![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#61 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אצלי סירבו לבטח את הרכב בביטוח מקיף בגלל שהרכב "ישן מידי", בגלל זה שאלתי.
לא הבנתי מה חיזקת בבלמים. בכל אופן לפי תמונות של אונואים אחרים שהתפרקו לשני חתיכות, אכן הרכב הזה מלכודת מוות. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
סמב"צית
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
(הלכתי לשאול את אמא שעובדת בביטוח)
אתה צודק, הם בכלליות גם לא מבטחים רכבים כאלה ישנים. (לי היה נדמה שהיא אמרה לי לא לבטח בגלל העלות) לגבי הבלמים, הרכב כל הזמן היה מבלה במוסך ובביקור האחרון לפני התאונה החלפתי שם איזו רצועה או משהו (אל תשאל שאלות קשות, אז לא הבנתי כמו היום )אני מאד מסכימה, זו ממש קופסת מוות. בנסיעות הראשונות שלי איתה הרגשתי שאני מתאבדת... אבל אחרי כמה זמן הרגשתי שהיא הדבר הכי בטוח שיש כי שלטתי בה בצורה אבסולוטית ונהנתי מכל רגע. הייתי נוהגת על הC4 החדשה של חבר שלי ומרגישה פחות בטוחה בה מאשר באונו. גם היום אני מרגישה מאד לא בטוחה בפונטו, כפונקציה של התאונה וגם בכלליות כי עוד לא התרגלתי לגמרי. מאז התאונה בכל פעם שאני בולמת אני בטוחה שאני הולכת לעשות עוד תאונה והלב מחסיר כמה פעימות
|
|
|
|
#63 | |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
צטט:
קרה לי גם משהו כזה בכביש ת"א ירושלים וגם בכביש החוף לכיוון צפון ממש ליד קיבוץ יקום. פשוט אני יודע לזהות את הנהגים שמתכוונים לעבור נתיב ואז אני בולם או עובר נתיב, לא יודע איך להסביר את זה. השיא היה בכביש יוקנעם- יגור, משאית איסוזו עברה מימין לשמאל כאשר הייתי בשמאל אז ירדתי לשוליים ב- 100 קמ"ש, לא הייתה לי ברירה ועקפתי מהשוליים עם דוושה על הרצפה. לא פעם ולא פעמיים נוסעים שהיו איתי ברכב שאלו אותי "איך ידעת שהוא מתכוון לעבור נתיב".. |
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
סמב"צית
|
אני יכולה להגיד שגם אני ממש רוב הזמן יודעת לקלוט אותם כבר ממש מרחוק. הפעם לצערי לא היו נתיבים לברוח אליהם (וגם לא שוליים, למרות שניסיתי... אפשר לראות מהזווית של הפגיעה) ושום דרך לדעת, המטומטם אפילו לא היה בזווית.
תמיד כשאני רואה אנשים עושים את זה אני שואלת את עצמי מה עבר (או לא עבר) להם בראש. הרי אם אני הייתי נוהגת, הייתי מסתכלת במראה 30 פעם ומוודאת שאין אף רכב במרחק ענקי ממני. לא צריך להיות עם דוקטורט למתמטיקה כדי לדעת שכדי לעבור ממהירות 0 ל-90 קמ"ש לוקח קצת זמן ולכן צריך לחשב מרחק מספק. מרגיז אותי שהנהג שנכנס בי לא היה צעיר או חסר נסיון (..ונוסף להכל אישיות די מפורסמת) ומרגיז אותי שלאנשים שיש להם ג'יפ יש הרבה יותר רגעים של "אני אעשה מה שבא לי, לא יקרה לי כלום". אם לא הייתי בולמת הייתי היום נכה או קבורה איפשהו, והוא היה עם מכות יבשות. המניאק נסע עוד באותו יום לעבודה, עם שריטה (!) קלה באוטו מאחורה, בעוד אני ביליתי יום בבית חולים ושכבתי שבועיים וחצי בבית, ונאלצתי לקנות רכב אחר כי הוא עיכב את מתן העדות שלו עד היום ה-30, ומסר עדות שתמשוך את החקירה בביטוח עוד הרבה זמן. אני צריכה את ה-7 אלף המזורגגים האלה
|
|
|
|
#65 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
אין מה לעשות, בכביש - החזק מנצח
והחלק האחורי של רכב נפגע פחות מהחלק הקדמי, כמעט תמיד.
העיקר שאת פה ועם ספייס-כבוד. אם זה משנה - 'אפקט הפחד' של בלימה שהובילה לתאונה חולף אחרי כמה חודשים כמעט לגמרי. ובכל מקרה, הספייס קצת יותר בטוחה מהאונו, למרות שאני חושב שה-ABS שלה זריז מידי... |
|
|
|
|
|
#66 |
|
סמב"צית
|
אתה צודק, העיקר שאני כאן, זה כל מה שחשוב... כמה ימים אחרי התאונה הלכנו למגרש לקחת את הדברים שלי מהאוטו וקיבלתי קצת פרופורציה.. היו שם רכבים במצב נוראי שנראו כאילו מסעית עלתה עליהם והם גם התדרדרו לתהום...
אני לא יודעת אם "כמה חודשים" זה מעודד או לא, כי אני ממש ממש סובלת. לפני התאונה מאד נהנתי לנהוג. זה היה כמו תרפיה בשבילי. עכשיו אני עולה על הכביש ולחץ הדם שלי עולה איתי, ואני כל כך סובלת שבסוף כל נסיעה אני אומרת לעצמי "פעם הבאה אוטובוס" ;-( מאד מקווה שכמו שאתה אומר - הפחד יעבור תוך כמה חודשים. אתה הראשון שממש מבין למה אני מתכוונת - ההתנייה שנוצרה אצלי היא שבלמתי ולמרות זאת נכנסתי בו, ולכן בכל פעם שמישהו מולי בולם אני מאבדת את הקשר עם המח והלב לכמה שניות ;-( לגבי ה-ABS, יש מצב שזה מה שמציק לי??? בדיוק באתי לכתוב על זה שאלה! מאז שקניתי את הרכב יצא לי פעמיים לבלום בלימה די חזקה, ובפעמיים האלה הרכב עשה רעשים כאילו התפוצץ לי גלגל והתנהג מאד מאד מוזר. הפעם הראשונה עשתה לי התקפת לב כי זה היה ממש כמה ימים אחרי התאונה. השניה עשתה לי רק חצי התקפת לב, וזה קרה קצת אחרי הביקור במוסך, שאמר לי שהכל תקין בבלמים... אז ככה מרגיש ABS?? זה נ-ו-ר-א-י
|
|
|
|
#67 | |
|
Senior Member
|
צטט:
והנה הם לרשותך : צמיגים מומלצים (1) Yokohama A.drive (2) continental eco contact (3) מישלין אנרג'י (4) גם הצמיג של Kleber הוזכר שמה כמומלץ אבל בעיקרון שלושת הראשונים יותר דבר נוסף את מידת הצמיג שלך את יכולה למצוא בקלות ברישיון רכב שלך כמו בתמונה השמאלית שצירפתי אצלך אני מאמין הגודל הוא :165/70R14 גיא - לשאלתך איפה ואיך קוראים את התאריך בתמונה הימנית: |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Senior Member
|
ABS בספייס 2001
לעניות דעתי, הABS בפונטו ספייס רגיש מידי. ולא, הסנסורים לא מלוכלכים.
הדבר היחיד שאולי גורם לזה הם הצמיגים, אני בטוח שאת תדווחי לנו על שינוי אם יחול, לאחר החלפתם. הכי חשוב לזכור שהמערכת הזו קיימת, והיא מגדילה את מרחק העצירה. אני יכול לכתוב פה עמוד שלם על התיאוריה שלי בקשר לABS ולאיך צריך לתקוף את הנושא, אבל הכל יהיה בבל"ת. פשוט תזכרי שזה שם וסביר להניח שהמערכת הזו תפעל מידי פעם. אין מה להתרגש, ולא צריך לעזוב את הדוושה בגלל הרעידות. וסתם קוריוז: בגולף 2007 של אימי, קשה מאוד לגרום לABS לפעול. הרכב הזה, כדוגמת-נגד, עוצר כמעט בכל מצב - ומהר. זו אחת הסיבות שהיא מאוד אוהבת את האוטו. נ.ב. ה-ABS נוטה לפעול כאשר נוסעים על כביש משובש, או נכנסים לבור תוך כדי בלימה חזקה יחסית. בספייס זה מאוד מובהק. מתרגלים גם לזה. נערך לאחרונה על ידי רקובי : 13-02-08 ב 00:29. סיבה: שכחתי את הנ.ב. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
סמב"צית
|
שחר - המון תודות על ההמלצות, אשתמש בהם בהחלט!
רקובי - אני יודעת שזה נשמע מגוחך עד כדי מטומטם - אולי כדאי לי פשוט לנטרל את ה-ABS? המחשבה על מרחק בלימה ארוך יותר, ועל כך שבכל פעם שאבלום בחוזקה הרכב ירעד כאילו עף לו גלגל, מפחידים אותי עד מוות (..כן, רק בגלל התאונה :-/) מה שאהבתי באונו הוא יכולת העצירה המדהימה שלה בכל מצב ותוך שניות. (אוי כמה אני מתגעגעת לקופסת מוות הזאת!!!) כשהרעידות האלה קרו לי בפונטו עצרתי בצד לכמה דקות להסדיר את הנשימה, והרכב אגב נכבה לי כי מרוב לחץ מהרעידות לא עצרתי כמו בנאדם עם הקלאץ' לחוץ. אז אמנם עכשיו אני יודעת שזו הסיבה וסביר שאלחץ פחות, אבל אני חייבת לציין שזה הרגיש כאילו הרכב עושה טובה שהוא בולם (הוא גם סטה מהזווית שהוא היה בה!) אחליף את הגלגלים בקרוב ואדווח אם המצב נותר כמו שהוא (למרות שאני מפחדת בטירוף לבלום בחוזקה בשביל הבדיקה...)
נערך לאחרונה על ידי danceoflife : 13-02-08 ב 00:39. סיבה: שכחתי להתייחס להודעה של שחר |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Senior Member
|
אני באמת מציע קודם לדאוג לצמיגים נורמלים, ואח"כ לבדוק שוב את הסטטוס.
לביטול ABS יש בעד ונגד דיי ברורים, אך אני שוב אציע קודם כל לדאוג למערכת בלימה תקינה - ואח"כ לנסות קצת להתרגל לפני שמבטלים את ה- ABS, אפילו בתיאוריה. אל תשכחי שגם הכבישים היום רטובים וזה לא יעזור לך לתחושת הביטחון. אפרופו ספייס ותאונות, הנה משהו דיי טרי: http://www.hnn.co.il/index.php?modul...k=view;id=4224 |
|
|
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד