![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
ראש מנוע ספייס 2002 16v
שלום שוב לכולם!
רקע: נזילת שמן 99% מאטם ראש ללא בריחת קומפרסיה , בכללי הראש עבר שיפוץ בעבר, רכב עשה 175אלף ק״מ רכב ידני. הנזילה עצמה לא הציקה עד עכשיו ובזמן האחרון הנסילה החריפה ונהייתה יותר רצינית הרכב מאבד יותר שמן מלבד הריח של השמן השרוף. דיברתי עם המכונאי הקבוע שלי לגביי החלפת האטם והוא אמר שאם מורידים ראש להחליף את האטם אז צריך להשחיז את הראש ואולי זה יהיה בעייתי כי עבר כבר השחזה בעבר. שאלות: מה הסיכוי שהראש לא ניתן להשחזה נוספת? ואם לא מה החלופה האפשרית? האם באמת יכול להיות דבר כזה נזילת שמן מהאטם ללא בריחת קומפרסיה? תודה מראש!
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
לא נראה לי שיש לך נזילה מראש מנוע
מציע לך לשטוף את המנוע ולבדוק יתכן מאטם מכסה שסתומים בריחה מאטם ראש יכולה לגרום לחום מנוע ,סחיבה ,איבוד קומפרסיה יתכן שלא סגרו את ברגי הראש לא נראה לכן בדוק אצל מישהו אחר |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אני סבור שאם דיבר עם המכונאי הקבוע שלו, נעשתה בדיקה והנזילה אכן מאטם הראש.
אם לא סגרו טוב את ברגי הראש בזמן השיפץ, כבר מאוחר לא יעזור לחזק. בריחה שמן מאטם ראש לא תגרום לחום מנוע . אם הראש לא ניתן להשחזה נוספת, החלופות האפשרית הם, ראש אחר או מילוי כל שטח הראש אצל החרט. דבר שלעצמו יקר ולא תמיד משתלם. דוד.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אני סבור שאם דיבר עם המכונאי הקבוע שלו, נעשתה בדיקה והנזילה אכן מאטם הראש.
דוד אתה עשיתה את העבודה צריך לבדוק , האם נתקלתה בתופעה כזאת וממה נגרמה (סגירת ברגים או התחממות) אם הרכב נוסע טוב הייתי בודק יותר לעומק |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
למה יאשימו אותי לשווא, אני לא עשיתי ל-orum770 את העבודה.
![]() עשיתי ראש לחבר הפורום shay2828 לפני שנתיים. אבל הסכים שנטפל גם במערכת קירור המנוע, ולא חסך. יצא כל כך טוב, שבא רק לטיפול 10K, נשארתי בלי עבודה, חומר למחשבה... ![]() דוד.
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
תודה רבה לכולם
אני מעריך מאוד את התשובות המהירות והענייניות.
שאלה - האם חובה לאחר הסרת האטם הישן להשחיז את הראש או שניתן להסתפק בניקוי פני השטח (הנחה שהראש יישר ולא מעוות חס וחלילה)?
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
אם בהסרץ הראש הוא נימצא ישר וללא צורך במילוי אזורים בשטח אז רק צריך לנקות ולהחליף אטם
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
דוד אתה גם בעל מוסך?
אם כן - אולי תפרסם פרטים על עצמך. אני מעדיף ללכת למקצוען כמוך מאשר לאיזה חפרון שיכניס גם אלמנט למחיר |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
לשמחתי כבר לא.
אין הנאה כמו לקום כל בוקר ב-6, לשבת במרפסת עם כוס קפה בלי דאגות, לשמוע ציוץ ציפורים ותוכים, שהתמקמו על עץ גבוה של השכן. ![]() כן, יש גם 4 תוכים שכנראה ברחו מכלובים וגדלו בטבע. דוד.
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
דוד, התוכים הם מכה גדולה, אלו דררות שמפרות את האיזון בטבע ובתוך כמה שנים ישתלטו יותר ויותר. אצלי במושב כבר יש להקות שלמות שלהם.
|
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
נורת מנוע/הזרקה בצבע צהוב נדלקה hgt 2002 | מאפיונר | פונטו - טכני | 19 | 05-01-12 18:51 |
הלך מנוע פונטו ספייס 2002 1.2 16V | YuvalY | פונטו - טכני | 25 | 18-07-11 23:39 |
טרמוסטט או ראש מנוע? ספייס sx 2002 | itai182 | פונטו - טכני | 29 | 16-06-11 07:53 |
פיאט פונטו MK2 שנת 2002 - שירטוט מנוע | hgilad123 | פונטו - טכני | 12 | 08-04-09 23:52 |
מחפש מנוע חשמלי להגה כח בפונטו 2002 | קניה | 2 | 28-09-06 21:26 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד