![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מאוורר לא נכנס לפעולה לאחר נסיעה ארוכה
שלום לכולם!
היום נסעתי עם פונטו 2004של חבר מיבנה לב"ש נסיעה די ארוכה לאחר שהחנתי את הרכב שמתי לב שהמאוורר לא נכנס לפעולה (וגם בהדלקת מזגן לא עובד) האם זה תקין? ואם לא מה כדאי לבדוק |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
תפקידו של מאוורר להכנס לפעולה רק אם חום מנוע מגיע לאזור 87-89 מעלות (חצי בלוח שעונים).
עם הדלקת המזגן זכור לי שיש דיליי מסויים עד הפעלת המאוורר. הרכב מתחמם יותר מדי בנסיעה בעיר? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אם המאורר לא נכנס לפעולה אני לא מאמין שהיתה יכול לסוע יותר מדי ישר היה עולה חום מנוע ,
![]() |
#4 |
Member
|
הרכב לא מתחממם היה קטע מוזר כשבלמתי החום מנוע ירד בכמה קווים מהחצי ובנסיעה חזר לחצי. אני רגיל מהרכב שלי שלאחר נסיעה ממושכת או הדלקת מזגן המאוורר נכנס לפעולה לכן זה נראה לי מוזר שזה לא קרה
נערך לאחרונה על ידי zah : 01-12-10 ב 07:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
לפי התאור שלך, כמה נקודות לבדיקה:
1. המאוורר חייב להתחיל לעבוד עד 5 שניות מהפעלת המדחס (בדקתי זמנים). אם הוא לא עובד, משהו תקול במאוורר עצמו משום שהמדחס עוקף את היוניט. 2. זה שהאוטו לא התחמם, לא אומר כלום, כל עוד הרכב בנסיעה ויש מספיק רוח, המאוורר לא יעבוד. למה לבזבז אנרגיה אם אפשר לנצל את כוחות הפיזיקה והטבע? בדוק לעומק מדוע המאוורר לא נכנס לעבודה. בנסיעה איטית בעיר סבירות להתחממות יתר!
דוד קלדרון - רע"ן חקירות | רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול | http://www.piba.gov.il פתרונות מחשוב ותכנות בסיסי נתונים לעסקים קטנים (VBA/ ACCESS) נערך לאחרונה על ידי davidka : 01-12-10 ב 08:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
אז לפי מה שאני מבין, בנסיעה ארוכה כמו שבצעתי והעובדה שהיה יום חם והפעלת המזגן (לא מקרר) לא גרמה למאוורר לעבוד אז כן יש בעיה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
צטט:
כנראה שחסר גז במזגן. על פניו, אין בעיה במאוורר אבל בכדי לאמת את זה, תן לאוטו לעבוד על המקום עד שהמחוג יגיע לחצי. בשלב הזה או קצת לפניו, המאוורר צריך לעבוד. אם השעון יתחיל לטפס ועדיין לא קורה כלום - יש בעיה.
דוד קלדרון - רע"ן חקירות | רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול | http://www.piba.gov.il פתרונות מחשוב ותכנות בסיסי נתונים לעסקים קטנים (VBA/ ACCESS) נערך לאחרונה על ידי davidka : 01-12-10 ב 08:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
שלום דוד, התיור שלך לדעתי טיפטיפה לא מדוייק,
ברשותך אני יוסיף: למערכת קירור עובדת בשני מעגלים, מעגל קטן (ללא קירור, בתוך המנוע) ומעגל גדול (שזה מעגל קטן + רדיאטור). נוזל קירור תמיד זורם באחד מהמעגלים. תפקידו של טרמוסטט הוא לקבוע באיזה מהמעגלים תהיה צירקולציה של נוזל קירור (ע"י פתיחה וסגירה). וכמו שדוד אמר, ככל שטמפ' עולה הטרמוסטט מתחיל להיפתח, וההפך. יוניט הפעלת המאוורר נמצא על הרדיאטור ולכן אם מעגל גדול סגור (ורק קטן מתפקד = טרמוסטט סגור) אז יוניט לא יכול למדוד את טמפ' הנוזל שנמצא במנוע ולכן לא מפיעל את המאוורר. מקווה שהייתי ברור ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
היי לקסה ובוקר טוב!
![]() אכן, יש שני מעגלים אבל לא מצאתי לנכון להתעכב על המעגל הקטן. הקטן בעצם נותן חימום לסעפת היניקה ולחימום הפנימי. אגב, ברגעים אלה אני מדסקס על נושא מערכת המים עם כמה חבר'ה בעבודה שאחד מהם מכונאי. הוא אומר שעל אף שרוב היצרנים מתקינים את יוניט המאוורר על הרדיאטור, יש כאלה שמעדיפים להתקינו על המנוע עצמו. שתי גישות שונות לחלוטין וההיגיון של אלה שמתקינים את היוניט על המנוע עצמו, הוא שגם אם אין כלל מים במערכת, עדיין המאוורר יעבוד ולו רק בשביל לנסות ולהרחיק מעט את החום מהמנוע. ניסיון הצלת מנוע בסגנון מנועי קירור אוויר (סיטרואן ויזה 652 סמ"ק, חיפושית, פורשה 911 דגם ישן). לא יודע עד כמה זה יעיל, אבל מילא.. יום טוב שיהיה לנו!
דוד קלדרון - רע"ן חקירות | רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול | http://www.piba.gov.il פתרונות מחשוב ותכנות בסיסי נתונים לעסקים קטנים (VBA/ ACCESS) נערך לאחרונה על ידי davidka : 01-12-10 ב 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
הגלגלים שלי: ELX
|
למיטב ידיעתי, וכך גם היה כשהטרמוסטט שלי היה תקול - קיימת בפיאט מע' שעוקפת את יוניט המאוורר במצב בו הרדיאטור לא מתחמם כלל.
|
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
בעמידה האוטו מתחמם מעט ומאוורר נכנס לפעולה | Niro | פונטו - טכני | 24 | 05-11-09 21:22 |
מאוורר עובד זמן רב גם לאחר כיבוי מנוע - פונטו 00 | אברג'ל ד | פונטו - טכני | 7 | 25-09-09 12:15 |
ספייס 2002 התחממות, מאוורר רדיאטור לא נכנס לפעולה. | herman | פונטו - טכני | 2 | 17-05-09 22:54 |
רשמים והשוואה: גיר רציף או ידני - נסיעה ארוכה ומהירה | Tzvika 16V | פונטו - טכני | 22 | 12-07-08 13:03 |
נסיעה ארוכה בשביל כורכר- נזק? | פורום הגראז' | 2 | 30-03-06 20:03 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד