מגדלת תרנגולות , מטילה ביצים ומטיחה אותם בקרקע.
אפשר לטעון - איניאלי מתהפך בקברו. אפשר גם לומר לוקה לא יודע מה לעשות עם מוצר חולה. אבל מי שקובע בסופו של דבר מה ייצא מהמפעל הם המעצבים והמהנדסים. ואם מכתיבים להם כל מיני תכניות עקומות מ GM , ומסרסים את הסטילו ABARTH , למה שיהיה לנו בכלל למה לצפות יותר? .. פיאט שכחו כבר מזמן כיצד לייצר מכונית ספורטיבית של ממש , ועל הגרנדה פונטו -עם ועל כל הסופרלטיבים השונים שמדביקים לה בנושאי עיצוב [מזארטי וכוו] - כולי תקווה שמישהו ידחוף לה מנוע שלא נשמע כמו בלנדר, ולא רופס כמו סיאט מלאגה. כי למען האמת... עם כל החסדים שאני מוכן להעניק , מנסה לארכב , ולא שוכח היסטוריה- הדרך שלהם כבר כמה שנים מטילה צל כבד על איטליה ועל אופייה האמיתי של פיאט... ניר ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
ארילו ובן טובים,זהו בדיוק הענין ולכן הגבתי קצת בחומרה על הכתבה "המתקתקה" שמחמיאה לפיאט אולי קצת יותר מדי.
נתתי דוגמה את סקודה וסיאט (שהיתה בשעתו בשליטת פיאט) וביקשתי לא להשוות עפ פולסוואגן מהסיבה הפשוטה שפיאט אינה סקודה ולא היתה סקודה (חס וחלילה) ונקודת המוצא שלה שונה לגמרי,פיאט אמורה להיות שווה לפולקסוואגן ואם פולסוואגן הצליחה לעשות משהו מסקודה הפרימיטיבית והכושלת אז פיאט היתה יכולה לשפר את עצמה בלא פחות הצלחה אבל משהו התפספס בדרך. חשוב להיות אופטימים ולקוות לטוב,אני מקווה שפיאט תוכיח את עצמה לא על בסיס היסטוריה והצלחות עבר אלא על בסיס הצלחות בהווה ובעתיד. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
תגובה
לכולם :
המכוניות החדשות שפיאט מוציאה הם הכי יפות ומהנות לנהיגה מכולם (חוץ מפרארי למבורגיני ואלו..) והם הכי זולות מכל המכוניות האירופאיות בגלל שהאיכות (חומרים הרכבה..) מבפנים לא כלכך טובה כמו בגרמניות וצרפתיות (וסקודה, סיאט מישתמשות בחלקים ופיקוח של הרכבה גרמנים) למה כי איטלקים חוסכים ומחפפים בדברים האלו אבל זה דברים קטנים אבל איכות זו הבעיה היחידה שלהם (תיבה אוטומטית זה ממש לא מעניין אותי למה אני רק עם ידני וככה כל העולם והם לא יעשו אוטומטי בשביל השוק הקטן מאד שלהם בארץ.) תראו למשל מכונית חדשה של פיאט שיצאה עכשיו - הגרנד פונטו החדש, העיצוב שלה מעולה!! פיאט וכל האיטלקים הם המעצבים הכי טובים בעולם והפונטו החדש יצאה מעולה מבחינת עיצוב ומעת מכוניות מכל הקטגוריות יכולות ליתחרות איתה בעיצוב. מבחינת מנוע גם הפונטו החדשה מעולה למה זה גם דבר שהאיטלקים הכי טובים בו, בגירסאות הרגילות רוב המנועים הם דיזל מולטיג'ט גם חזקים וגם חסכוניים ואין אף חברה שהמנועי דיזל שלה מיתקרבים בכלל לרמה של פיאט בכוח וחיסכון חוץ מפולקסווגאן שגם הדיזל שלה לא מגיע לרמה של פיאט אבל מיתקרב לפחות.. ומנועי בנזין לגירסאות ספורט יהיו מנועי פיאט מעולים כמו 1.4 טורבו ו1.6 טורבו עם 200 כ"ס וכאלו מנועים. ומבחינת הנאה מנהיגה זה גם דבר שפיאט מעולה בו עם יתנהגות כביש טובה והכל וגם השילדה של הפונטו החדש הוכנה בעזרת פרארי. וגם איבזור נוחות ובטיחות מעולים בפיאט למה תראו איזה רשימת איבזור ארוכה יש לפונטו החדש ובטיחות היא קיבלה 5 כוכבים ונוחות טובה (לא כמו צרפתיות אבל יותר נוח מיפניות..) הבעיה היחידה בפונטו החדש זו האיכות חומרים והרכבה וזהו אבל אין גם וגם. עם אתם רוצים איכות מעולה קנו פולקסווגאן אבל אז יהיה לכם עיצוב יותר גרוע בהרבה ופחות הנאה מנהיגה ממה שתקבלו בפיאט. ועיצוב והנאה מנהיגה זה הדברים הכי חשובים באוטו. וכמו הגרנד פונטו החדשה שאתם תיראו שהיא תיהיה מעולה ככה יהיו והיו רוב המכוניות של פיאט. בשנות ה90 ותחילת שנות ה2000 (2000-2002) היו להם כמה מכוניות שאיכזבו קצת כמו הגירסאות ספורט של הפונטו דור 1 ושני אבל אל תשכחו שאז הם היו במשבר כלכלי גדול ועם מלא בעיות.. היום הם כימעת יצאו מהמשבר כי gm הביאו להם מלא כסף ועכשיו אין ממש בעיית כסף.. לדעתי גם הפונטו החדש בגירסת ספורט 1.6 טורבו 200 כ"ס הולכת ליהיות מלכת ההצ'בקים והיא תוכל את כל הגולף gti סיטרואן c4 vts וכל אלו..(וגם תבייש הרבה מכוניות ספורט רציניות יותר..) ולגבי הבעיות מכירות של פיאט בארץ זה בעיקר בגלל היבואן. הוא לא מפרסם, הוא מביא קצת דגמים, לוקח לו הרבה זמן עד שהוא מביא משהו בכלל, הוא לא מנסה בכלל לשפר תמצב.. עם היה לפיאט יבואן כמו שיש לפולקסווגאן, הונדה, פיג'ו אז ההיתם רואים את פיאט ב10 המכוניות הכי נמכרות בארץ וזו עובדה למה עם הוא לא מצליח למכור קאיה סראטו וריו לציי רכב אז הוא ממש גרוע.. |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
אני מסכים איתך שפיאט הן מכוניות שנחמד לנהוג בהן, ואיכות הגימור הפנימי עלתה, ואין ספק אפילו שהמנועים שלהם דיי מוצלחים.
אחרי הכל גם אני אוהב פיאטים, ולמרות שאין לי אחת אקזוטית, אני מעדיף אותן (האמת, גם החברים שלי אחרי שעברו מיפנומטית לפיאטים שלי הבינו למה אני מעדיף לנהוג עליהן). מצד שני לומר שהפונטו גרנדה מכונית מדהימה זאת הסיחפות קלה. (אין ספק שהיא עדיפה על הרבה יפנומטיות מנסיוני הקל.) הדוגמא שלי היא פיאט סטילו 1.9 JTD אל מול אלפא 147 1.9 JTD. לכאורה אותו מנוע ואותו הבסיס (אפילו האיבזור דומה) אבל ההתנהגות של האלפא עדיפה בהרבה. האמת? לא מעניין אותי כמה פיאט מוכרת בעולם, והייתי רוצה לראות אותם מוכרים יותר בארץ. ודבר אחרון, פיאט עדיין לא נחלצו מהמשבר הכלכלי שלהם. GM מנסים להימנע מהזרמת כספים לפיאט. |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
תגובה
נעמוד על תיקונם של כמה דברים..
ראשית WRC - אתה אופטימי וזה טוב ומבורך. אך מציאות לחוד ועובדות לחוד. פיאט נמצאת במשבר כמה שנים והרומן עם GM הסתיים לו אשתקד כש GM משלמת 2 מיליארד אירו בעבור ההתפצלות. מה שמשאיר את את פיאט לבד [שוב] בכוחות עצמה ומול אתגרים חדשים שיבואו בשנים הבאות. בקשת הדגמים של פיאט [אם עקבת] לא ניתן למצוא שום דבר בעל ייחוד קרוב ל 10 שנים. הפונטו המחודשת הייתה בסך הכול גרסה מתוחה, והפנדה למרות זכייתה ברכב השנה [מעמד מפוקפק ממילא בקרב אנשי המקצוע] לא זכתה להצלחה המסחרית לה קיוו בפיאט. הגרנדה פונטו , סביר להניח תקבל ותזכה להצלחה כלשהי - מרווח נאות, עיצוב מושך וכוו. אבל אני בספק רב אם פיאט מתכוונים להשיק דגם ספורטיבי שיצליח -יבריק זו מילה גדולה עליה. טורבו או לא טורבו. העובדה היא כזו- אלפא רומיאו שנמצאת בבעלותה של פיאט אך מנוהלת ומתנהלת כגוף עצמאי , מקוטלגת כחטיבת ה "ספורט-פנאי" של קונצרן פיאט. פשוט כי אותם דברים המייחדים את אלפא-רומיאו [שלדה , אופי וכו] נשמרו ולא שופצו/שופצרו על ידי פיאט. מסיבה זו - הסטילו אינה דומה במאומה ל 147 בהתנהגותה. אלו מכוניות שונות לחלוטין למעט מנועי הדיזל JTD. כנ"ל לגביי לנ'ציה שבעברה מכוניות נפלאות , מנועים משובחים ושיתוף פעולה שהניב תוצאות מבריקות כגון מנוע ה 5 צילינדר המשובח. גם היא , חלק מפיאט וגם פה בחר אניאלי , או העדיף שפיאט תתמקד במה שהיא עושה טוב מכולם -מכוניות פשוטות וזולות העונות לצרכים האורבנים. זוהי דרכה של פיאט בשנים האחרונות לנוכח השינויים בשוק האירופאי. הדומיננטיות של פיג'ו, וקונצרן פולקסוואגן , הוכיחה כמה פיאט איננה מה שהייתה בעברה, אלא חברה במשבר המחפשת פתרונות מהשרוול בכדי לא להגרר למכירות בלתי מחויבות המציאות. דבר נוסף - הסטילו הייתה פלופ נוראי עבור פיאט. לא משנה כרגע שהשיווק שלה היה גרוע. המכונית עצמה פשוט הייתה גרועה בכל קנה מידה. כשלה בכל מבחן השוואתי , ולא עמדה בשום ציפיה לה קיוו בפיאט. וזה בסדר, הם טעו, רק שהם לא טרחו לומר זאת. קורה, טועים, טעינו.. מישהו שכח... בקיצור - אפשר להיות אופטימים , או אפשר להיות מציאותיים ולקנות אלפא-רומיאו ![]() ניר |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
תגובה
הפיאט גרנד פונטו החדשה זו לא מתיחה למה שיש היום זו מכונית חדשה לגמרי ולפי פיאט היא הולכת ליהיות מאד מהנה לנהיגה בכל הגירסאות שלה ולא רק בגירסת ספורט שאמורה לצאת גם עוד מעת וליהיות משהו טוב..
גם האוטו הזה זה לא פיתרון מהשרוול... למה אומרים השקיעו עליו המון השקעה וזמן וסכום כסף לא מציאותי (וזו מכונית קטנה..) וגם הכסף שgm הביאו לפיאט זה סידר אותם טוב למה עדיין יש קצת קשיים כלכליים אבל כבר לא הרבה והם הולכים להוציא מלא דגמים חדשים בשנתיים הקרובות. ועוד דבר.. עם אתם רושמים שאתם אוהבים יותר אלפה אז למה הקמתם מועדון פיאט? ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
תגובה
א. את מתיחת הפנים ייחסתי לפונטו ספייס, דהיינו מנופחת אבל יושבת על בסיס דומה.
ב. GM הוא תאגיד ענק, השקיע כסף, לא ראה תוצאות וברח. למי זה טוב? תאמין או לא , בעיקר לנו. אני לא רוצה לנהוג בעתיד על מכוניות זהות מבחינת כיול.. ברוך השם קנית גולף, קנית סקודה- אותו דבר ועוד לא חסרות דוגמאות. אני רוצה פיאט מהיידים של ברלוצ'יו המהנדס האיטלקי, לא רוצה הכלאות ביזאריות.. שיחזרו למורשת , ועד אז שלא יצאו בהצהרות חסרות שחר. ג. מה זו השאלה הזו "מדוע הקמתם את מועדון פיאט"? מה זה משנה? ישנה כאן סתירה קריטית? לא יודע מה איתך, אבל לא נשבעתי אמונים לפיאט , ובטח לא הקיזו לי דם כשעשיתי העברת בעלות בדואר. כרגע אני נוהג בפיאטים, כיף לי, אני נהנה מהן, ולכן אני משייך עצמי לפורום הנוכחי. אם מחר אחליט שאני מוכר אותן, קונה אלפא, או רנו , או וואט-אבר , אשייך עצמי למועדון המתאים. אין כאן פסול, ואין כאן קנסות... ניר ![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד