![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Guest
|
שרשור החלפתי/תיקנתי..שילמתי
צריך להודות בזה, פיאט היא מכונית מרובת חלקים מענינים, מקצתם אפילו די אקזוטים. אבל רובנו פחות או יותר מתקנים או מחליפים חלק כזה או אחר בתכיפות שכיחה למדי.
השרשור נועד למעשה לספק תשובות [בעיקר פיננסיות] , לכל מי שבפניו ניצבת תקלה והוא מעוניין בתשובה מפורטת באשר לעלוית הכרוכות בהחלפה/תיקון וכו. כל אחד מכם, יתרום את חלקו, מה הוא החליף? איפה? כמה? למה? ומה עוד ניתן לעשות? בקיצור.. זה בשביל כל חבר. מגוון רכבי הפיאט המתהווה פה , יספק יריעה נרחבת למדי לכלל החלפים המסתובבים בשוק. אז מכוון שאני פתחתי את השרשור הזה, ועברתי היום עוד מכת עושק , להלן התיקון אשר בוצע: לפני כמה ימים מערכת המיזוג שבקה חיים, ומכוון שאף חשמלאי לא מוכן להתעסק עם הרכב , פניתי בחוסר שקט למרכזי. [יש לי עוד טראומה מהם עם ה HGT מה לעשות]. הגעתי , הפנו אותי לעמנואל מאלפא רומיאו. למה אלפא רומיאו? הם מתעסקים עם רכבי הספורט. מה שמעלה תמיהה למה לא הפנו אותי דאז עם ה HGT לאלפא והאכילו אותי מרור בצד השני. אמרתי ניחא נו.. מה קרה? מערכת בקרת האקלים [בכללותה] הלכה לעולמה. המחיר - 1900 שקל בלי מע"מ ובלי עבודה. או בקיצור 2400 בקו הסיום. באופן כללי, אני לא חושב שעשקו אותי מי יודע מה , נתקלתי בדברים גרועים יותר. אבל באופן חריג אני חייב לשבח את עמנואל שמכיר את הרכב מקצה לקצה. עשה עבודה טובה מאוד , הרכב נשטף והכול בסדר. אלו מעללות הפיאט שלי לחודש זה. עכשיו תורכם.. ![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Guest
|
בעיית ההגה החשמלי המוכרת כבר לכולם : לפני כחצי שנה ההגה החשמלי שבק חיים , פניתי לפיאטון בתל אביב , ביצעתי בדיקה ממוחשבת ויצא שהמנוע החשמלי גמור .
על מנוע חדש דרשו 2000 ש"ח לא כולל עבודה ועל מנוע משומש 1000 ש"ח. הגעתי הבייתה מיואש קצת (בכל זאת 2000 שקל זה לא כסף קטן ועוד בשביל תלמיד). נכנסתי לאינטרנט ופתחתי את איביי עשיתי כמה חיפושים ותוך דקה מצאתי את המבוקש , הגעתי להסכמה עם המוכר שימכור לי את החלק עכשיו ואני אוסיף לו עוד כמה דולרים והגענו להסכם 77$ כולל משלוח, החלק התעכב קצת אבל בסופו של דבר זה היה שווה , ההתקנה בוצעה במוסך שמשון ביהוד שביצעו עבודה נקייה ומקצועית ועלות ההחלפה הייתה 180 שקלים . זה הסיפור שלי להיום... עידן. |
![]() |
#3 |
Guest
|
NirBentovim אתה יכול לספר מה היה עם ה HGT ולמה אכלת מרורים פשוט אני די חדש פה ולא שמעתי את הסיפור.
|
![]() |
#4 | |
Guest
|
תגובה
צטט:
לפני 4 שנים בערך , כשרק קיבלתי את הרכב, לקחתי אותו ליישור קו במרכזי. היו לו כמה בעיות בהיגוי , בבלימה , הספויילר הקדמי גם היה שבור קצת.. בקיצור היו המון דברים. אבל דבר אחד מאוד משמעותי הרגיז אותי ללא פרופורציות. מתוך היכרות קודמת עם הרכב [נרכש מחבר] הרגשתי שהתאוצה אינה לינארית והרכב מתעצל לעלות בסל"ד. אז אמרתי יאללה, נזרוק אותו במרכזי , יחד עם כל הריג'קטים ושיסדרו. אז עם הקוסמטיקה לא הייתה בעיה , למרות שלספויילר חדש חיכיתי שבועים [כי אין בארץ כמובן] , אבל בכל מה שקשור לדינמיקה - קטסטרופה. הם החליפו פלאגים - התקשרו אלי ואמרו שהתאוצה בסדר. החליפו רפידות ואמר שהבלימה בסדר, החליפו זרועות ואמרו שההיגוי בסדר. כמובן שבאתי, שום דבר לא היה בסדר. הפלאגים לא שינו כלום וכך גם השאר. דיברתי עם המנהל, לא זוכר את השם שלו וגם לא רוצה לזכור, ואמרתי לו "שמע, הרכב לא בסדר. הישבן משתולל תחת בלימה, ההיגוי עדיין לא בסדר וכו". טוב, השארתי את הרכב , הוא אמר לי שיבדקו ושאני אחזור מחר. חזרתי, מצאו את הבעיה של התאוצה [כויל שרוף] ושלחו אותי הבייתה ואמרו שבוחן ראשי בדק את הרכב וקבע חד משמעית שהוא בסדר. יופי. נסעתי הבייתה . יום אחר כך אני שומע רחש מהחלק האחורי , אמרתי ניחא יעבור , רפידות חדשות וכו. יום אחרי זה מצאתי עצמי בכיוון הנגדי של התנועה בתוך כיכר ענקית. מה מסתבר ? איכשהו במרכזי פיספסו את העובדה שהכבל בלם יד היה תפוס בחלקו על הגלגלים האחוריים. נחמד הא? ![]() חזרתי לשם , אמרתי למנהל שאין לי מושג מה הוא מנהל שם בידיוק אבל זה לא מוסך. אז אחרי שהם התייאשו ממני [ותיכף גם אתם] הוא שלח אותי לאהרון רוט [שטיפל בפרארי של מיכאל לוי בזמנו] . אמרתי לאהרון אתה חייב לעשות סיבוב ברכב אתה תבין על מה אני מדבר , כי במרכזי הם חושבים שאני מדבר פורטוגזית. עשה סיבוב, חזר אחרי 5 דקות ואמר לי שמע ניר, חייבים לבדוק מה הולך פה עם ההיגוי , ויכול להיות שיש בעיה בציר האחורי. מכאן לשם, אהרון סידר הכול [אפילו החליף ציר אחורי!] , הוכיח שצדקתי והוציא את המרכזי עם האצבע אתה יודע איפה. מאותו יום לא חזרתי לשם אחרי חוסר המקצועיות המופגן הזה. יצאתי מנוחם מזה שלפחות שלחו אותי למישהו שמבין ולא לאיזה חאפר. היום וביום חמישי כבר הייתי שם כי קופה זה כבר סיפור אחר , וגם עמנואל הסתבר כאדם שמבין בידיוק מה עומד מולו. קיצר אורן, כמו שאתה מבין, עברתי לא מעט עם מוסכים, ולא מעט רכבים, הקטע עם ה HGT היה חריג בצורה מוקצנת מבחינתם, לא מבחינתי. אני פשוט הרגשתי חסר אונים זה הכול. עמנואל קצת החזיר לי את האמון במקום הזה - למרות שהוא בכלל מאלפא רומיאו... |
|
![]() |
#5 |
Guest
|
בקרת אקלים בבראבו שלך !? (אני קד קידה)
ומזה צריך להיות שאלפא מטפלים ברכבי הספורט? מה איתי? אני לא נחשב רכב ספורטיבי? לא מגיע לי יחס אלפאי משהו? דברים עיקריים שטופלו בטיפול האחרון. עשויי לעניין אתכם. טיימינג: חלקים - 295, עבודה - 460 בלמים קדמיים: חלקים - 565, עבודה - 187 (מקוריים, שווים לתחת האמת) בלמים אחוריים: חלקים - 340, עבודה - 170 (תחליפיים, של ברמבו) הדבר שהכי מעניין: מחזיק מפתחות של פיאט, גדול מגושם + פנס: 0.01 ש"ח !!! שערוריה ממש ! ![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
תגובה
לא בבראבו גדעון. בקרת האקלים כשלה בקופה..
תיקון קל - "בקרת אקלים" - גם מופעלת ידנית , נקראת כך. לא רק הדיגטליות. ובכל מקרה מדובר על כל היחידה. עם הבראבו בד"כ ההרפתקאות מתמשכות יותר. .. כמו שראית בטח. |
![]() |
#7 |
Guest
|
אצלי בהחלפת בלמים האחרונה (אחוריים), מתחו את הכבל בלם יד יותר מידי.
היית צריך לראות מה עשיתי שם כדי שישחררו לי אותו. עזוב שאני יודע לעשות זאת לבד, כפי שראינו בפרוייקט האחרון שלי. אבל לא רציתי לגעת, הם החליפו בלמים, שיסדרו את הכבל. בסוף סידרו, וגם לא לטעמי השלמה. אז שיחררתי עוד טיפה בבית. ועדיין יש לי משהו פסיכולוגי שאומר לי כל הזמן, "הבלמים שלך כל הזמן בולמים". בפועל זה לא ככה, אבל זה פסיכולוגי. הם יודעים לעבוד מסתבר, שבי ושמעון שם באמת מכירים את הרכב, אבל המכונאים והמוסך בכללי קצת קטנוניים לפעמים. הם צריכים להבין אותנו, מחפשי השלמות ![]() המכון שבו עשיתי כיוון פרונט הוא דוגמא מצויינת לזה. חזרתי אליו 4 פעמים אחרי סיבוב ברכב עד שגלגל ההגה היה ממורכז לרצוני. ובכל אחת מהפעמים האלה קיבלתי יחס לא פחות מטוב מן המנהל. |
![]() |
#8 |
Guest
|
NirBentovim לפי מה שאתה מספר זה היה לפני 4 שנים זאת אומרת ה HGT היתה משווקת בארץ משהו כמו שנה אחת לפי דעתי לא היה אז הרבה ניסיון עם הרכב הזה באותה תקופה היו עוד הרבה סיפורים עם רכבים מאותו סוג באותה תקופה במוסך המרכזי לכן אני ממש לא מתפלא. הסיפור הכי מפורסם שהיה עם ה HGT זה היה עם המזגן איך שהרכבים הראשונים עלו על הכביש היתה תופעה. בכולם צריך לציין שכשאתה עוצר ברמזור או סתם עוצר את הרכב אז המדחס של המזגן היה מתנתק והיית מקבל איורור במקום מיזוג וכשהיית מתחיל לנסוע שוב המזגן היה מתחיל לעבוד שוב במוסך המרכזי שברו את הראש ולא מצאו את הבעיה וזה היה בכל המכוניות ללא יוצא מן הכלל שעלו לכביש באותה תקופה זאת הייתה פדיחה רצינית. טוב מה עושים פונים לאיטלקים שלקחו את העניין בצורה רצינית מאוד ושיגרו מייד לישראל את מיטב המהנדסים שלהם בהתחלה גם הם גיששו באפלה הפיתרון בסופו של דבר הגיע מחברת היטצי שמיצרת את מחשב ההזרקה בדגם הזה. הבעיה היתה בסך הכל בתוכנת המחשב שעבדה הפוך ואני יסביר בHGT תוכנת המחשב לגבי המזגן מתוכננת בצורה כזאת שכאשר אתה מאיץ בתחילת נסיעה המחשב אמור לזהות שאתה דורש כוח מהמנוע ואז הוא אמור לנתק את המדחס לכמה שניות כדי לתת לך יותר כוח בהאצה דבר שקורה במצב רגיל והרבה בעלי HGT מכירים את זה מה שקרה זה שחברת היטצי בטעות כמובן ודרך אגב רק לרכבים שהגיעו לארץ בגלל שאצלנו זו גירסה לארץ חמה התוכנה עבדה הפוך במקום שבהאצה המדחס יתנתק אז הוא מתנתק במצב רגיעה זאת אומרת בסל"ד סרק כשהרכב עומד. טוב אז מה עשו חברת היטצי הוציאה עידכון תוכנה למחשב ואז הזמינו את כל בעלי ה HGT בארץ לעידכון תוכנה שבוצע דרך אגב על ידי מחלקת המהנדסים של פיאט מאיטליה ששהו בארץ באותה תקופה וכך נפתרה הבעיה. למה אני מספר לך את הסיפור הזה רק כדי להמחיש לך את הבילבול ואת חוסר הידע ששרר אז שה HGT הראשונות הגיעו לארץ.
לגבי העניין של כניסת הפיאט קופה למחלקת אלפא תמיד זה היה כך יש הוראה מפורשת שכל הפיאט קופה מטופלים במחלקת אלפא כי זו מחלקה מקצועית יותר ומי כמוך יודע כמה הפיאט קופה זה רכב מסובך ושצריך ידע רב לגשת אילו. לגבי ה HGT הוא עדיין ימשיך להיות מטופל במחלקת פיאט לצערי ולצער מי שיש לו את הרכב הזה אבל דבר אחד אני יכול להגיד שהיום רמת המקצועיות השתפרה לגבי ה HGT מה שלא יכולתי להגיד בעבר. |
![]() |
#9 |
Guest
|
בראבו HGT אורן
![]() זה הרכב של ניר. לא פונטו HGT. ולמרות שלא היה לי נסיון עם טיפולים של הרכב שלי במרכזי, אפשר לראות שהם מבינים מה הם עושים שם. |
![]() |
#10 |
Guest
|
הבנתי ברבו HGT טוב זה סיפור אחר ועכשו זה יותר מסתדר לי היתה שם בעיה סידרתית כמו שאני זוכר בברקסים האחוריים הבעיה שציינת הופיעה במספר דגמים אני זוכר את זה טוב כנראה שאתה היית בין הראשונים הרכב הזה בכלל לא ידעו איך לאכול אותו ובוא אני יספר לך קוריוז קטן גם היום לא יודעים זה רכב מסובך עם המון בעיות קטנות ומעצבנות כמו שאני זוכר.
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד