![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: ז"ל
|
עצה לקראת רכישת פונטו ספייס 2001 ופיענוח תוצאות בדיקה
הי לכולם, אני טל, חדשה בפורום, מקווה למצוא כאן תשובות אחרי שמוסכניקים שונים סירבו "לקחת אחריות" על פירוש בדיקות הרכב לקראת קניה.
אז ככה: פונטו ספייס 2001, 60000 ק"מ, יד שניה. נראת נפלא, נוסעת טוב. בבדיקת הרכב נמצאו צמיגים ישנים, ובעיה במנוע. ככה נכתב: compression comparison filter nr. =4, pls = 15 !ATTENTION: ALLOCATION NOT POSSIBLE -------------------------------------- 69 53 69 51 MAXIMUM = 69 MINIMUM = 51 DIFF = 18 על החלק של ההפרש - המודגש באדום (DIFF) הבוחן לא הפסיק להגיד שזו בעיה במנוע, שההפרש בין הMAX לMIN אמור להיות עד 3(!) וכאן המצב הוא 18. בגרף שמצורף בתחתית הוא הראה גרף שמראה חריגה בצריכת הדלק. הדבר היחיד שהצלחתי להבין הוא שהבדיקה הזו (ניתוק המנוע והפעלת הסטארטר לכמה שניות) אמור להראות אינדיקציה לפעילות מנוע (???)) אגב, הוא בדק 4 פעמים ובכולן התוצאות הראו הפרש 18. נסענו ישר למוסך מורשה - שאמר בלי למצמץ שהכל שטויות! שאם הרכב נוסע טוב, לא עושה רעשים, (הוא לקח אותו לסיבוב ואמר שהוא נשמע טוב) ולא אוכל דלק, אז שווה לקנות. הבחור ממנו אני קונה אמר שאין שום אכילת שמן והיה המום ממצאי הבדיקה אחרי התוצאות האלו, אני מרגישה שבעל הרכב קצת מנסה לדחוף לי את האוטו... אגב, הוא מוכר כיוון שרוצה להשתדרג. בקיצור, דילמה רצינית. אני אמורה לפגוש אותו מחר בפעם השניה ולבדוק אם הוא שורף שמן בנסיעה, אבל עדיין יש לי ספק עצום: יכול להיות שאקנה אותו ותוך חודש אני אצטרך להחליף מנוע? מדובר ביד שניה - 57 אלף ק"מ.. מה הסבירות שיקרה משהו? הרבה הרבה תודה טל ![]() נערך לאחרונה על ידי talsha : 27-05-09 ב 16:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: טמפרה סטיישן קרבורטור
|
הכול תלוי במחיר.
על הצמיגים להוריד 1000ש,ועל המנוע עוד 3000 . ולהיות בטוח יותר,אפשר לעשות בדיקות נוספות למנוע.זה יכול להיות מכיוון שסטומים(תיבדוק בנירת אים האוטו עבר טיפול בראש מנוע לאחרונה).אולי כבר ניסרפו?ואז זה פתיחת ראש.קשה להאמין שזה רינגים או יותר(ק"מ נמוך ומנוע נישמע טוב
![]() ![]() נערך לאחרונה על ידי upetar : 27-05-09 ב 17:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
כמו קודמי - תבקשי שיבדקו עם שעון קומפרסיה את המנוע. ההפרשים צריכים להיות עד 10%. אם הבדיקה הזאת תצא תקינה אז אין בעיה.
לגבי הצמיגים - סט סביר יעלה כ-1000 ש"ח לרביעיה. ודבר אחרון, אני לא מאמין שהאוטו יתפגר לך פתאום - אבל בלי בדיקה רצינית יותר אי אפשר לדעת.
![]() |
#4 |
Junior Member
|
שעון קומפרסים
וואלה, פאדיחה, חיפשתי וחיפשתי וטרם מצאתי על מה בדיוק מעיד שעון קומפרסים - דחפי השמן במנוע? קשור לבוכנות? חייבת לעשות איזה קורס בסיסי במכונאות, אבל עד אז...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Grande
|
הק"מ נראה נמוך מאוד מאוד - כנראה זויף
צריך לבדוק תאריך על הצמיגים - אם הם מקוריים מ 2001 אז אולי הק"מ אמיתי מחזק את עצת קודמי לחפש היסטורית טיפולים - עדיף במוסכים מורשים (שם גם רשום ק"מ) ד"א - כדאי גם לבדוק מזגן בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
תשמע, גם אני הייתי סקפטית על הקילומטראז', אבל בבדיקה התברר שהצמיגים הקדמיים מקוריים, מה גם שהרכב יד ראשונה נקנה מאשה שלא זזה כמעט מהבית (לפחות כך אומר המוכר...) בכל אופן, תוכל לזרוק לי מילה על שעון קומפרסים ומה תפקידו?
![]() תודה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר מועדון
|
(לפחות כך אומר המוכר...)
יווו איזה מנורה אדומה זה מדליק לי."זהירות"מה את לא ראית את בעל האוטו?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
היא מהצפון, איך היא תשכנע את בעל הרכב לנסוע איתה ליהוד?
מיוקנעם עד יהוד לקח לי 100 ק"מ בערך ביום שבת לפני שבועיים (אבל המשכתי עד ירושלים), לגבי זמן נסיעה זה לא משנה, הכביש היה ממש ריק... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר מועדון
|
נו אז אולי תמליץ
אתה גר בצפון. ומי כמוך מכיר מוסכים של פיאט.דבר אחד בטוח,נידרשת בדיקה מיקצועית כי זה יכול להיגמר גם בראש מנוע סדוק.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
למרות שאני אכן מכיר, אני לא יכול להמליץ על מוסך מורשה ששפך לי מי ברז לרדיאטור, תוך שהוא מציין בפניי ששפך נוזל קירור ייעודי.
אני לא יכול להמליץ על מוסך מורשה שאני קובע איתו תור שבוע מראש לתיקון בעית חשמל, ואחרי שאני מגיע הוא מבשר לי חגיגית שהם טעו והם בעצם לא מטפלים בבעיות חשמל. אני לא יכול להמליץ על מוסך מורשה א' ששולח אותי למוסך מורשה ב', מנהל המוסך או מנהל העבודה (מי שזה לא יהיה) ממליץ לי לא לתקן אצלו כי התיקון אצל החשמלאי כמה רחובות ליד יהיה יותר מהיר ואולי גם מקצועי, כי הוא "מכיר את האונו יותר טוב".... מי שנכנס למוסכים המורשים בצפון זה על אחריותו בלבד (אלא אם העיפו כמה מכונאים ועשו שם סדר מאז שהייתי שם בפעם האחרונה). |
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו ספייס 2001 | מכירה | 3 | 06-10-14 10:17 | |
תוצאות בדיקה לפונטו ספייס ELX | yaniv21 | יעוץ ברכישת רכב | 6 | 01-10-08 17:08 |
בבקשה עזרה לפני רכישת פונטו ספייס | Carioca | יעוץ ברכישת רכב | 8 | 10-03-08 22:21 |
רכישת פאנל חימום + זכוכית למראת צד בפונטו ספייס, האם אפשרי? | פורום הגראז' | 20 | 09-03-07 15:40 | |
הגה כוח פונטו ספייס 2001 | פורום הגראז' | 7 | 17-11-06 17:36 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד