![]() |
|
![]() |
פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
פיאט פונטו ספייס 2001 VS פיאט פונטו ספייס 2003
שלום.
אחרי שדי ננעלתי על הרכב הנ"ל התחלתי לחפש רכב לקניה ובאחד השיחות מול מוכר פוטנציאלי הועלתה הטענה שדגם 2003 זה דגם חדש עם מנוע 16V וטיפטרוניק שלא קיים בדיגמי 2001/2002. הכצעקתה? מה זה בעצם טיפטרוניק? |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
תגובה
הילוכים ללא צורך בקלאצ' !! הכי פשוט שאני יכול להסביר!
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
(מועתק לכאן מקארספורום):
לי יש פונטו ספייס 2001 אוטומטית ובמשפחה יש פונטו ספייס 2003 אוטומטית. בתכל"ס שתי המכוניות זהות - מנוע 1242 סמ"ק, 16V, עם 80 כ"ס. תיבת הילוכים אוטומטית רציפה (עם טיפטרוניק, אבל את מי זה מעניין). למעשה כל הפונטו ספייס האוטומטיות הרציפות בכל השנים יש להן נתוני מנוע ותיה"ל זהים. אבל יש כמה הבדלים קטנים בין הרכבים: - ב- 2003 יש קולר שמן גדול יותר לגיר. - כיול ההגה החשמלי שונה והוא קשיח יותר. - משהו בכיול המיתלים או הבולמים שונה, לטובה. - ההגה קצת יותר קשיח. אני לא מומחה ולא יודע להסביר בדיוק. אני דווקא אוהב יותר את ההגה ב- 2001. עניין אישי. - הבדלים קוסמטיים פה ושם. - ב- 2003 מנוע שמזהם אוויר פחות (תקן יורו 3 לעומת תקן יורו 2 עד 2002). לא ממש צריך לעניין את הקונה. - שינויים קטנים בפעולת הגיר. - ועוד ועוד חוץ מזה שתי המכוניות, בגדול זהות. תבחר לפי זו שבמצב יותר טוב ויותר שמורה. וכמובן תמיד עדיף רכב כמה שיותר חדש. .ב.: כל מי שכותב חצי כתבה (רמז, נתת לינק בקארספורום) על כמה הגיר הרציף מוזר אז אני אומר שלא מבין כלום ברכבים. הגיר הרציף מעולה, הוא הדבר השני הכי טוב באוטו הזה (הראשון, שזו אולי הקטנה הכי גדולה בקטגורייה). אז המהירות עולה בלי שהסל"ד משתנה (בלחיצה קבועה על הגז). BFD. פעם ראשונה שאתה נתקל בזה אתה מופתע מזה ובזה זה נגמר. זה האמת די מגניב, לדעתי. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
הרכבים גדול דיי זהים, כמו שנכתב כבר.
ישנם הבדלים מכאניים קלים מאוד, אבל בגדול הרכבים באמת זהים. טיפטרוניק הוא מונח המתייחס לאופן תפעול התיבה, לא לסוגה ! משמעותו היא בחירת הילוכים בקצוות האצבעות, Tip.. ממש פשוטו כמשמעו. זה קיים בהמון תיבות כיום, אוטומטיות, רציפות ורובוטיות. אגב, לאחר המתיחת פנים, מצב התפעול הידני של התיבה הרציפה קיבל עוד יחס העבר נוסף (7 סה"כ). |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד