מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > שיפורים וקוסמטיקה
עקוב אחרינו ב-RSS

שיפורים וקוסמטיקה שיפורים וקוסמטיקה כלליים.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו ספייס (יאנג ) "פנינה"

שם:  
צפיות: 
גודל:   

קצת מסלול בימי מסלול

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 11-12-08, 21:31   #71
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
צטט:
במקור פורסם על ידי Ron_Dadon צפה בהודעה
אותי אישית בלבלתם לגמרי

רגע אחד נאמר שאסור Xenon....רגע אחר מישהו אומר שאצלנו מותקן והוא עובר טסט בלי בעיה...

אני תכלס הייתי שמח להגדיל את מרחק ההארה של תאורת הרכב (מבחינה בטיחותית נטו...אם הייתי מחפש פוזה לא הייתי קונה פונטו ספייס). אז עכשיו בסיכום כולל, נראה אם הבנתי נכון...

פיליפס דיימונד H7 הן המומלצות ביותר והן מתחברות באופן רגיל לחלוטין ללא כל תופסות? פשוט להחליף את הנורה וזהו?
H4 זה סוג אחר, נגיד כמו שהיה לי באונו שהאור הגבוה והנמוך זה באותה הנורה? ובH7 אין את זה? יש רק מצב אחד?
אם באמת הH7 היא רק בעלת מצב אחד - איך מתקבל אור נמוך וגבוה?
אני יודע שזה נורות נפרדות בפונטו ספייס - אז מה שנותן את האפקט של אור גבוה זה בעצם הרפלקטור של הנורה? (והנורות של האור נמוך וגבוה זהות לחלוטין?)
ואחרונה - למרות ששיערתי את זה לבד ובגלל זה עד היום לא החלפתי - כל הנורות Xenon-Wanna Be שמוכרים בחנויות DIY למינהן ובאוטודיפו - לא שוות כלום? בתכלס, חוץ מלשנות את הצבע (שזה לא מה שמעניין אותי) - הן לא יגדילו את מרחק ההארה?

אני בטוח שחלק נשאל פה בשירשור, אבל נוצר פה פשוט בלאגן אחד גדול
1. נראה שכך, לפי ההמלצות. אני מרוצה להHELLA הסטנדרטיות שלי.
2. H7/4/1/3 הן מידות של נורות. ב H4 יש 2 חוטי להט, משמע שני מצבי תאורה.
3. בכל רכב האור הגבוה נקבע או ע"י הנורה, או ע"י הרפלקטור. בין אם זה נורה עם רפלקטור נפרדים, או רפלקטור עם זווית משתנה. אצלך בפונטו, נורה ורפלקטור נוספים.
4. כן, זהות. 2 נורות. אחת לגבוהים (דרך), השניה למעבר.
5. שוות כמו קרח לאסקימוסים.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-12-08, 21:59   #72
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
צטט:
במקור פורסם על ידי orenhazan צפה בהודעה
כל עוד שאתה לא עובר את ה 5000K זה לא בולט יותר מידיי כי זה לא ממש כחול כמו שכולם בדרך כלל מתקינים ודרך אגב ערכת הקסנון שמותקנת אצלי זאת ערכה מקורית של PHILIPS ונורות מקוריות OEM אני החלפתי בפנסים את העדשות כדי שיתאימו לקסנון כרגע אין לי H7 ברכב אלא D2S כי החלפתי גם את בתי המנורות אפילו ה BALLAST נמצא בתוך הפנס ולא רואים אותו בכלל. כרגע הערכה לא מסנוורת בכלל היא ממש מקורית לגמרי ותואמת קסנון לגמרי. ולא כמו כל אלה ששמים קסנון בפנסים שלא מיועדים לכך ומסנוורים את כולם.
אורן, את הנורות אצלך ראיתי ודי אהבתי את העובדה שהן לא מסנוורות.
גם אני חשבתי לעבור לזנון לא מזמן, כמובן בגוון "חוקי", אך עקב העובדה שמבסיסו התהליך לא חוקי ירדתי מהעניין.

תוכל בבקשה להסביר לאיזה עדשות החלפת ומדוע העדשה המקורית לא מתאימה לעניין?
ישן 11-12-08, 23:12   #73
simon377
משורר הפורום

האווטאר של simon377

הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
צטט:
במקור פורסם על ידי Caveman צפה בהודעה
אתה מתכוון משהו כזה?
סמלונים שצורפו

שם:  IMG_1001.JPG
צפיות: 642
גודל:  72.4 KB  
ישן 11-12-08, 23:29   #74
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

בדיוק !

ישן 11-12-08, 23:46   #75
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
תרשו לי להתעלק בשאלה קטנטנה על השרשור.

עד היום באונו וב- 127 היו לי נורות H4. זאת נורה ראשית עם 3 חיבורים עם 2 חוטי להט. כשהאור הגבוה עובד, הנמוך מתכבה, כלומר אין שום מצב שבעולם ששני חוטי הלהט יאירו ביחד.

עכשיו בוואגית עם נורת H7 אני שם לב שאני נוסע עם אורות נמוכים ומעביר לגבוהים אז גם האורות הנמוכים וגם הגבוהים עובדים ביחד! איך דבר כזה יכול לקרות?
והאם ב- H7 מדובר בנורה אחת עם 2 חוטי להט כמו באונו, או שיש שם 2 נורות אחת לגבוה ואחד לנמוך? כי אין שם מקום לשני נורות, זה זרקור. בספר הרכב יש 300 עמודים וזאת בעיה להשיג ממנו מידע כלשהו...

תודה מראש לכל מי שירצה לעזור.
stio מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-12-08, 00:16   #76
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
צטט:
במקור פורסם על ידי Caveman צפה בהודעה
1. נראה שכך, לפי ההמלצות. אני מרוצה להHELLA הסטנדרטיות שלי.
2. H7/4/1/3 הן מידות של נורות. ב H4 יש 2 חוטי להט, משמע שני מצבי תאורה.
3. בכל רכב האור הגבוה נקבע או ע"י הנורה, או ע"י הרפלקטור. בין אם זה נורה עם רפלקטור נפרדים, או רפלקטור עם זווית משתנה. אצלך בפונטו, נורה ורפלקטור נוספים.
4. כן, זהות. 2 נורות. אחת לגבוהים (דרך), השניה למעבר.
תודה רבה
אם כך להחליף את מערכת התאורה בספייס לפיליפס דיימונד יוצא חתיכת סיפור יקר
אם 2 נורות כאלו עולות כ-300 שקלים...זה כבר לא עסק זול (זה כבר רבע-חצי מערכת Xenon במחיר)
ישן 12-12-08, 01:54   #77
orenhazan
Senior Member

הגלגלים שלי: punto HGT
אורן, את הנורות אצלך ראיתי ודי אהבתי את העובדה שהן לא מסנוורות.
גם אני חשבתי לעבור לזנון לא מזמן, כמובן בגוון "חוקי", אך עקב העובדה שמבסיסו התהליך לא חוקי ירדתי מהעניין.

תוכל בבקשה להסביר לאיזה עדשות החלפת ומדוע העדשה המקורית לא מתאימה לעניין?[/quote]

אני ינסה קצת להסביר.
מערכת קסנון HID מקורית ברכב שונה מאוד ממערכת הלוגן רגילה שאתה פשוט עושה לה הסבה לקסנון מכמה סיבות.
העדשות האופטיות שונות לגמרי במערכת קסנון מקורית יש מה שנקרא CUT OFF וזה הקו העליון של החיתוך של האור שהעדשה עושה וזה מה שלא גורם לסינוור ונותן גם את הגוון הכחול. מה שבעצם אתה רואה במערכות מקוריות שמגיעות בדרך כלל בטמפרטורות של 4300K. אם אתה תרכיב לצורך העניין גוון כזה בעדשה רגילה של פנס של פונטו ספייס אתה תראה אור צהוב לגמרי כמעט כמו הלוגן העדשה בעצם גם ממרכזת את האור וגם נותנת לו את ההילה הכחולה שאתה רואה והכי חשוב לא מסנוורת.
מה עשו חכמים הוציאו לשוק מנורות קסנון ורצו לתת להם את האפקט הכחול על פנסים או עדשות רגילות.
ואז בשביל לקבל את הגוון הכחול על עדשות או פנסים רגילים שמתאימים למנורות הלוגן הם חייבים להעלות את הגוון של המנורה ל 8000K אבל בטמפרטורות כאלה אתה כמעט לא רואה כלום בלילה וזה רק פוזה.
חברת PHILIPS ו OSRAM למשל לא מייצרות מנורות מקוריות יותר מ 5000K כי הם מייצרות מנורות רק למערכות מקוריות OEM.
מה שעשיתי אצלי זה כך אני הזמנתי עדשות מתאימות למערכות HID של חברת VALEO(דרך אגב היצרן שמייצר את הפנסים המקוריים בפונטו ספייס) זה מגיע עם בית מנורה שונה שיתאים לקסנון מקורי D2S (במקור זה מגיע H7 או בחלק מהפונטו H1) פירקתי את הפנסים והוצאתי את העדשות הרגילות של אור הדרך. כמובן הם מתפרקות יש שם ברגים ובמקומם הרכבתי את העדשות החדשות שכמובן הם יעודייות לפנסים של הפונטו זה הולך לפי הדגם של הפנס. ושמתי שני מנורות קסנון של חברת PHILIPS 5000K וכרגע אני לא מסנוור בכלל והמערכת הפכה להיות מקורית לגמרי כמובן שעדיין לא חוקית לגמרי כי היא לא הגיעה כך מהיצרן אבל לפחות לא מסנוורת כמו הקיטים הזולים שנמכרים בארץ.יש רק חיסרון אחד שאתה לא יכול לחזור ל H7 כי בית המנורה הוחלף גם.
דרך אגב טסט כבר עברתי עם המערכת כי קודם כל זה לא כחול בולט כזה כמו בקיטים הזולים אלא יותר אור לבן כמו אור יום. ודבר שני ה BALLST שזה בעצם מה שמדליק את המנורה מגיע בתוך הפנס ביחד עם העדשות החדשות ואז גם בטסט הם בטוחים שזאת מערכת מקורית לגמרי. יכול להיות גם שהדגם HGT קצת מבלבל אותם והם חושבים שבדגם הזה מגיע קסנון מקורי.(הם לא בודקים את עניין המתזים לפנסים שאמור להיות במערכת קסנון מקורית)
לגבי מחירים של כל העסק.
1. 2 עדשות +בתי מנורות של חברת VALEO זה בערך 200 דולר.
2. 2 BALLST מקורי(כמו שמגיע במכוניות עם קסנון מקורי) גם של חברת VALEO מובנה בתוך הפנס עוד כ 400 דולר.
3. 2 מנורות קסנון מקוריות D2S של חברת PHILIPS בגוון 5000K כ 150 דולר.
כל הסיפור בשקלים מתקרב ל 3000 שקל אבל תאמין לי זה שווה כל שקל.
דרך אגב חבר שחזר מאנגליה הביא לי את כל הפריטים כך שחסכתי לי גם את המכס ואת כל הבלגן של משרד התחבורה כי היום יש חוק שכל דבר שאתה מביא לארץ והוא קשור בחלקים לרכב אז אתה חייב להוציא אישור של משרד התחבורה והם גם עושים הרבה בעיות במיוחד בקסנון כי אין אישור לייבא קסנון לארץ.

אם אתה מעוניין לדעת יותר אז הנה קישור לפורום HID שאני חבר שם. יש שם הרבה מידע ותאמין לי זה עולם שלם.(צריך להירשם)
http://www.hidplanet.com/forums/index.php

והנה קישור לתמונה של איך נראים העדשות ובתי המנורה.http://www.hidplanet.com/i/bosch_watermarked.jpg

נערך לאחרונה על ידי orenhazan : 12-12-08 ב 04:09.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-12-08, 06:52   #78
vRS
צלם מערכת

הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
אורן, ח"ח על הפרוייקט - נשמע מצויין.
רק חבל שלמרות ההשקעה והנכונות שלך לדאוג לכך שהמערכת לא תסנוור - היא עדיין אינה חוקית...

לגבי העדשה - אם איני טועה, בפביה עדשת Bi-Halogen זהה לעדשת Bi-Xenon, רק החלקים ה"פנימיים" שונים (הנורה, הבלסט והכיוון גובה החשמלי) וכמובן שגם המתזים (ומיכל המים המוגדל).

גיא, מדובר בנורה בודדת עם חוט להט בודד.
מסתבר שיש מדף/מחיצה בתוך העדשה (שים לב לצליל המכני שיש ברגע שאתה מדליק אורות גבוהים).
כשאתה מדליק את האורות הגבוהים, המדף/מחיצה שולח אלומה גבוה יותר - בנוסף לאורות דרך,
לכן זה נקרא בפי שקודה "Bi-Halogen" (תעמוד ליד אחד הפנסים הקידמיים, תסתכל את העדשה ותראה את הכיתוב הנ"ל - ביחד עם קוטר העדשה)

נערך לאחרונה על ידי vRS : 12-12-08 ב 06:54.
vRS מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-12-08, 07:27   #79
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
אורן, תודה רבה על הפירוט וההשקעה.

אציץ בקישור.
ישן 12-12-08, 08:53   #80
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

צטט:
במקור פורסם על ידי Ron_Dadon צפה בהודעה
תודה רבה
אם כך להחליף את מערכת התאורה בספייס לפיליפס דיימונד יוצא חתיכת סיפור יקר
אם 2 נורות כאלו עולות כ-300 שקלים...זה כבר לא עסק זול (זה כבר רבע-חצי מערכת Xenon במחיר)
ממש לא.
ערכת זנון איכותית תעלה כמה אלפים, כל מחיר אחר יהיה באיכות נמוכה מאוד.

צטט:
במקור פורסם על ידי stio צפה בהודעה
תרשו לי להתעלק בשאלה קטנטנה על השרשור.

עד היום באונו וב- 127 היו לי נורות H4. זאת נורה ראשית עם 3 חיבורים עם 2 חוטי להט. כשהאור הגבוה עובד, הנמוך מתכבה, כלומר אין שום מצב שבעולם ששני חוטי הלהט יאירו ביחד.

עכשיו בוואגית עם נורת H7 אני שם לב שאני נוסע עם אורות נמוכים ומעביר לגבוהים אז גם האורות הנמוכים וגם הגבוהים עובדים ביחד! איך דבר כזה יכול לקרות?
והאם ב- H7 מדובר בנורה אחת עם 2 חוטי להט כמו באונו, או שיש שם 2 נורות אחת לגבוה ואחד לנמוך? כי אין שם מקום לשני נורות, זה זרקור. בספר הרכב יש 300 עמודים וזאת בעיה להשיג ממנו מידע כלשהו...

תודה מראש לכל מי שירצה לעזור.
גיא אצלך יש מה שאני אוהב לכנות, רפלקטור עם זוית משתנה.
שאתה מעביר לגבוהים, מה שקורה זה (כמו שרשם אוראל) שיש מדף/מראה בתוך הפנס שמשנה את הזוית שלו, כך שהאור מכוון גבוה יותר. הנורה ממשיכה להאיר באופן רגיל.

בפונטו דור שני אורות הדרך והמעבר מאירים יחדיו. אלא אם מדובר בדגמים עם פנסי הערפל. כאן יש כבר סייגים.

תגובה

חוקי פרסום הודעות