![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
פונטו s60 שנת 2000 מאורר רדיטור לא נכנס לפעולה
היי חברים ושבת שלום זקוק לעזרתכם בדחיפות,
היום לראשונה המאוורר של הרדיאטור לא נכנס לפעולה בדרך כלל נכנס לפעולה קצת אחרי הרבע, אבל גם הדלקתי מזגן והוא עדיין לא נכנס לפעולה החום הגיע טיפונת מעל החצי, בדקתי שהמאוורר לא תפוס בנוסף הכינו לי פעם זוג חוטים למקרה כזה, אבל גם זה לא עזר הומאוורר לא נכנס לפעולה כשהמנוע דולק אני שומע תיקתוקים של ריליי שלא נכנס טוב לפעולה יש רעיונות? את הפיוז 40 אמפר של המאוורר בדקתי תקין וגם את ה4 הגדולים מתחת למכסה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
אם חיברת את המאורר ישירות למצבר והוא לא עובד אז הלך המאורר וצריך להחליף אותו
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
היי יאיר תודה על המענה ידוע לך האם ניתן לבצע איזו בדיקת התנגדות על מנת לאמת זאת?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
אין צורך לבדוק היתנגדות של המאורר אם מחברים אותו ישירות למצבר הרב עם כבל שעוקף את כל המערכת של יוניט חום וכו והמאורר לא נידלק הוא דפוק
אם אתה רוצה אתה יכול לקחת רב מודד וכוון אותו על בדיקת רציפות ולחבר לפינים של המאורר וליראות שאין רציפות |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
וגם אם יש רציפות במאורר דבר שניראה לי קלוש ביותר במצב בו הוא לא עובד כי הוא דפוק זה לא אומר שהוא תקין
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
יאיר לא הסברתי את עצמי מספיק טוב אולי אעלה תמונה אם עדיין לא יהיה מספיק ברור,
חוטי המעקף מחוברים כך, יש מכסה שתפוס עם בורג שמסתיר 3 ממסרים ופיוז 7.5 אמפר, לרגל של אחד מהממסרים חובר חוט כך שכל מה שעלי לעשות זה לחבר את החוט הזה לגוף בשביל - והמאוורר היה מתחיל לעבוד. רעשי הממסר נשמעו היום גם כשחיברתי את החוט לגוף והמאוורר כמובן לא זז. את המאוורר הזה החלפתי לפני כשנתיים, אמנם מפירוק אבל הוא לא עשה רושם של שלבי גסיסה, כמו קודמו שהוחלף לאחר שהתחיל להרעיש ולצאת מעט מאיזון, אגב הוא שמור אצלי איפה שהוא... בכל מקרה רציתי לבדוק את הקונקטור של המאוורר, כשהחליפו לי אותו עשו עבודה ערבית ולא השתמשו בקונקטור מתאים אלא באיזולירבנד כך שמצפה לי עבודה להתחיל להגיע לחוטים בשביל בדיקה. שלא לדבר על להרים את הרכב על ג'ק ולהכנס מתחת בשביל גישה לשם ![]() השאלה היא כזו, אני מבין שהבדיקה הכי טובה היא להאריך חוטים מהמאוורר ישירות למצבר ולראות אם הוא מסתובב. ההערכה שלי שהוא לא הבעיה, ויש תקלה באחד מהממסרים או קצר איפשהו... השאלה איפה כדאי לבדוק. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
לא קשור כל כך לבעיה שאתה מתאר אבל המאורר לא אמור להיכנס לפעולה מעל הרבע.
בדור 1 המאוורר אמור להיכנס לפעולה על החצי. מציע לך לבדוק את זה אחרי החלפת המאורר במידה ותקול. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
היי chesh יש מצב שאתה צודק החלפתי לפני כמה שנים את היוניט חום ברדיאטור,
הייתי בטוח שהתקינו לי אחת זהה כנראה שלא, אולי זה כנראה לא הכי בריא למנוע, אבל מבחינתי יש לי מקום תמרון טוב לזהות תקלות לפני שכבר מאוחר מדיי. אם יש למישהו רעיונות איך בודקים ריליי אודה לו מאוד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
טוב בדקתי את הריליי, היה תקין
למי שלא יודע ריליי הוא רכיב שמקבל מתח על 2 רגליים וסוגר מעגל ל2 הרגלים האחרות, כלומר במצב ללא מתח, ל2 רגלים יש התנגדות ול2 נתק. לאחר חיבור מתח ישמע תיק ו2 הרגלים שהיו מנותקות יתקצרו. המגעים של המאוורר שחובר עם טונה של איזולירבנד נמסו, אני אחפש פתרון טוב יותר אולי עם מהדקי חשמל 220 וולט, או שאני אחפש קונקטור זכר מתאים להלחים לחוטים של המאורר. זמנית חיברתי את החוטים שוב, והמאוורר חזר לעבוד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מחבר מאורר רדיאטור וממסר
ניתן לרכוש את המחבר החשמלי, המקורי, אל מאורר הרדיאטור כשהוא מגיע בחלקים נפרדים ואתה צריך את זה:
1 בית המחבר, 2 סופיות חוט לבית המחבר, 2 גומיות אטימה עגולות לחוטים בבית המחבר. קצת הסברים על ממסר (RELAY) כאן: http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=2555 בברכה - רפי לין
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו 1100 . מזגן לא נכנס לפעולה. | glmn180 | פונטו - טכני | 10 | 14-06-12 19:50 |
מזגן לא נכנס לפעולה בגרנדה פונטו | niminim81 | פונטו - טכני | 5 | 18-05-12 14:22 |
abs נכנס לפעולה מוקדם מדי | harelazulay | פונטו - טכני | 6 | 21-01-11 21:20 |
מאוורר לא נכנס לפעולה לאחר נסיעה ארוכה | zah | פונטו - טכני | 13 | 04-12-10 20:29 |
בעמידה האוטו מתחמם מעט ומאוורר נכנס לפעולה | Niro | פונטו - טכני | 24 | 05-11-09 22:22 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד